En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''SALDIRININ BEDELİ ÇOK AĞIR OLUR''

1 Eylül 2013 20:30 tsi
BAHÇELİ: ''SALDIRININ BEDELİ ÇOK AĞIR OLUR'' Bahçeli, “BM’ye rağmen, sırf sözde insanlık vicdanını rahatlatmak adına yapılan bombardıman bir yanlışın bir diğer fahiş hatayla tamir çabası olacaktır” dedi.

Bahçeli: Saldırının bedeli çok ağır olur

Bahçeli, "BM'ye rağmen, sırf sözde insanlık vicdanını rahatlatmak adına yapılan bombardıman bir yanlışın bir diğer fahiş hatayla tamir çabası olacaktır" dedi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün Isparta Belediyesi tarafından yaptırılan yatırımların açılış töreninde konuştu. Türkiye'nin komşu ülkelerinde ve Orta Doğu'da yaşanan iç karışıklıkların Türkiye'yi zora soktuğunu anlatan Bahçeli, Orta Doğu'da dirlik ve güvenliğin kalmadığını, İslam toplumlarının felaketlere mahkum olduğunu, Irak'ta her gün bombaların patladığını, Mısır'da darbecilerin can aldığını, Suriye'nin ise meçhule doğru hızla sürüklendiğini kaydetti. Suriye'nin kan ve ölüm tünelinde çırpındığına işaret eden Bahçeli, Esed yönetimiyle muhalifler arasındaki mücadelenin Suriye halkını canından bezdirdiğini söyledi. Şam'ın Guta bölgesinde kimyasal silah kullanılması ile dünyanın ayağa kalktığını, Suriye'ye müdahalenin gündemde olduğunu anlatan Bahçeli, ancak müdahalenin şekli, zamanı, sınırları yöntemi konusunda henüz mutabakat sağlanmadığını ifade etti. Suriye'ye yapılacak müdahalenin sonuçlarının çok ağır olacağını dile getiren Bahçeli, herşeye rağmen silahın son seçenek olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Uluslararası, toplumsal, siyasi ve diplomatik kanalların sonuna kadar kullanılarak Suriye'deki kördüğümün açılması gerektiğine işaret eden Bahçeli, Birleşmiş Milletler kimyasal silah uzmanlarının Suriye raporunun beklenmesi gerektiğini bildirdi. 
 
Sömürgeciler sorumlu
Bahçeli, şunları söyledi: "Meşru olmayan, uluslararası hukuka uymayan her türlü tavır ve tercihten kaçınılmalıdır. Birleşmiş Milletler Teşkilatına rağmen, sırf sözde insanlık vicdanını rahatlatmak adına Suriye'ye bomba yağdırılması bir yanlışın bir diğer fahiş hatayla tamir çabasından farksız olacaktır. Biliyoruz ki, bugün insanlık nam ve hesabına müdahale hazırlığı içinde olanlar, bölgemizde akan kanın başlıca müsebbibidir. Orta Doğu ve İslam toplumlarının hazin durumunun sorumlusu sömürgeci güçlerden başkası değildir. Kimyasal silah kullanılmasından, otoriter yönetimlerden ve şiddet vakalarından şikayetçi olan küresel güçler önce aynaya bakmalı ve özeleştiri yapacak cesareti sergilemelidir. Sormak lazımdır ki, Suriye'ye kimyasal silahı kim satmıştır? Kitlesel ölümlere neden olan acımasız silahları rejim veya muhaliflerin kullanımına kim vermiştir? Emperyalizmin sinsi tarafları kimi aldatacağını sanmaktadır?" AKP hükümetinin Suriye'de milli menfaatlere göre hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Batılı güçlerin peşine takılıp Suriye'ye yönelik müdahale ortaklığı yaparak savaş açmak, hükümeti ve ülkemizi birçok musibetle yüz yüze bırakacaktır. Başbakan ve hükümeti öncelikle Suriye kaynaklı tehdit ve tehlikelere kafa yormalı, tedbir geliştirmelidir" dedi.



Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88342


Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,345 µs