En Sıcak Konular

CHP'DEN SAVAŞA KARŞI SERİ MİTİNGLER

2 Eylül 2013 13:33 tsi
CHP'DEN SAVAŞA KARŞI SERİ MİTİNGLER CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, önümüzdeki günlerde “savaşa hayır” demek için bazı illerde toplantı ve mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

CHP'den savaşa karşı seri mitingler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, önümüzdeki günlerde "savaşa hayır" demek için bazı illerde toplantı ve mitingler düzenleyeceklerini açıklarken, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, savaşla karşı karşıya geldiğini söyledi. İzmir'de partililerle bir araya gelen Tekin, bu durumun hükümetin sorumluluğunda olduğunu vurguladı. Tekin, şöyle konuştu:
 
Tek başına kaldı
"Yarın Libya'da, Irak'ta yapılan müdahale Suriye'de olursa savaşın içinde kalırız. Biz parti olarak Malatya'ya konulan füze savunma sistemlerini de gündeme getirdik. CHP olarak bu durumu toplumsal reflekse çevirmek için 'savaşa hayır'mitingleri düzenleyeceğiz. Bu kirli savaşın neden bir parçası olduk. Mustafa Kemal Atatürk 'yurtta sulh cihanda sulh'derken boşuna mı dedi. Bugünkü iktidardan önce Türkiye'deki iktidarlar Orta Doğu'da yaşanan karışıklığın farkında değil miydi. Rahmetli Bülent Ecevit'in Amerika'ya gidiş gelişini ne yazık ki kimse anlayabilmiş değil. Ecevit'e, Başbakan Erdoğan'a sunulan ve kendisinin de 'eş başkanıyım'dediği projeyi sundular. O 'ben bu işin parçası olamam'dedi. Şimdi hangi noktaya geldik. Türkiye tek başına kaldı. Bu yalnızlığı da 'onurlu yalnızlık'olarak kamuoyuna sunuyorlar. Başbakan Mısır'daki sorun nedeniyle ağlıyor. Irak'ta binlerce insan ölürken neredeydin. Irak'ta diktatör yıkıldı ama ülke sefalet içerisinde. Egemen güçler petrolün üstüne kondu." 
Gündemdeki diğer konulara da temas eden Gürsel Tekin, parti yöneticileri ve belediye başkanları için şart koşulan son başvuru tarihinin aralık ayına çekilmesinin planlandığını dile getirdi. Tekin, İzmir'de 200'ün üzerinde belediye başkan aday adayının, binin üzerinde de meclis üyesi adayının çıkmasının olumlu olduğunu vurgularken, partiye yönelik yoğun talep hakkında, "Çok sayıda başvurunun olması bir parti için zenginliktir, bir güven ortamıdır" dedi.
 
Yasa değişsin
Siyasi Partiler Yasası'nın değişmesi gerektiğini de belirten Tekin, 2011 genel seçimleri öncesinde teklif götürdüklerini hatırlatarak, "Siyasi Partiler Yasası demokrasi önünde bir engeldir, prangadır. Hani siz 'darbelerle hesaplaşacağız'diyorsunuz ya. İşte bunu da darbeciler getirdi. Kenan Evren'i yargılamaktan vazgeçtiniz. O ayrı bir şey. Evren'i yargılamak istiyorsan, darbeleri yargılamak istiyorsan darbecilerin getirdiği tüm anti demokratik yasaları kaldıralım. Yani siyasi partileri ilgilendiren bu yasayı değiştirelim. Bugün siyasi partiler tutunamıyorsa bu yasa yüzündendir. Başbakan sürekli 'millet iradesi'diyor. Türkiye'de bu yasa ile millet idaresinin sandığa tecelli etmesi mümkün değildir. Siz öncelikle öyle bir şey yapacaksınız ki millet kendi milletvekilini, belediye başkanını, meclis üyesini seçebilmelidir."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88352



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,020 µs