En Sıcak Konular

ABD EL KAİDE İLE AYNI SAFTA SAVAŞACAK

29 Ağustos 2013 10:00 tsi
ABD EL KAİDE İLE AYNI SAFTA SAVAŞACAK ABD, 11 Eylül saldırılarını gerçekleştirdiğini iddia ettiği El Kaide Örgütü ile ilk kez Suriye’de açık açık aynı safta yer alacak

El Kaide ile aynı safta

ABD, 11 Eylül saldırılarını gerçekleştirdiğini iddia ettiği, güya kökünü kazımak için Afganistan'ı işgale giriştiği El Kaide Örgütü ile ilk kez Suriye'de açık açık aynı safta yer alacak 

"Eğer Obama yönetimi Beşar Esad yönetimine saldırmaya karar verirse, tarihte ilk kez ABD El Kaide Örgütü ile aynı safta yer alacağını ortaya koymuş olacaktır." Bu ifadeler dünyanın önde gelen Ortadoğu uzmanı İngiliz Independent gazetesinin yazarı Robert Fisk'e ait... Fisk, dün Independent'ta yer alan makalesinde, "Tam bir ittifak! Vuruşmak istediklerinde her defasında 'Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için' diye bağıran Üç Silahşörler değil miydi? Batı dünyasının liderleri, Beşar Esad'a karşı savaşa giriştiğinde bu gerçekten yeni savaş narası olacaktır."

ABD, sürekli 11 Eylül 2001'deki saldırıları El Kaide'nin düzenlediğini savundu. El Kaide'nin kökünü kazımak için görünürde Afganistan'ı işgal etti ve bu işgal halen sürüyor. Ancak öte yandan dünya genelinde çok sayıda uzman bugüne kadar El Kaide'nin aslında "Amerikan çıkarlarına hizmet etmek için" bizzat CIA tarafından kurulduğunu, 11 Eylül saldırılarını da dönemin Başkanı Bush'un Ortadoğu'nun işgaline bahane oluşturmak için tasarlandığını dile getirdi. Ancak bugüne kadar iddia düzeyinde olan bu görüşler şimdi gerçeğe dönüşüyor: ABD, küresel terör örgütü olarak damgaladığı ve lider kadrosunu yakalamak için milyonlarca dolar ödül koyduğu El Kaide ile aynı safta Suriye'de Esad yönetimine darbe vurmak için birlikte hareket edecek. 
El Kaide'nin diğer dostları

Suriye'de saflar çoktan netleşti. Rusya, İran, Lübnan'daki Hizbullah örgütü Beşar Esad yönetiminin yanında yer alıyor. Çin bu gruba Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde destek veriyor. Grubun diğer mensupları arasında Küba, Bolivya ve Venezüella gibi ülkeler bulunuyor. El Kaide ile liderliğini 9 Kasım 2012 - 6 Temmuz 2013 tarihleri arasında Hıristiyan George Sabra'nın yaptığı Suriye Ulusal Konseyi'nin safında ise ABD, İngiltere, Fransa, İtalya gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) vesaire yer alıyor. Türkiye ile Katar, devrik Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek verirken, Suudi Arabistan, Kuveyt, BAE bu konuda karşı safta yer alıyor. Ayrıca Suudi Arabistan ile Katar, diplomasi sahasında birbiriyle Körfez bölgesinde üstünlüğü ele geçirmek için rekabet ediyor.  
Küçük çaplı politikacılar

Tekrar yazıya dönersek, Robert Fisk ironik bir dil kullanarak Amerikalıların botlarıyla arazide dolaşması sebebiyle El Kaide'den istihbarat yardımı alabileceğini de yazdı! Fisk'ın yazısı şöyle devam ediyor: "Belki El Kaide vurulacak hedeflerin bilgisini de ABD ile paylaşabilir! O ABD ki, Suriyelilerden ziyade El Kaide destekçilerini dünyanın en çok aranan adamları listesine yerleştirdi. ABD, Yemen ve Pakistan'da insansız hava araçları ile El Kaide'nin üzerine yürüdüğünü savunarak yüzlerce sivili öldürürken; İngiltere Başbakanı Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve diğer küçük çaplı genel politikacıların desteğiyle Suriye'de El Kaide'nin düşmanlarını vuracak. Amerikalıların Suriye'de vuracağı her hedef El Kaide ya da El Nusra cephesinin yararına olacak. El Kaide'nin 2007 yılındaki Londra Metrosu'nda patlattığı bombalar zihninde kaybolan kendi Başbakanımız ise (Cameron) El Kaide ile ittifak yaparak Amerikalıların yaptığı her şeyi alkışlayacak."
Kimyasal gaz Hizbullah savaşçılarını etkiledi

İngiltere'nin 2003 yılında Irak'ta uyduruk delillerle ABD'nin yanında savaşa girdiğini hatırlatan Fisk, Suriye'de yaşananların bir 'YouTube savaşı' olduğunu vurguluyor ve şöyle devam ediyor: "Bu gaza boğulmuş ve ölen Suriyeli sivillerin korkunç görüntülerinin yanlış olduğu anlamına gelmez. Bu gerçeğe aykırı her delilin baskı altına alınacağı anlamına gelir. Mesela Şam'da Esad'ın ordusunun safında savaşan 3 Hizbullah mensubunun Suriye'de tünellerde 21 Ağustos'ta aynı gazdan etkilendiğine dair Beyrut'ta ısrarla gündeme getirilen raporlarla kimse ilgilenmeyecektir! Bu Hizbullah savaşçıları şimdi Beyrut'ta bir hastanede tedavi altına alınmış durumda. Eğer Suriye ordu güçleri kimyasal gaz kullandıysa, neden Hizbullah savaşçıları bundan etkilendi?"
Robert Fisk, yazısında Amerikan ordusunu uyarmaktan da geri kalmadı. Fisk, Suriye ordusunun 1983 yılında iki Amerikan savaş uçağını düşürdüğünü kaydetti. 
Fisk, yazısını şu ifadeyle bitirdi: "Bize Suriye'ye yönelik harekâtın bir kaç günlük kısa bir saldırı olacağı söylendi. Bu Obama'nın söylemeyi sevdiği şeydir. Fakat Hizbullah'ı, İran'ı düşünün. Şüphe ediyorum ki, Obama ileri giderse ABD'nin Suriye'ye dahlinin sonu gelmeyecektir." (RECEP BAHAR / YENİ MESAJ)

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13001740/el-kaide-ile-ayni-safta


Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,251 µs