En Sıcak Konular

''GEZİ'' KORKUSU PARANOYA'YA DÖNÜŞTÜ

2 Eylül 2013 13:37 tsi
''GEZİ'' KORKUSU PARANOYA'YA DÖNÜŞTÜ İnsan zinciri oluşturup Taksim’e çıkmak isteyen gruba polis Gezi Parkı’nı kapattı, Taksim Meydanı ve çevresinde toplanmaya izin vermedi.

'Gezi' korkusu paranoyaya dönüştü

İnsan zinciri oluşturup Taksim'e çıkmak isteyen gruba polis Gezi Parkı'nı kapattı, Taksim Meydanı ve çevresinde toplanmaya izin vermedi.
 
1 Eylül Dünya Barış günü kapsamında düzenlenen insan zinciri eylemi nedeniyle polis Taksim Gezi Parkı'nı kapattı, Taksim Meydanı'nda barış zinciri oluşturan grubu dağıttı. 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Taksim Gezi Parkı'nda 'barış zinciri' çağrısı yapılmıştı. Saat 13'teki etkinlik öncesi Gezi Parkı vatandaşların girişine kapatıldı. Yan yana dizilerek parkın girişini çevreleyen polis, vatandaşların girişine izin vermedi. Bu arada polis Taksim Meydanı'nda zincir oluşturan vatandaşlara barikat kurarak müdahale etti. El ele veren yaklaşık 100 kişilik grubu dağıtan polis, İstiklal Caddesi girişinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Vatandaşlar bunun üzerine tekrar zincir oluşturarak İstiklal Caddesi'nden Galatasaray'a doğru yürümeye başladı. 

Beşiktaş'ta gerginlik
Beşiktaş'ta insan zincirine katılmak isteyenler Dolmabahçe'ye geldi. Polis ilk gelen LGBT'li gruba izin vermedi. Bunun üzerine grup üyeleri uzaklaştı. Daha sonra gelen gruba da polis Beşiktaş'taki Başbakanlık Ofisi'ne doğru zincir kurmasına izin vermeyince gruptakiler Kabataş'a doğru zincir oluşturdu. Zincire katılanların beyaz ağırlıklı elbiseler giydiği görüldü. Bir süre sonra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da gelerek zincire katılmak istedi. Bu sırada Çevik Kuvvet ekipleri talimat üzerine geldi. Polisler Tanrıkulu'nun da aralarında bulunduğu grubu önlerine katarak tartaklamaya çalıştı. Bu sırada küçük çaplı arbede yaşandı. Tanrıkulu polis şefiyle tartışarak müdahalenin kanunsuz olduğunu öne sürdü. Sinirli olduğu görülen Tanrıkulu'nu zincire katılan vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Yaşanan yaklaşık 10 dakikalık tartışmanın ardından polis Kabataş'a doğru zincir kurulmasına izin verdi. Zincire katılanlara trafikteki sürücüler de alkışlarla destek verdi. Zincirdekiler de "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları attı. Yaklaşık yarım saat süren eylemin ardından gruptakiler dağıldı. 
 
Kadıköy'de miting
Öte yandan Kadıköy'deki miting nedeniyle meydanın trafiğe kapatılması üzerine vatandaşlar, Tıbbiye Caddesi'nden inip Kadıköy Meydanı'na yürüyerek ulaştı. Polis ekipleri mitingin düzenlendiği alanda geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Miting alanı polis barikatlarıyla çevrilerek arama noktaları oluşturuldu. Bomba imha ekipleri arama köpeklerini kullanarak miting alanında arama yaptı. İtfaiye ekipleri de tedbir amaçlı meydanda bekledi. Aramaların bitmesinin ardından vatandaşlar alana alındı.

Kayank: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88350


Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,622 µs