En Sıcak Konular

SEZER'DEN ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE 'SAĞDUYU' DAVETİ

30 Ocak 2008 13:44 tsi
SEZER'DEN ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE 'SAĞDUYU' DAVETİ DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''İnsanlarımızın dinsel inançlarını nasıl yaşayacaklarına bu Başbakan mı karar verecek? Başbakanı ve MHP Genel Başkanını sağduyuya davet ediyorum'' dedi.

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''İnsanlarımızın dinsel inançlarını nasıl yaşayacaklarına bu Başbakan mı karar verecek? Başbakanı ve MHP Genel Başkanını sağduyuya davet ediyorum'' dedi.
     Sezer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ortaçağ anlayışıyla yaratılan ''sanal türban sorununu'', yükseköğretim özgürlüğü gerekçesine bağlayan Başbakan Erdoğan'ın, konunun birinci derecede ilgilisi üniversitelerden görüş alma gereksinimi bile duymadığını ileri sürdü. Sezer, Başbakanın sorumluluk kaygısı ile yapılan uyanlara da kulaklarını tıkadığını ve ''haddini de aşarak'', üniversitelerin yetkililerini susturmaya çalıştığını iddia etti. ''Anayasaya ve hukuk devletinin gereklerine uymak yerine, dinsel simgeye dönüştürülen bir giyim tarzının yasalara eklenmesini, laik cumhuriyet ilkeleriyle bağdaştırmanın olanağı bulunmamaktadır'' ifadesini kullanan Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Dinimizde, Allah ile insan arasında aracı yoktur. Ruhban sınıfı bulunmamaktadır. İnsanlarımızın dinsel inançlarını nasıl yaşayacaklarına bu Başbakan mı karar verecektir? TBMM'yi hiçbir iktidar buna alet etmemelidir. Başbakanı ve MHP Genel Başkanını sağduyuya davet ediyorum.
     Bizim kültürümüzle de çağdaş yaşam tarzımızla da ilgisi bulunmayan, ithal edilerek topluma dayatılan türban, bu Başbakan tarafından, insan hakkı ve özgürlüğü olarak topluma sunuluyor. Oysa toplum, bu Başbakandan eğitim sistemimizdeki çarpıklığı, paralı eğitimi, ekonomik ve sosyal nedenlerle eğitimini sürdüremeyenleri ya da daha iyi bir eğitim öğretim hakkından mahrum olanları, yokluk ve yoksulluğa rağmen kızlarını ve oğullarını okutmak için çaba sarf eden annelerin ve babaların haklarının verilmesini ve acılarının dindirilmesini bekliyor.''
     Sezer, türbanla ilgili düzenlemelerin TBMM'den geçmesi durumunda, konunun Anayasa Mahkemesine götürülmesi için gereken girişimleri yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,680 µs