En Sıcak Konular

TANTAN: ''TÜRKİYE UÇURUMA SÜRÜKLENİYOR''

24 Ağustos 2013 11:13 tsi
TANTAN: ''TÜRKİYE UÇURUMA SÜRÜKLENİYOR'' Tantanı: ''AKP’yi iktidara taşıyan emperyal güçler, kullandıkları iktidarı yine kendi kendine yok ederken halka büyük zarar vermektedirler. Halka yalan söylememeli artık halka gerçekleri anlatması lazım. Bu politika Türkiye’yi uçuruma sürüklüyor'' de

AKP, PKK ile masaya oturduğunda kaybetti

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, hükümetin dış politikasının iflas ettiğini söyledi. Türkiye'nin giderek yalnızlaştığını ve kaybettiğini ifade eden Tantan, "Orta Doğu coğrafyasında ülkelerin sınırlarının ve rejimlerinin yeniden değişmesinde devlet dışı aktörler kullanılıyordu. Türkiye kullanılan bu devlet dışı aktörlerden biri olan PKK ile masaya oturtuldu. İktidar bunu kabul etmekle kaybetti" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sonunun geldiğini, seçimlerde başarılı olmak için söylem ve davranışlarını İslam'a yönelterek oy almaya çalıştığını ifade eden Tantan, özellikle de dış politikada yalnızlaştığını vurguladı. Tantan, "Bütün bu söylem ve davranışlarla yerel yönetimlere doğru giderken Müslümanlığa sahip çıkan bir Başbakan imajıyla seçimi kazanmak istediği kesin. Önümüzdeki süreçte iç politikada Müslümanlara karşı 'dünyada yapılan zulme karşı tek başıma savaşıyorum'mesajıyla iç siyasete gireceği ortaya çıkıyor" diye konuştu. Mısır'daki Müslüman Kardeşler'e Başbakan Erdoğan'ın destek vermek zorunda kaldığını anlatan Tantan, şunları söyledi:
"Orta Doğu coğrafyasında ülkelerin sınırlarının ve rejimlerinin yeniden değişmesinde devlet dışı aktörler kullanılıyordu. Türkiye kullanılan bu devlet dışı aktörlerden biri olan PKK ile masaya oturtuluyor. İktidar bunu kabul etmekle kaybetti. Sırf iktidarı için halkı gözden çıkarıp devlet dışı aktörlerle masaya oturarak kaybetti. Bu devlet dışı aktörleri hangi güçlerin ne maksatla kullandığı belliydi. Hangi istihbarat servislerinin güdümünde olduğunu da biliyordu. İktidar Gezi Parkı olayını kendisine yapılmış bir tuzak olarak gördü onu da okuyamadı, ona karşı bir şey de geliştiremedi."
 
Nefret tohumları
Devlet dışı faktörlerin Orta Doğu'da mezhepsel ve ırksal ayrıştırıcı rol üstlendiklerine dikkat çeken Tantan, asıl amacın kin, nefret tohumları ekerek, asırlarca sürecek boğazlaşmayı sağlamak olduğunu söyledi. Tantan, Kürt kökenli vatandaşların tamamen terör örgütünün inisiyatifine terk edildiğini vurguladı.
 
Türkiye uçuruma sürükleniyor
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, ABD Başkanı Obama'nın ikinci dönem politikalarının Türkiye'nin geleceğini yakından etkilediğini ifade etti. Tantan, bu çıkmazdan kurtulmak için iktidar ve muhalefetin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. AKP'nin muhalefetle bir araya gelerek yeni bir Ulusal Güvenlik Siyaset Stratejisi ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Tantan sözlerini şöyle tamamladı:  "AKP'yi iktidara taşıyan emperyal güçler, kullandıkları iktidarı yine kendi kendine yok ederken halka büyük zarar vermektedirler. Halka yalan söylememeli artık halka gerçekleri anlatması lazım. Bu politika Türkiye'yi uçuruma sürüklüyor."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88006


Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,463 µs