En Sıcak Konular

DÜNYA SURİYE'YE SALDIRIYA SICAK BAKMIYOR

7 Eylül 2013 19:42 tsi
DÜNYA SURİYE'YE SALDIRIYA SICAK BAKMIYOR ABD’nin, “Hükümetiniz Suriye’ye askeri müdahaleye katılsın mı” anketine Türk halkının yüzde 72’si “hayır” dedi. Bu oran Amerika’da ise yüzde 62’ye ulaştı.

Suriye'ye saldırmaya dünya soğuk bakıyor

ABD'nin, "Hükümetiniz Suriye'ye askeri müdahaleye katılsın mı" anketine Türk halkının yüzde 72'si "hayır" dedi. Bu oran Amerika'da ise yüzde 62'ye ulaştı.
 
ABD merkezli German Marshall Fund (GMF), her yıl yaptığı kamuoyu araştırmasının ön sonuçlarını açıkladı. "Trans-Atlantik trendler" başlığıyla yapılan araştırmada, ABD ve Avrupa ülkeleri halklarına, "Hükümetiniz Suriye'ye askeri müdahaleye katılsın mı, dışında mı kalsın" sorusu yöneltildi. Ne ABD, ne de aralarında Türkiye'nin de olduğu Avrupa ülkelerinden hiçbirinin halkı, kendi hükümetlerinin Suriye'ye müdahalede bulunmasına ya da katılmasına yeşil ışık yakmadı.
 
Karşıtlık arttı
Türkiye'de yapılan yoklamada, halkın yüzde 72'si "Hükümetimin Suriye'ye askeri müdahaleye katılmasına karşıyım" yönünde görüş bildirdi. Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahaleye dahil olması yönünde görüş bildirenlerin oranı ise yüzde 21'de kaldı. Yüzde 7 ise herhangi bir görüş bildirmedi. German Marshall Fund'ın geçen yıl yaptırdığı Trans-Atlantik trendler 2012 anketinde de aynı soru sorulmuş, o zaman "Türkiye, Suriye'ye yönelik askeri müdahaleye dahil olmasın" diyenlerin oranı yüzde 57'de kalmıştı. Geçen yılki GMF anketinde, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik müdahaleye katılmasına onay verenlerin oranı ise yüzde 32 idi. Araştırma sonuçlarına göre, hükümetinin Suriye'ye askeri müdahaleye dahil olmasına en çok karşı çıkan ülke Slovakya (yüzde 85) oldu. Bu ülkeyi Romanya (yüzde 82) ve Portekiz (yüzde 80) izliyor. ABD'de ise Suriye'ye askeri müdahaleye karşı olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 62. Müdahaleye en az karşı çıkan ülke vatandaşları İsveçliler. Ancak en son sırada olmasına rağmen İsveç'teki yoklamada bile, Suriye'ye müdahaleye karşı olanların oranı yüzde 61.
 
İstikrar mı, demokrasi mi
GMF anketinde katılanlara ayrıca, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'daki gelişmeler eşliğinde, "İstikrar mı daha önemli, yoksa demokrasi mi" sorusu da yöneltildi. Aralarında Türkiye'nin de olduğu Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğu ve ABD, demokrasinin istikrardan daha önemli olduğu yönünde görüş bildirdi. Türkiye'de yoklamaya katılanların yüzde 57'si, "Bu bölgede demokrasi istikrardan daha önemli", "İstikrar demokrasiden daha önemli" diyenlerin sayısı yüzde 25'te kaldı. Yüzde 18'i ise herhangi bir görüş bildirmedi. ABD'de ise bölgede demokrasinin daha önemli olduğu yönünde görüş bildirenlerin oranı yüzde 47, "istikrar daha önemli" diyenlerin oranı yüzde 43 oldu. GMF araştırması, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, İspanya, İsveç, Türkiye, İngiltere ve ABD'de yapıldı. Kamuoyu yoklaması 3-27 Haziran arasında gerçekleştirildi. Türkiye'de ise bir hafta askıya alınan araştırma, 2 Temmuz'da tamamlandı.

Kaynak. YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88555


Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,632 µs