En Sıcak Konular

28 ŞUBAT DAVASI'NDA 9 TAHLİYE DAHA ÇIKTI

6 Eylül 2013 10:37 tsi
28 ŞUBAT DAVASI'NDA 9 TAHLİYE DAHA ÇIKTI Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi; Teoman Koman'dan sonra aralarında Kemal Gürüz, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi ve İlhan Kılınç gibi isimlerin bulunduğu sanıklara 'tahliye' dedi.

28 Şubat Davası'nda 9 tahliye daha çıktı

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi; Teoman Koman'dan sonra aralarında Kemal Gürüz, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi ve İlhan Kılınç gibi isimlerin bulunduğu sanıklara 'tahliye' dedi.

"28 Şubat" Davası'na bakan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklarından 9'unun tahliyelerine karar verdi. Mahkeme heyeti önceki gün de eski Jandarma Genel Komutanı ve eski Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı emekli Orgeneral Teoman Koman'ı, sağlık durumu nedeniyle tahliye etmişti. Tahliye edilenler arasında davanın tek sivil tanığı Kemal Gürüz ile dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Hikmet Köksal, Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi, Genelkurmay eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral İlhan Kılıç da bulunuyor.

28 Şubat Davası'nın dünkü dördüncü celsesinde sanıklar ve sanık avukatları tahliye talebinde bulundu. Avukatların Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal'a "sesiniz az geliyor" uyarısında bulunması üzerine "mikrofona konuşmaya alışkın değiliz" karşılığını veren Köksal, tahliye taleplerinin değerlendirilmesinde sürenin ekonomik kullanılmasını isteyerek, avukatlara ve sanıklara 5 dakikalık talep süresi verileceğini ifade etti. 

Emekli Orgeneral Çevik Bir'in Avukatı Vefa Toklu da, gerek iddianamede gerek tutukluğun devamına ilişkin karalara bakıldığında Genelkurmayın elinde hiç bir belgenin kalmadığını ifade ederek, "Tutuklulukta delillerin toplanması gibi bir gerekçenin ortadan kalktığı açıktır. Tutukluğun devamlılığı kararlarında kişi ve toplum için yaratacağı tehlikeden söz edilmekte. Bu gerekçenin mesnetsiz olduğu zaman içinde ortaya çıkmıştır. 13 yıldır emeklilik yaşamıştır ve toplum için de bir tehlike arzetmemektedir. Adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılan bütün sanıklar şu anda karşınızdadır" dedi.  
 
Erbakan yaşasaydı
Batı Çalışma Gurubu'nun yasal bir oluşum olduğunu belirten sanık emekli orgeneral Çetin Doğan ise "Batı Çalışma Gurubu'na yönelik 28 Şubat iddianamesiyle açılan bu dava daha önce bütün kamuoyuna mal olmuş bir şeydir. Buna fırsat verenler kesintisiz güç kaynağının sağlayanlar siyasi merkezdir. Bu davayla esas itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti devletinin yetkili organlarınca kabul edilen değerlendirmelere göre yayınlanan resmi dokümanlar çerçevesinde anayasanın laiklik ilkesini korumak için kurumların üzerine düşen yaptığı işlemler, maalesef irtica ile mücadeleyi yargılanma durumuna getirilmiştir. Başkanlıktan sırf irtica ile mücadele için 61 genelge yayımlanmıştır" dedi. Dönemin MGK Genel Sekreteri olan sanık İlhan Kılıç da dönemin Başbakanı merhum Necmettin Erbakan'ın askerle arasının çok iyi olduğunu belirterek, "Benim amirim Başbakandır. Benim şanssızlığım benim amirinin (Erbakan) rahmetli olmasıdır. Hayatta olsaydı lehime tanık olarak yapardı. Kaçmak bizim yaşımıza yakışmaz" dedi. Kılıç, "Genelkurmay Başkanı arkadaşımdır, o bile bana emir veremez. Ben başbakandan müsaade almadan Genelkurmay'a gidemem" diye konuştu. 
 
Adli kontrol şartı

Mahkeme heyeti, 36 sanık ile avukatlarının beyanlarını dinledikten sonra yaptığı müzakere sonrasında sanıklardan 9'unun tahliyesine, 26'sının ise tutukluluklarının devamına karar verdi. Tahliyelerine karar verilen sanıklar, şunlar: "Hakkı Kılıç, İzzettin İyigün, Çetin Saner, Kemal Gürüz, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi, Kamuran Orhon, Abdullah Kılıçarslan ve İlhan Kılınç." Mahkeme, bu sanıklara adli kontrol şartı getirdi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88515


Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,420 µs