En Sıcak Konular

RUSYA ''GÖRDÜM'' DEDİ ABD VE İSRAİL ''BALİSTİK FÜZE''Yİ KABUL ETTİ

4 Eylül 2013 11:51 tsi
RUSYA ''GÖRDÜM'' DEDİ ABD VE İSRAİL ''BALİSTİK FÜZE''Yİ KABUL ETTİ Dünya yeni bir krizin eşiğinden döndü. Rusya, Doğu Akdeniz’e doğru 2 ‘balistik füze’ atıldığını tespit ettiğini açıkladı. Önce olayla ilgileri olmadığını ilan eden ABD ve İsrail sonra itiraf etti: Denemeydi.

Rusya'yı atlatamadılar!

Dünya yeni bir krizin eşiğinden döndü. Rusya, Doğu Akdeniz'e doğru 2 'balistik füze' atıldığını tespit ettiğini açıkladı. Önce olayla ilgileri olmadığını ilan eden ABD ve İsrail sonra itiraf etti: Denemeydi.
 
Rusya Savunma Bakanlığı, Doğu Akdeniz'de iki balistik füzenin fırlatıldığını tespit ettiklerini açıkladı. Önce açıklamayı yalanlayan İsrail Savunma Bakanlığı, sonradan Akdeniz'de ABD ile ortak füze denemesi yaptıklarını itiraf etmek zorunda kaldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail Füze Savunma Organizasyonu (IMDO) ve ABD Savunma Ajansı, Sparrow füzelerinin denemesini başarıyla tamamlamışlardır" denildi. Sparrow füzelerinin Akdeniz üzerinde ilk test uçuşunu yaptığı aktarılan açıklamada, "Saat 09:15'te test planı çerçevesinde uçaktan ateşlenen Sparrow füze sistemi, IMDO ve ABD savunma Ajansı yetkilileri tarafından uçuş testini, tüm operasyonel unsurlar içerisinde hareket ettirerek tamamladı" ifadelerine yer verildi. 

Önce yalanladı
İlk aşamada İsrail ordusu, "Doğu Akdeniz'de bir hareket tespit etmedik" açıklaması yapmış, ABD Savunma Bakanlığı da "Biz füze atmadık" demiş ve böylece olay esrarengiz bir şekil almıştı. Dünyada endişe ve şok yaratan olay, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla duyuldu. Bakanlık, "Doğu Akdeniz'de iki balistik füzenin fırlatıldığı tespit edildi" şeklinde bir açıklama yaptı. Ardından Rus haber ajansı Ria Novosti, tespit edilen iki hedefin Akdeniz'e düştüğünü duyurdu. Rusya'nın Sesi radyosunun internet sayfasında yer alan haberde de, Doğu Akdeniz'den fırlatılan iki füzenin, Rusya'nın güneyindeki Armavir'de bulunan balistik füze erken uyarı sistemi tarafından Türkiye saatiyle 09.16'da tespit edildiğini belirtti. 
 
Putin bilgilendirildi
Haberde, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun konuyla ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bilgilendirdiği de vurgulandı. Bu açıklamalarla köşeye sıkışan İsrail, Akdeniz'de ABD ile birlikte füze testi yaptıklarını açıklamak zorunda kaldı. İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada ise, Doğu Akdeniz'de herhangi bir hareket gözlemlemedikleri belirtilmişti. Lübnan'daki El Manar televizyonuna konuşan bir Suriyeli yetkili, füze savunma sistemlerinin, herhangi bir füze fırlatıldığı uyarısını kendilerine vermediğini söyledi. Amerikan CBS News televizyonuna konuşan bir ABD'li yetkili de Akdeniz'de konuşlandırılan savaş gemisi ve uçaklarından herhangi bir füze fırlatılmadığını söylemişti.
 
Armavir üssü
Rusya'nın güneyindeki Armavir'de bulunan radar üssündeki erken uyarı sistemi, Rusya Hava Savunma Kuvvetleri bünyesinde faaliyet gösteriyor. Üsteki iki radar sisteminin, Orta Doğu'yu da izleme kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor. 
 
Muavenet'i vurmuştu
Dün Akdeniz'de denenen Sparrow füzesi, 2 Ekim 1992'de Saratoga savaş gemisi Ege'deki bir tatbikatta Muavenet fırkateynimizi vurarak hurdaya çevirmiş, 5 şehit 20 yaralı vermiştik. Hava hedefleri için dizayn edilmiş 19 km. menzilli füze ilk kez bir deniz hedefinde bizim gemimize karşı kullanılmıştı.
 
Esad: Erdoğan ne yaptığını bilmiyor
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Fransız Le Figaro gazetesinin sorularını yanıtladı. Bölgede ateşin bugün daha yakın olduğunu belirten Esad, Erdoğan'ı ağır biçimde eleştirdi. Esad, gazetenin  "Topraklarında isyancıların eğitildiği Ürdün'e ne diyorsunuz" şeklindeki soruya, "Ürdün, Suriye'ye karşı hiç bir askeri operasyona üslerini açmayacağını ilan etti. Ama ülkemizdeki teröristleri yok etmezsek, bunlar başka ülkelere gidecek bu çok açık" şeklinde yanıt verdi. Bu yanıt üzerine gazete, Ürdün ile Türkiye'yi uyarıp uyarmadığını sorunca, Esad şunları söyledi:  "Defalarca, doğrudan ya da dolaylı olarak söyledik, mesaj gönderdik. Ürdün baskılara rağmen teröristlerin geçiş yeri olmaması gerektiğinin bilincinde. Erdoğan'a gelince, onun ne yaptığının bilincinde olduğunu zannetmiyorum. Başlangıçta, bir diyalog ile politik çözüm yolu bulunmalıydı. Ama bugün koşullar farklı. Teröristlerle çarpışıyoruz. Bizim çarpıştığımız teröristlerin yüzde 80-90'ı El Kaideli. Bunlar ne pollitik çözümle ne reformlarla ilgileniyorlar. Onlarla başa çıkmanın tek yolu tasfiye etmektir. Ancak o zaman politik çözümden konuşabiliriz. Bugün çözüm Suriye'ye teröristlerin gelmesini durdurmaktan, onları silahlandırmaktan vazgeçmekten ve özellikle Suudi Arabistan başta olmak üzere Türkiye, Ürdün, Fransa, İngiltere ve ABD'nin finansal yadımdan vazgeçmesinden geçer. "


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88418


Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,325 µs