En Sıcak Konular

AHMET TÜRK KENDİSİNİ ''KÜRDİSTAN BAŞBAKANI'' SANIYOR

14 Eylül 2013 23:18 tsi
AHMET TÜRK KENDİSİNİ ''KÜRDİSTAN BAŞBAKANI'' SANIYOR DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, “Kuzey Kürdistan Konferansı”nda kendini kaybetti: Türkiye devleti ve hükümeti Kürdistan’la iyi ilişkiler içinde olmalı!

Kendisini 'Kürdistan Başbakanı' sanıyor!

DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, "Kuzey Kürdistan Konferansı"nda kendini kaybetti: Türkiye devleti
ve hükümeti Kürdistan'la iyi ilişkiler içinde olmalı!

Ana dilde eğitim için boykot
Erbİl'de 25 Kasım'da toplanacak Kürt Kongresinin bileşenleri olan ve Diyarbakır'da yapılan konferansa katılan kurumların temsilcileri, ana dilde eğitim talebiyle 1 haftalık eğitim boykotu ilan etti. Konferans sonrası bir bildirge okuyan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, öncelikle "ana dilde eğitim, anayasal statü, özerklik ve Kürtçenin resmi dil olarak kabulü"nü talep etti.

Şimdilik sadece bunları istedi
Türk, başka taleplerde de bulundu: PKK'nın adımlarına karşı devlet de gerekli adımları atsın. PKK kadrolarının hayata katılımı için yasal düzenleme yapılsın. Öcalan'ın engelleri kalksın. KCK tutukluları serbest bırakılsın. Yüzde 10 seçim barajı kaldırılsın. Kürdistan'daki partiler kendi aidiyetleri içinde politika yapabilsin. Rojava'daki Kürtler müttefik olarak görülsün. Sayfa 8

Ahmet Türk, Kürdistan
Başbakan'ı gibi konuştu
DTK Eş Başkanı, Kuzey Kürdistan Konferansı'nda hazırlanan talimat gibi bildirgeyi okurken, "Türkiye devleti ve hükümeti Kürdistan'la iyi ilişkiler içinde olmalı" dedi.

Erbil'de 25 Kasım'da yapılacak Kürt Ulusal Kongresi'nin bileşenleri olan ve Diyarbakır'da düzenlenen "Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı" na katılan kurumların temsilcileri, ana dilde eğitim talebi nedeniyle bir haftalık eğitim boykotunda bulunacaklarını açıkladı. Bu konuda hazırlanan bildirgeyi okuyan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, sözde çözüm sürecini desteklediklerini ifade ederek şunları söyledi:

Eğitim boykotu
"Kürdistan halkının talebi olan anadilde eğitim, Kürtlere ve diğer aidiyetlerin haklarına ilişkin anayasal güvence, Kürdistan halkının kendi kendini idare etmesi ve Kürtçenin resmi dil olarak kabul edilmesi süreçten bağımsız olarak değerlendirilmeli. Çünkü bu talepler, Kürdistan halkının millet olmaktan kaynaklı haklarıdır, pazarlık konusu yapılamaz. PKK'nın Türkiye sınırları dışına çıkmasının durması sürecin bittiğini değil, tıkanıklığı gösterir. Kürdistan halkının evlatları ve Türkiye devletinin vatandaşları olan bu kişilerin çözüm süreciyle beraber sosyal ve siyasal hayata katılması gerekir. Bunun için acil olarak kanuni bir düzenlemenin yapılması elzemdir.
Türkiye'de yeni eğitim yılının başlayacağı bu günlerde anadilde eğitimin mutlaka gündeme gelmesi ve hükümetin bu konuda olumsuz beyanatlardan kaçınmasını isiteyen Türk, " Kürt halkının temel talebi olan anadilde eğitim talebinin gündemleşmesi için yapılacak bir haftalık eğitim Kürtçe derslerinin her alanda işlenmesi eylemine tüm halkımızı davet ediyoruz " dedi. Bebek katili Öcalan'ın, sözde sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için sürece katılmasını, kamuoyu ve halkla iletişimin önündeki engellerin kaldırılmasını isteyen Türk, şöyle devam etti:

KCK'lılar bırakılsın
"Sürecin anlamlı olabilmesi için KCK tutukluları serbest bırakılmalı. Bunun için kanuni düzenleme gerekiyorsa TBMM gündemine getirilmesi gerekir. Çözüme katkı sunacak hususlardan biri de yüzde 10 seçim barajının kaldırılması ve Kürdistan'daki siyasi parti ve oluşumların kendi aidiyetleriyle siyaset yapmalarının önü açılmalıdır. Türkiye devleti ve hükümet, Kürdistan'ın diğer parçalarındaki hükümet ve hareketlerle iyi ilişkilere sahip olmalıdır. Bu cümleden Rojava'da Kürtlerle savaşan taraflara her türlü yardımı kesmeli, bilakis Kürtleri doğal müttefik kabul etmelidir. Rojava'daki siyasi parti ve oluşumlara ve Suriye Kürtlerinin siyasi kazanımlarına husumet, çözüm sürecine olumsuz etki yapacak, belki de temelden yürütülemez hale getirecektir.



Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88827



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,979 µs