En Sıcak Konular

BDP'DEN ÖCALAN'IN GÖLGESİNDE ''SİYASET DERSİ''

4 Eylül 2013 11:44 tsi
BDP'DEN ÖCALAN'IN GÖLGESİNDE ''SİYASET DERSİ'' Diyarbakır il binasındaki Eğitim Akademisi’nde konuşan BDP Eş Başkanı Kışanak, teröristbaşı Öcalan’ın fotoğrafı altında parti üyelerine siyaset dersi verdi.

Öcalan'ın gölgesinde "siyaset dersi" verdi

Diyarbakır il binasındaki Eğitim Akademisi'nde konuşan BDP Eş Başkanı Kışanak, teröristbaşı Öcalan'ın fotoğrafı altında parti üyelerine siyaset dersi verdi.
 
Sözde çözüm sürecinde eli kanlı terörist Öcalan'ı resmen muhatap alıp, onun 30 bin kişinin katili olduğunu unutup bir dediğini iki etmeyen AKP iktidarının tavizlerinden yüz bulan BDP de, bebek katilinin fotoğrafını baş köşeye astı.
Kışanak, Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelik "tek başına her şeye karar verdiğine" dair eleştiriler olduğunu belirterek, "Siyasetin önünde bu kadar baraj olarsa o da kendini kral zanneder. Bunu kaldırmanın tek yolu demokratik siyaset dediğimiz tüm kesimleri, barajlanan tüm kesimleri siyasete katabilecek, kendisi hakkında söz sahibi bir duruma getirmektir. Bunun içinde toplumdan başlamak gerekir" dedi. Çözüm süreci konusuna da değinen Kışanak, AKP hükümetinin başından beri köklü bir zihniyet değişimi içerisinde olduğunu düşünmediklerini, AKP'nin tekçi devlet zihniyeti içerisinde, nimetlerinden yararlanan ve kendilerini var etmek istediklerini ileri sürdü. Kışanak, şöyle konuştu:
 
Mücadeleye devam
"Her şey oldu bitti, sorunlar çözüldü noktasında değiliz. Gerçeği görmemiz lazım. Evet silahlar sustu, savaş durdu, ölümler bitti. Bunlar önemli şeyler. Bunun bitmiş olması önemli ama, sorunlarımız çözülmüş değil. Sorunlarımızı çözen, müzakere ruhuna uygun yürüten ve uygun adımlar atan bir iktidar yoktur. Bunu mücadele gerekçesi olarak ortaya koyacağız. Kimseden inayet bekler gibi barış beklemiyoruz. Bunu mücadelemiz ile yaratacağımızın farkındayız. Biz çözümün muhatabını bulduk, muhatap AKP hükümeti değil çözümün muhatabı Türkiye toplumudur. Biz bu muhataplığı giderek derinleştiren ve güçlendiren mücadele vereceğiz. Bu yola gelen gelir, gelmeyen tarihin çöp sepetine atılır. Kürt halkı tarih sahnesine çıkmıştır. Orta Doğu'daki barışın, demokratik yaşamın, çözümün temel aktörü haline gelmiştir. Kürt halkı artık özgürlüğe yürüyor." 

Özgürlüğe yürüyoruz
Kışanak, Diyarbakır'daki barış mitinginde Diyarbakır ve Kamışlı'nın tek yürek olduğunu belirterek, "Bu bize gelecek konusunda umutlu olmamızı gösteren en güzel şey oldu. Böldüler, parçaladılar, mayın döşediler, tel örgü çektiler, kaçakçı deyip vurdular ama Amed-Kamışlı tek yürük oldu. Ne sınır, ne mayınlar, ne emperyalistler, ne ölüm ne zulüm. Bu halkın ortaya çıkardığı bir başarıdır. Bundan sonra katlanarak devam edecektir. Kürt halkı artık özgürlüğe yürüyor. Kimin ne olduğu meydanda. Gelecek kime kolunu kanadını açmış bu kadar açık ortada iken bizim yapacağımız bir tek şey var. Çalışmak çalışmak çalışmaktır" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88446


Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,594 µs