En Sıcak Konular

SURİYELİ ASİLERDEN KİMYASAL SİLAH VE KATLİAM İTİRAFI

7 Eylül 2013 19:39 tsi
SURİYELİ ASİLERDEN KİMYASAL SİLAH VE KATLİAM İTİRAFI Suriye’nin Lazkiye bölgesini kontrol eden asilerden Nedim Baluş, ayetle savunmaya çalıştığı itirafta “Kimyasal silah kullandık. Kadın ve çocuklarını öldüreceğiz!” dedi.

Kimyasal silahı biz kullandık

Suriye'nin Lazkiye bölgesini kontrol eden asilerden Nedim Baluş, ayetle savunmaya çalıştığı itirafta "Kimyasal silah kullandık. Kadın ve çocuklarını öldüreceğiz!" dedi.
 
1: Kimyasal silah itirafı- Suriye'nin Lazkiye bölgesini kontrol eden radikal İslamcı muhalif Riyad el Abdin örgütü üyelerinden Nedim Baluş'un videoya çekilen konuşmasında, Usame bin Ladin'in direktifleri doğrultusunda kimyasal silah kullandıklarını itiraf etti. Baluş, "Öldürücü gazlara sahibiz. Onlara kadınlar ve çocuklar üzerinden zarar verme kararı aldık" dedikten sonra, eylemini "Sizinle savaşanla savaşın" ayetiyle savundu. Baluş, "Bin Ladin'in dediği gibi, onlar bizi öldürmeyi durduruncaya kadar, onların kadın ve çocuklarını öldüreceğiz" diye konuştu. Baluş, mevzilendikleri bölgeye Esad güçlerinin yaklaşmaya başlaması üzerine, onları geri püsküntmek için bu güçlü ve etkili kimyasalları kullandıklarını belirtti. Baluş, onları bir metre daha yaklaşmaları halinde herşeyi yapacakları konusunda uyardıklarını söyledi. Baluş sözlerini, "Onları heryerde evlerinde vuracağız. Gündüzlerini gece yapac ağız" diyerek bitirdi.
2: Suriye'den kan donduracak görüntüler: New York Times'ın yayınladığı ve büyük tepkilere neden olan görüntülerde dizlerinin üzerine çöktürülmüş, yüzleri yere yapıştırılmış üzerleri çıplak sırtlarında kamçı izleri bulunan Suriyeli erkeklerin arkasında dikilen bir grup silahlı isyancı, önce intikam yeminleri içeren bir şiir okuyor, arkasından da "Amca" olarak bilinen komutanın ilk askerin kafasına ateş etmesiyle infaz başlıyor. Bu yıl içinde çekilen görüntüleri basına veren kısa bir süre öncesine kadar Suriye'de "Amca" ve adamlarıyla birlikte savaşan ancak son gelişmelerin yarattığı tiksintiyle tavır değiştiren ve adının açıklanmasını istemeyen bir kişi. Bu kişi gazeteye yaptığı açıklamada "Amca" nın gerçek adının Abdulsamed İsa olduğunu ve en yakın iki yardımcısı yeğenleri olduğu için bu takma aldığını belirtti. 
 
İntikam peşinde
Söz konusu kaynak İsa'nın tek derdinin intikam almak olduğunu da sözlerine ekledi. Zira İsa'nın babası da Esad'ın babası Hafız Esad'a muhalifti. İsa'nın anlattığına göre babası 1982 yılında kayboldu. İsa, babasının "Hama katliamı" olarak bilinen ve 27 gün süren Müslüman Kardeşler baskınında öldürüldüğüne inanıyor. Gazeteye konuşan kaynağın aktardığına göre, Suriye'de 2,5 yıl önce ayaklanma başladığında İsa ailesi ellerine eski hesapları kapatmak için bir fırsat geçtiğine inandı. Önceleri protestocu olan İsa, Türkiye yakınlarındaki dağlık bölgelerde bir eğitim kampı yönetmeye başladı.
 
Görüntülere tepki
ABD kamuoyunda video önemli bir tartışma ve tepki yarattı. Zira Başkan Barack Obama'nın Suriye hükümetine yönelik askeri operasyona destek istediği bir dönemde isyancıların adam kaçırıp katleden çetelerden oluşan bir kalabalığa dönüştüğü yönündeki kanıtlara bir yenisi daha eklenmiş oldu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88554


Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,227 µs