En Sıcak Konular

RUSYA: ''KİMYASAL SİLAHI İSYANCILAR KULLANDI''

6 Eylül 2013 10:14 tsi
RUSYA: ''KİMYASAL SİLAHI İSYANCILAR KULLANDI'' Kimyasal silahı isyancılar kullandı Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de düzenlenen kimyasal saldırının 'kaynağını' Birleşmiş Milletler'e verdi.

Kimyasal silahı isyancılar kullandı

Kimyasal silahı isyancılar kullandı Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de düzenlenen kimyasal saldırının 'kaynağını' Birleşmiş Milletler'e verdi. Yüz sayfalık raporda, kimyasal saldırıdan elde edilen kanıtların Suriye ordusunun standart silahlarına işaret etmediğine vurgu yapıldı 

Suriye'de kimyasal saldırıyı isyancılar gerçekleştirdi. Bu önemli açıklama Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. 19 Mart'ta Han El Esel bölgesinde düzenlenen ve onlarca kişinin ölümüne neden olan saldırıyla ilgili incelemesini tamamlayan Rusya elde ettiği verileri bir rapor halinde Birleşmiş Milletler'e (BM) sundu. Yüz sayfalık raporda, kimyasal saldırıdan elde edilen kanıtların Suriye ordusunun standart silahlarına işaret etmediği, aksine bir isyancı grubunun elindeki malzemelerin izlerinin bulunduğu belirtildi. Rus uzmanların incelemelerine göre bu saldırı sonrasında olay yerinden alınan kanıtlar sarin gazı taşıyan roketin Suriyeli isyancılar tarafından ateşlendiğini gösteriyor.
Raporda şu notlar dikkat çekiyor

* Olayda kullanılan mermi, Suriye ordusunun standart mühimmatına ait değil ve malzemeleri ülkenin kuzeyinde Beşeyr el Nasır Tugayı'nın ürettiği roket güdümlü kılavuzsuz füzelerin tipine ve parametrelerine uyuyor.
* Füzenin fırlatılması için heksogen va da siklonit olarak da bilinen RDX maddesi kullanıldı. Bu madde "standart kimyasal silahlarda kullanılmıyor.
* Toprak ve mermi kalıntılarından alınan örnekler, "endüstriyel olarak üretilmemiş sarin ve diisprofilflorofosfat" kullanımına işaret ediyor. Bu madde "Batılı devletler tarafından İkinci Dünya Savaşı sırasında kimyasal silah üretiminde kullanılmıştı".
Şam'a operasyonun yolu yapılıyor

Raporda başkent Şam'ın Guta bölgesinde düzenlenen ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan saldırıya değinildi ve "BM soruşturmasının sonuçlarının henüz açıklanmamasına rağmen Şam şehrinde kullanıldığı iddia edilen kimyasal silahların sorumluluğunu Suriye'nin üzerine yükleyen çeşitli bilgilerin yığıldığına" dikkat çekildi. Rus Dışişlerine göre Batı bu yolla Şam'a yönelik askeri operasyonun yolunu yapıyor.


Kaynak YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13001900/kimyasal-silahi-isyancilar-kullandi


Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,359 µs