En Sıcak Konular

''GEZİ''YE HATAY'DAN BİR KURBAN DAHA

11 Eylül 2013 10:59 tsi
''GEZİ''YE HATAY'DAN BİR KURBAN DAHA “Gezi” eylemleri ve ODTÜ protestolarına destek vermek için düzenlenen gösteride başına gaz kapsülü isabet eden 22 yaşındaki Ahmet Atakan hayatını kaybetti.

Hatay bir kurban daha verdi

"Gezi" eylemleri ve ODTÜ protestolarına destek vermek için düzenlenen gösteride başına gaz kapsülü isabet eden 22 yaşındaki Ahmet Atakan hayatını kaybetti.
 
Hatay'ın Antakya ilçesinde önceki gece ODTÜ protestolarına destek vermek ve "Gezi Parkı" eylemlerinde vurularak hayatını kaybeden 22 yayındaki Abdullah Cömert'in faillerinin bulunması için düzenlenen gösteriye polis müdahale etti. Müdahale sırasında başına gaz kapsülü isabet eden bir genç, hayatını kaybetti. Abdullah Cömert, 3 Haziran'da Antakya'da düzenlenen "Gezi" eylemleri sırasında aldığı darbeyle hayatını kaybetmişti. İddiaya göre, önceki gece Armutlu Mahallesi'nde gerçekleştirilen eyleme katılan 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın başına gaz kapsülü isabet etti. Ağır yaralanan ve ambulansla önce Akdeniz Hastanesi'ne kaldırılan, oradan da Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Atakan'ın yakınları ilk olarak gencin hayatını kaybettiği haberiyle yıkıldı. Ancak bir süre sonra yapılan müdahale sonucu duran kalbi tekrar çalıştırılan Atakan'ın yoğun bakıma alındığı bilgisiyle sevinç yaşandı. Kısa süre sonra Atakan hayatını kaybettiği haberi yine herkesi derinden üzdü. Atakan'ın yaralanma anı kameralara da yansıdı. 
 
Hastane önünde arbede
Olayın ardından Antakya Devlet Hastanesi önünde toplanan Atakan'ın yakınları sinir krizi geçirirken, yaklaşık 300 kişilik bir grup, polise tepki gösterdi. Gruptakilerden bazıları Çevik Kuvvet ekiplerine şişe attı. Polis, grubu biber gazı kullanarak dağıttı. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, gencin, yakın mesafeden gaz kapsülüyle vurularak hayatını kaybettiğini belirtirken polis, bir binanın çatısından Atakan'ın güneş enerjisi panelini atmak isterken düştüğü iddiasında bulundu. Hatay Valiliği ise, "Gündüz Caddesi üzerinde devriye gezen güvenlik birimi tarafından bir kişinin binadan yola düştüğü anonsu yapılması üzerine 112 Acil Servis ile görüşülerek bir ambulans gönderildiğini ancak olay yerinde bulunan kişilerin yaralıyı kendi imkanlarıyla hastaneye götürmek istediği ve sonrasında yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ahmet Atakan'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini" belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü de, Atakan'ın hayatını kaybetmesine ilişkin tüm bilgi, belge ve görüntülerin adli soruşturmaya esas yetkili makamlara gönderildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nca konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirildiğini bildirdi.
 
Gece de devam etti
Atakan'ın cenazesinin toprağa verilmesinin ardından eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Uğur Mumcu Alanı'nda toplanarak, Armutlu Caddesi girişine kadar yürüyen grup, buradan Gündüz Caddesi'ne geçmek istedi. Polisin ikazlarına rağmen caddeye girmekte ısrar eden grupla polis arasında taşlı ve sopalı çatışma çıktı. Polis ekipleri gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Gruptan bazıları ara sokaklara kaçarken, kimileri de Armutlu Caddesi üzerinde çöp kutularıyla barikat kurup, ateş yaktı. Olay yerine gelen CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl de müdahaleden etkilendi. Gösteriler devam ederken milletvekilleri de polislerle ve göstericilerle görüştü. Olaylar gecenin geç saatlerine kadar devam etti. 
 
Gözyaşları arasında uğurlandı
Ahmet Atakan, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Antakya'da Doğu Akdeniz Hastanesi morgundan alınan Atakan'ın cenazesi Çekmece beldesi Pınarbaşı Mahallesi'ndeki evine getirildi. Evin önünde anne Emsal Atakan ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Daha önce Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Emsal Atakan'ı teselli etmeye çalıştı. İki anne birlikte tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze daha sonra slogan ve dualar eşliğinde Pınarbaşı Mahallesi Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.
 
Önce gaz kapsülü ardından Akrep!
Antakya'da önceki gece yaşanan ve Ahmet Atakan'ın hayatını kaybettiği cehennem gibi geceyi görgü tanıkları BBC'ye anlattı. Hatay Halkevi Başkanı Eylem Mansuroğu, Atakan'ın önce biber gazı kapsülüyle vurulduğunu, ardından da kendisine bir Akrep'in çarptığını iddia etti. Mansuroğlu şunları söyledi: "Saat 00.30'a doğru zırhlı araçlar çift yönden Armutlu Mahallesi'ne girdi. Olay benim iki üç metre yakınımda oldu. Ahmet önce araçtan atılan biber gazı kapsülüyle vuruldu. Vurulduktan sonra Akrep çarptı. Epey sert çarptı. Biz hemen yanına gidemedik. Üzerimize gaz yağıyordu, gaz bulutu nedeniyle göz gözü görmüyordu. Orada ilk müdahaleyi yaptık ve bir araca bindirdik." Bir başka görgü tanığı Nurettin Ocak ise olayı şöyle anlattı: "Akrepler yukardan aşağıya doğru geliyordu. Caddeye yaklaşık 10-15 tane biber gazı atıldı. Ahmet ağabey sokağın başında bekliyordu. O sırada Akrep'in geldiğini görmedi.  Tam yanından geçerken biber gazı attılar, kapsül sol kulağının arkasına geldi. Dengesini kaybederek yürümeye çalıştı. Sallana sallana yürüyordu, o sırada Akrep çarptı ve yere düştü. Kendisini kaldırdık ve hastaneye götürdük." Sendika.org internet haber sitesi muhabiri Özge Sapmaz da "Sokağa iki akrep girdi. O sırada Ahmet yere düştü. O düştükten sonra her yeri gaz bulutuna boğdular. O gazdan dolayı kimse Ahmet'in yanına gidemedi. Arabaya bindirdiler. Ahmet'in kanı, ayakkabısı, biber gazı kapsülleri yerde duruyordu" dedi. 
 
Otopsiye giren doktor: Düşme değil
Adalet Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Boynukara, Twitter'dan otopsi raporuna göre Ahmet Atakan'ın ölüm nedeninin yüksekten düşme olduğunu belirtti. Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan da Atakan'ın vücudunda ateşli silah veya delici kesici alet yaralanmasına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığının tespit edildiğini söyledi. Ancak Hatay'daki ön otopsiye giren Hatay Tabipler Odası Başkanı Dr. Selim Matkap yüksekten düşme bulgusuna rastlamadıklarını söyledi. Matkap, Atakan'ın vücudunda en önemli iki bulgu var: Birisi akciğerlerde kanama, diğeri kafa travması" dedi. Dr. Matkap şunları söyledi: "Bizim yaptığımız otopside yüksekten düşme belirtisi yok. Başında kırık var. Ama kırığa neyin neden olduğunu söylemek mümkün değil. Akciğerlerinde kanama var. Bu kanamaya da neyin neden olduğunu bilemiyoruz. Başına taş gelmiş olabilir, başına bir şey gelmiş olabilir. Gaz kapsülü de diyemeyiz. Taş da diyemeyiz.  
Hatay'daki otopsinin ardından Atakan'ın cenazesi, daha sonra ikinci bir otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Adana Adli Tıp'ın raporunda da ölümün "künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kemiği kırıklarıyla, omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama" sonucu meydana geldiği ifade edildi. Adana'da hazırlanan raporda çıkan kırığın nedeninin belirlenemediğini belirten yetkililer, bu nedenle örnek ve bulguların kesin sonuç için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini açıkladı.
 
Korkmaz'ın katilleri için 'müebbet' istendi
Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'la ilgili iddianameyi tamamlandı. İddianamede 5'i tutuklu 3'ü tutuksuz 8 kişinin cezalandırılması istendi. 
 
3 polis daha yargılanacak
Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan  21 sayfalık iddianamede Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili olarak tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırın sahibi İsmail Koyuncu, akrabaları Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatanseven ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar'ın yanısına ifadeleri alınıp serbest bırakılan polis memurları Şaban G., Hüseyin E. ve Yalçın A.'nın da "olayda suçun icrasını kolaylaştırdıkları, tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın eylemini destekleyici, hazırlayıcı ve kolaylaştırıcı eylemlerde bulundukları ve bu suretle adam öldürme suçunu iştirak ettikleri" gerekçesiyle tutuksuz olarak yargılanmaları talep edildi. İddianamede tutuklu polis memur Mevlüt Saldoğan'ın ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılması istenildi. Öte yandan, arada silinip jandarma kriminal biriminde kurtarılan Harman Fırını'nın kamerası görüntülerinde dövülen kişinin Ali İsmail Korkmaz olup olmadığının belirlenmesi için TÜBİTAK'a gönderilen görüntülerle ilgili rapor gelmedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88700


Bu haber 880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,084 µs