En Sıcak Konular

TÜSİAD'TAN ELEŞTİRİLERE CEVAP

30 Ocak 2008 18:22 tsi
TÜSİAD'TAN ELEŞTİRİLERE CEVAP Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye'yi, AB üyeliği sürecinden koparmaya çalışanların demokrasi dersi veremeyeceğini bildirdi.

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye'yi, AB üyeliği sürecinden koparmaya çalışanların demokrasi dersi veremeyeceğini bildirdi.
     TÜSİAD ''Türkiye'yi AB üyeliği sürecinden koparmaya çalışanlar, demokrasi dersi veremez'' başlığıyla yaptığı açıklamada, derneğin türban konusundaki açıklamalarının, 'isim verilmeden eleştirildiği' hatırlatıldı. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     ''Üniversitelerimizde türban sorununu çözme düşüncesiyle Anayasa ve yasa değişikliği başlatanlar içinde yer alan bir siyasi parti; eşitliği ve öğrenim hakkını savunma görüntüsü altında, gerçek amacının, Türkiye'nin, Atatürk'ün çağdaş medeniyet seviyesine erişme hedefinin gereği olan, Batı normlarını esas alan demokratikleşme süreci ile ilişkisini kesmek olduğunu açıkça ortaya koymuştur.
     Daha önce fikir özgürlükleri konusunda çeşitli örneklerini vermiş oldukları gibi, bu kez de, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını, Anayasa Mahkemesi içtihatlarını, Kopenhag kriterlerini hiçe saydıklarını fütursuzca ifade eden bu kesimin, kimseye demokrasi ve samimiyet dersi vermesi mümkün değildir.''
     Açıklamada, TÜSİAD'ın, yüksek öğrenimde türban konusunun acele ve özensiz biçimde ele alınmasının, Türkiye'yi, AB üyeliğinde ifadesini bulan çağdaş medeniyet seviyesine erişme sürecinden koparmaya çalışan bir kesim için fırsat yarattığını ve bu kesimin gizli gündemini açığa vurduğunu belirttiği aktarıldı.
     Açıklamada, ''Milliyetçiliği kendinden başka kimseye layık görmeyenler, milletini gerçekte ne kadar düşünmektedirler ki, işsizliğin had safhada seyrettiği ve ekonomisi yavaşlayan bir ülkede, ekonominin gündemin birinci maddesi olması gerektiğini söyleyenlere bu kadar tepki gösterebilmektedirler'' görüşüne yer verildi.
     Demokrasinin farklı düşünceyi duymak isteyen bir duruş ve üslup olduğu belirtilen açıklamada, "Demokrasi sicili yıllardır belli olan ve bugün de bir kez daha, en temel eleştiri ve ifade haklarını kullananlara 'Meclisin akıl hocalarına ihtiyacı yok' diyen bir kesimin, 'eşitlik, öğrenim hakkı' gibi söylemlerle ortaya çıkmasındaki samimiyetin takdirini kamuoyuna bırakıyoruz" denildi.
     Açıklamada TÜSİAD'ın, bugüne kadar ülke çıkarlarını öne çıkaran, laiklik ve demokrasiyi ayrılmaz bir bütün olarak gören, Türkiye'yi çağdaşlaşma yolundan ayırmaya çalışanlara karşı duran tutumunu açık sözlülükle ve kararlılıkla sürdürdüğü vurgulandı.
     Açıklamada, ''Çünkü Cumhuriyetimizin bu temel niteliklerini, varlığımızın en temel ilkeleri saymaktayız. Bu yüzden laikliğe, demokrasiye ve çağdaşlığa aykırı düşüldüğünü gördüğümüz her konuda görüş açıklamaya devam edeceğiz'' denildi.


Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,562 µs