En Sıcak Konular

EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

30 Ocak 2008 19:42 tsi
EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Ekonomide son yıllarda sağlanan yapısal dönüşümler ve ekonomiye yönelik temel politikaların kararlılıkla uygulamaya devam edilmesinin, uluslararası dalgalanmaların Türkiye'ye yansımalarını sınırlı düzeyde tutacağı bildirildi.

ANKARA - Ekonomide son yıllarda sağlanan yapısal dönüşümler ve ekonomiye yönelik temel politikaların kararlılıkla uygulamaya devam edilmesinin, uluslararası dalgalanmaların Türkiye'ye yansımalarını sınırlı düzeyde tutacağı bildirildi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılan Ekonomi Değerlendirme toplantısına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bu politika çerçevesinin, makro ekonomik istikrarda sağlanan gelişmenin sürdürülmesine, ekonominin büyüme performansının korunmasına, Türkiye'nin her yerli hem küresel yatırımcılar için cazibesini devam ettirmesine ve refeh seviyesinin yükselmesine önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı.
     Açıklamada, toplantıda ''küresel ekonomik ve mali piyasalardaki gelişmeler ile bu gelişmelerin Türkiye ekonomisine muhtemel yansımaları, bu etkilerin yönetilmesine yönelik geliştirilen inisiyatif ve politikaların'' değerlendirildiği kaydedildi.
     Ekonomi ile ilgili bakanların ve bazı milletvekillerinin de katıldığı değerlendirme toplantısında, 2007 yılı Temmuz ayından sonra daha da belirginleşen ABD konut piyasasındaki sorunlar ve bu sorunların kredi piyasalarına yansıması sürecinin devam etmesinin beklendiğine işaret edildi.
     Açıklamaya göre, özellikle kredi koşullarının sıkılaşması ve risklerin yeniden fiyatlandırılması sürecinin küresel ekonomide büyümenin yavaşlamasına yol açacağı öngörülüyor. Ancak, büyüme hızındaki yavaşlamanın, gelişmiş ülkelerde daha belirgin, gelişmekte olan ekonomilerde ise daha ılımlı olması bekleniyor.
     Dünya büyüme hızı öngörülerinin aşağıya çekilmiş olmasına ve bu revizyona ilişkin aşağı yönlü bazı risklerin bulunmasına rağmen, bu yıl dünya genelinde, özellikle yükselen piyasa ekonomilerinde büyümenin ve ticaret hacminin artışını sürdüreceği beklentisine yer verilen açıklamada, küresel ekonomide beklenen yavaşlama ile kredi koşullarının sıkılaşmasının, Türkiye ekonomisinin son dönemlerde uluslararası ekonomi ve mali piyasalar ile gerçekleştirdiği bütünleşme süreci de dikkate alındığında, Türkiye'ye yansımalarının olmasının doğal karşılanması gerektiğine dikkat çekildi.
     Açıklamada, ekonomide son yıllarda sağlanan yapısal dönüşümler ve ekonomiye yönelik temel politikaların kararlılıkla uygulamaya devam edilmesinin, uluslararası dalgalanmaların Türkiye'ye yansımalarını sınırlı düzeyde tutacağı kaydedildi.


Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,296 µs