En Sıcak Konular

UNVANLARIN ADAMI FATİH TERİM

12 Eylül 2013 20:36 tsi
UNVANLARIN ADAMI FATİH TERİM Terim, A Milli Futbol Takımı’nın 90 yıllık tarihinde en fazla maça çıkan, galibiyet yaşayan ve en çok gol atan takımı çalıştıran teknik adam oldu.

Terim ile yüzler gülüyor

Terim ile yüzler gülüyor Fatih Terim yönetimindeki A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Andorra ve Romanya galibiyetleriyle grup ikinciliği şansını son 2 maça taşımayı başardı 

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda deplasmanda Romanya'yı 2-0 yenerek grup ikinciliği iddiasını son 2 maça taşıyan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Fatih Terim ile yüzler gülmeye başladı. Abdullah Avcı'nın yerine A Millilerin başına geçen Galatasaray Teknik Direktörü Terim, Andorra ve Romanya galibiyetleriyle azalan umutları yeşertti ve grupta son 2 maça ay-yıldızlı ekibi iddialı soktu. A Milli Futbol Takımı, Terim yönetiminde oynadığı 94. maçta 45. galibiyetini aldı. Ay-yıldızlı ekip, Fatih Terim'in saha kenarında yönettiği maçlarda 26 kez berabere kalırken, 23 kez de mağlup oldu. Terim yönetiminde toplam 143 gol atan milliler, kalesinde ise 101 gol gördü.

Unvanların adamı

Üçüncü kez göreve getirilen Terim, 94 maçla, en yakın meslektaşı Coşkun Özarı'nın 40 maç önünde yer alarak, Türk futbol tarihine geçti. Terim, A Milli Futbol Takımı'nın 90 yıllık tarihinde en fazla maça çıkan, galibiyet yaşayan ve en çok gol atan takımı çalıştıran teknik adam oldu. 

Bükreş'te 88 yıl sonra gelen zafer

A Milli Futbol Takımı, 90 yıllık tarihinde en çok karşılaştığı ülke olan Romanya'yı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda oynanan karşılaşmada 2-0 yenerek, deplasmanda 88 yıl aradan sonra galip gelmeyi başardı. Burak Yılmaz ve Mevlit Erdinç'in golleri ile gelen zafer, ay-yıldızlıların Romanya karşısında toplamdaki 6. galibiyeti olurken, Bükreş deplasmanında kazandığı ilk resmi maç oldu.

Tek galibiyet 1925'te

Deplasmanda Romanya karşısında bundan önceki tek galibiyetini 1 Mayıs 1925 tarihinde Bükreş'te yapılan özel maçta 2-1'lik skorla alan Türkiye, daha sonra rakip sahadaki 9 maçta tek beraberlik almış, 8'ini kaybetmişti. Türkiye, ayrıca Romanya karşısında deplasmandaki 11. maçında ilk kez gol yemedi. 

Macar basını bizi çok sevdi

A Milli Futbol Takımı'nın Romanya'ya karşı aldığı 2-0'lık galibiyeti Macar medyasında geniş yer aldı. Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi olan Nemzetisport, "Türkler Bükreş'te nasıl kazanılmasını gösterdi" başlığı attığı haberinde, Fatih Terim'in yeniden göreve getirilmesiyle birlikte Türklerin eski kimliğine dönmeye başladığını yazdı. Macar gazetesi, Abdullah Avcı'nın görevinde başarılı olamamasının ardından Fatih Terim Türkleri yeniden uçurmaya başladığını yazarken, Rumenler gruptan ikinci olarak çıkma havasına girmişken bu havanın Türkiye'nin aldığı 2-0'lık galibiyetle bozulduğunu okuyucularına duyurdu.

Macaristan'daki diğer medya organları da televizyon kanalları da dahil, Türkiye'nin ne denli kaliteli futbolculardan oluşan bir takım olduğunu Bükreş deplasmanında aldığı galibiyetle gösterdiğini, Türklerin Macarlara 2014 yılında Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Futbol Şampiyonası'na gidebilmesi için büyük avantaj sağladığı yorumunda bulundu.

Bazı Macar medya organları ise Türkiye'nin Romanya'yı deplasman yenmesine ilginç başlıklar atarak, Türkiye ile Macaristan'ın dostluk ve kardeşliğinin Türkler tarafından bir kez daha kanıtlandığı yorumları yapıldı.

Macaristan Milli Takımı Teknik Direktörü Sandor Egervari, Türkiye'nin Romanya'da galip gelebileceği düşüncesine hep inandıklarını, bundan böyle grupta kalan 2 maçı da kazanarak Hollanda'nın ardından ikinci sırada yer almak için çalışacaklarını söyledi. 

Milli takımda  Selçuk şoku

A Milli Futbol Takımı'nın deplasmanda Romanya'yı 2-0 yendiği maçın ardından Selçuk İnan'dan kötü haber geldi. Bükreş'teki National Arena'da oynanan karşılaşmanın 35. dakikasında sol ayağına darbe alan Selçuk İnan, sağlık görevlileri tarafından saha kenarına alınmıştı. Selçuk, daha sonra tedavisinin ardından oyuna geri dönmüştü. Maç sonu yapılan kontrollerde ise Selçuk'un aldığı darbenin ciddi olduğu ve futbolcunun bugün MR'ının çekileceği öğrenildi. Selçuk İnan, maç sonu stadı koltuk değneğiyle terk etti. 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13002008/terim-ile-yuzler-guluyor


Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,828 µs