En Sıcak Konular

TÜRKİYE'YE ALTIN VURUŞ

6 Eylül 2013 10:08 tsi
TÜRKİYE'YE ALTIN VURUŞ Erdoğan'ın ülkeyi savaşa sokmak için gösterdiği efor, akıl ve mantık sınırlarını zorluyor.

Türkiye'ye altın vuruş!

Erdoğan'ın ülkeyi savaşa sokmak için gösterdiği efor, akıl ve mantık sınırlarını zorluyor. "Gönüllüler Koalisyonu" kurarak Suriye'ye saldırma planına ise çok şükür itibar eden yok. Türkiye henüz bir savaşa girmemesine rağmen, Suriye'nin içişlerine bu kadar burnumuzu sokarak savaşa girmişten beter hale geldiğimizin de altını çizmek lazım.
Türkiye, bir öneride bulunurken bütün diplomasi kurallarını ve bölgesel dengeleri yok sayarak "ben dedim oldu" havasında dünyaya akıl vermeye çalışıyor. Sonuçta da kimse kendini ciddiye almıyor. 
(Mısır Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'yı, darbe yönetimine tepki olarak geri çağırmışlardı, dün tıpış tıpış Kahire'ye görevinin başına gönderdiler. Darbecilere neden meşruiyet veriyorsunuz madem!)
Reyhanlı'da patlayan bombalar, her gün sınır ötesindeki çatışmalardan gelen kurşunlarla ölen ve yaralanan vatandaşlarımız gösteriyor ki, Suriye savaşı çoktan Türk topraklarına sıçramış durumda. Ama Erdoğan ısrarla müdahale diyor, gönüllü koalisyon diyor, savaş diyor. Erdoğan, savaşı her halde Gezi Parkı'nda elinde tencere tavadan başka bir şey olmayan gençlere müdahale zannetti. 
Oysa Gezi'de bile hezimete uğradılar. 
Türkiye'nin en büyük ve ünlü parkını, en küçük bir gösteri ihtimaline karşı anında ve büyük bir korkuyla polis kordonuyla kapatarak Gezi ruhuna darbe vuracaklarını sanıyorlar ama hiç de öyle olmadığı ortada. Hükümet bilmeli ki Türkiye, Ortadoğu'da bir savaşın içine girdi mi "o ateşten kolay koyla çıkamaz."
Bir anda içinde Suriye, İran, Irak, Ürdün, Katar, Suudi Arabistan, Hizbullah hatta dolaylı olarak Rusya'nın olduğu bir savaşın ortasında bulur kendini. Amerika'nın bu savaşta yeri olacağını zannediyor ama Obama zaten "bu savaş başkalarının savaşı" diyerek temel düşüncesini ortaya koymuştur. 
Hayatlarında savaş nedir bilmeyen, hiçbir çile ve yokluk çekmemiş, kanın ve gözyaşının bu topraklara ne gibi hüzünler getirdiğini bilmeyenler, savaşı Bodrum sahillerinde tekneyle tatil yapmak zannediyorlar. 
Gönüllüler Koalisyonu oluşturarak Suriye'ye karşı savaşan bir ülke haline gelerek, İstanbul'u Esad'ın füzelerinin ziyaret edeceği bir ülke haline getirmenin bedelini idrak etmekten acizler. 
Marifet, ülkeyi savaşa sokmak değil savaştan uzak tutabilmektir. 
İnönü'yü pek sevmezler ama O, Türkiye'yi 2. Dünya Savaşı'na sokmayarak bu beceriyi gösterebilmişti. Hayatı cephelerde geçmiş Atatürk'ün silah arkadaşları, savaşı da kanı da savaşın getireceği yıkımı da, bugün "bağırıp çağırmayı" devlet adamlığı zanneden zevata ders verecek kadar iyi biliyorlardı.
Ülkeyi 2. Cihan Harbine sokmadılar. 
Bir gün bir çocuk kalabalık bir devlet erkânıyla yürüyen İnönü'yü görür ve bağırır: "Bizi ekmeksiz bıraktınız!" İnönü gayet sakin bir şekilde cevap verir: "Evladım, sizi ekmeksiz bıraktım ama babasız bırakmadım." 
İnönü, bu vatanın evlatlarını babasız bırakmadı ama Reyhanlı saldırısında görüldüğü üzere bu ülkenin evlatlarının anasız babasız kalmasını hiç de umursamayan, "savaş da savaş" diyen bir başbakanımız var. Türkiye'nin içinde olacağı bir Ortadoğu Savaşı'nın kesin sonucu Anadolu'da kurulan son Türk devletinin de parçalanması olacaktır. 
Böyle bir savaş ihtimali "şimdilik" yok. 
Ama emin olun ki bu savaşın özlemiyle yanıp tutuşanların amacı Suriye'deki mağdurları kurtarmak değil, ordusunu tasfiye ettikleri Türkiye Cumhuriyeti'ne altın vuruşu vurmaktır.

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12007036/turkiye-ye-altin-vurus/muharrem-bayraktar



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,584 µs