En Sıcak Konular

SURİYE'DE ''ÇOK ULUSLU SAVAŞ''IN AYAK SESLERİ

26 Ağustos 2013 12:04 tsi
SURİYE'DE ''ÇOK ULUSLU SAVAŞ''IN AYAK SESLERİ Suriye’de kimyasal silahlarla gerçekleşen ölümler sonrası sular ısındı. ABD, bölgeye bir gemi daha gönderip İngiltere ile senaryo hazırlığına girişti. İran’ın Beyaz Saray’a restine İsrail’den açık tehdit gelirken Türkiye şok iddiayla sarsıldı!

Doğu Akdeniz'de savaşın ayak sesi

Suriye'de kimyasal silahlarla gerçekleşen ölümler sonrası sular ısındı. ABD, bölgeye bir gemi daha gönderip İngiltere ile senaryo hazırlığına girişti. İran'ın Beyaz Saray'a restine İsrail'den açık tehdit gelirken Türkiye şok iddiayla sarsıldı! 
 
Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere, kimyasal silah kullandığının ortaya çıkması halinde, Suriye'nin "ciddi karşılık" göreceği uyarısında bulundu. ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron ile telefonda görüştü. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, iki liderin, görüşmede, Suriye'de devam eden şiddet dahil ABD ve İngiltere'nin yüz yüze kaldığı ortak güvenlik zorluklarını ele aldığı belirtildi. Obama ve Cameron'un, 21 Ağustos'ta Şam yakınlarında Suriye rejimi tarafından sivillere karşı kimyasal silah kullanıldığına dair haberlerden duydukları derin kaygılarını dile getirdiği ifade edilen açıklamada, iki liderin bu olay ve kimyasal silah kullanımına dair uluslararası toplumun olası yanıtına yönelik yakın istişareye devam edeceği bildirildi. Açıklamada, kimyasal silah kullanıma karşı olma noktasında ABD ve İngiltere'nin birlikte durduğu kaydedildi.
 

Hagel destekledi
Obama ve Cameron'un tehdit gibi açıklamalarını destekler ifadeler, ABD Savunma Bakanı Hagel'den geldi. Chuck Hagel, Suriye'deki krizin derinleşmesiyle ilgili olarak, ABD'nin "tüm olasılıklar için hazırlandığını" söyledi. "ABD'nin doğu Akdeniz'deki askeri varlığını güçlendirdiğine" ilişkin iddialar üzerine, Malezya'ya yaptığı ziyaret sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Hagel, bakanlığının ABD Başkanı Barack Obama'nın talebi üzerine "olası faaliyetleri" değerlendirdiğini açıkladı. Hagel, Başkan Barack Obama'nın ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan "Suriye için askeri seçenekler" hazırlanmalarını istediğini, bu seçeneklerin, "birliklerin ve varlıkların konumlandırılmasını da gerektirdiğini" belirtti. Suriye'de kimyasal silah kullanıldığının bildirilmesi konusunda, ABD'nin uluslararası toplumla birlikte Suriye'de "tam olarak ne olduğunu" belirlemeye çalıştığını ifade eden Hagel, "Hâlâ bunu değerlendiriyoruz" ifadesini kullandı. Hagel, Suriye'de "yeni bir saldırı" olasılığı dikkate alınarak, bu konudaki belirlemelerin süratle yapılması gerektiğine de işaret etti.
 
BM'ye izin çıktı
Batılı liderlerden bu açıklamalar gelirken, Suriye hükümeti iddiaları reddediyor ve isyancıları suçluyor. Yeni bir gelişme de, Şam yönetiminin Birleşmiş Milletler gözlemcilerine, kimyasal silah kullanımının araştırılması konusunda bir süredir beklenen izni vermesi. Şimdi Batılı ülkelerin bundan sonraki tavrı merakla bekleniyor.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88115


Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,121 µs