En Sıcak Konular

İSMAİL İÇİN DE AĞLA!

24 Ağustos 2013 11:11 tsi
İSMAİL İÇİN DE AĞLA! CHP’li Öztrak, Başbakan’ın İhvan Partisi mensubu için ağlamasını, “Gözyaşları yandaş seçiyor, haksız yere öldürülen herkes için aynı cömertlikte akmıyor” dedi

İsmail için de ağla!

CHP'li Öztrak, Başbakan'ın İhvan Partisi mensubu için ağlamasını, "Gözyaşları yandaş seçiyor, haksız yere öldürülen herkes için aynı cömertlikte akmıyor" dedi
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Başbakan'ın gözyaşları yandaş seçiyor. Haksız yere öldürülen herkes için aynı cömertlikte akmıyor" dedi. Öztrak, önceki gece Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında gözyaşlarına boğulmasının, herkes gibi kendisine de Mısır'daki insanlık dramını bir kez daha hatırlattığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Ancak Başbakan'ın İhvan Partisi'nin mensuplarının acıları için dökülen gözyaşlarının, kendi ülkesinde bir parkın alışveriş merkezine dönüşmesini engellemeye çalışırken polis şiddeti neticesinde yaşamını yitiren gençler ve aileleri için akmadığını da hatırladım. Demek ki Başbakan'ın gözyaşları, yandaş seçiyor, haksız yere öldürülen herkes için aynı cömertlikle akmıyor" dedi. Başbakan'ın, "lokantada yiyip, içip hesabı ödememek için masayı devirmeye çalışan müşteri" gibi davrandığını da ileri süren Öztrak, Başbakan'ın her gün başka bir adres ile kavga çıkardığını, kavga ve gürültü ile abad olunmayacağını söyledi.
 
Rüzgar fırtına oldu
TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ekonomideki gelişmeleri de değerlendiren Öztrak, AKP sözcüsünün "sıkıntı dışarıdan geliyor, biz de kapıyı pencereyi kapattık" dediğini belirtti. Öztrak, "Bu nasıl bir kapı ve penceredir ki dışarıdaki rüzgarı evin içinde fırtınaya çeviriyor" diye sordu. AKP'nin ülke ekonomisini Nasrettin Hoca'nın türbesine çevirdiğini, kilitli kapının bulunduğunu ancak duvarının olmadığını savunan Öztrak, Başbakan Erdoğan'ın hayatın her alanına katı ideolojik yaklaşımının, dışarıdaki rüzgarı içeride fırtınaya çevirdiğini öne sürdü. Öztrak, Merkez Bankası'nın açıkladığı kısa vadeli dış borç rakamları ile döviz rezervleri ve cari açığa değinerek, 22 Mayıs'tan bu yana borsadaki şirketlerin değerinin 152 milyar lira eridiğini de söyledi. Borsanın 70 binin altına indiğini, dövizin fren tutmadığını, artan döviz kuru nedeniyle BOTAŞ'ın doğal gaza zam yapacağına yönelik duyumların artmaya başladığını ifade eden Öztrak, sabit gelirli vatandaşların önümüzdeki günlerde biraz daha ezileceğini iddia etti.
 
Ateş bacayı sardı
Başbakan'ın Merkez Bankası'nı Dolmabahçe'deki ofisinden verdiği talimatlarla yönettiğini, kurumun itibarının dibe vurduğunu ileri süren Öztrak, şu görüşleri dile getirdi: "Başbakan, politika faizini, politikacı faizi haline getirince Merkez Bankası piyasalara yön veremiyor. Başbakan'ın emirleri ve piyasanın gerçekleri arasına sıkışan Merkez Bankası şimdi panikledi. Bir dediği bir dediğini tutmuyor, bir yaptığı diğerine uymuyor. Belirsizlik yaratması gereken günlerde elini açık ediyor, belirsizliği azaltması gereken günlerde ise belirsizliği artırıyor. Ülkenin zar zor biriktirilen dövizleri, Merkez Bankası faizi artırıp Başbakan'ın öfkesini çekmemek için har vurup harman savuruyor. Ama dövizin ateşini düşüremiyor. Çünkü bankanın ne döviz satışında, ne de faiz silahını kullanmaktaki kararlılığına ve bağımsızlığına kimse inanmıyor." 
 
Yeni linç görüntülerine AKP'den de öfke yağdı

Kültür ve Turizm eski Bakanı, AKP İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay Twitter'dan öfke yağdırdı. Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek başına aldığı darbelerle beyin kanaması geçirip, kaldırıldığı hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ı hatırlatan Günay, fidan gibi genci öldürenlerin hak ettiği cezayı almadığını belirtti. Ertuğrul Günay, Ali İsmail Korkmaz'ın 2 yeni dövülme görüntülerinin ortaya çıkmasıyla şu Tweet'ı attı: "Cuma vesilesi, 'Kim bir insanı haksız yere öldürürse, bütün insanlığı öldürmüş olur. Maide-32. Dünyanın neresinde ve hangi zamanda olursa olsun, Ali İsmail Korkmaz'ı öldürenler hak ettikleri cezayı almadan, kimse bana adaletten başka ülkelerin mazlumlarına merhametten sözetmesin." 
 
Utanç verici
Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında polis ve sivil kişilerce dövülen, kaldırıldığı hastanede 38 gün yaşam savaşı verdikten sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın dayak yediği anlara ait yeni görüntülerin ortaya çıkmasının ardından AKP'li bakan ve milletvekilleri de sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da, Twitter'da Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne neden olanları kınadığını belirterek, "Korkmaz'i öldüresiye dövenleri kınıyorum. İnsanlik adına utanç verici görüntüler" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de Korkmaz'ın annesinin acısını paylaştığını belirtti ve Twitter'da şunları yazdı: "Millet olmak, iyi ve kötü günde, tasada ve mutlulukta birliktelik demek. Ali İsmail'in acısı içimizdedir, annesinin acısı acımızdır." 
 
Tüyler ürpertici
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de görüntülerin tüyler ürpertici olduğunu belirtti. Şahin, Twitter'da "Hiç bir sebep öldürmek için gerekçe olamaz. Tüyler ürpertici görüntüler. Ana kuzusu Ali İsmail Korkmaz'ın canına kastedenleri lânetliyorum" diye yazdı. Kayıtlar ortaya çıkmadan önce Eskişehir Valisi Güngör Azmi Tuna'nın "Arkadaşları dövüp suçu polisin üzerine atmak istemiş olabilirler" demişti. Dövüldüğü sokaktaki kamera kayıtlarında, Ali İsmail'in dövüldüğü anlar silinmiş, kamuoyu haftalarca bu görüntülerin akıbetini tartışmıştı.
 
Polis-sivil dayanışması!
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın vicdanları sızlatan, "Kendi arkadaşlarına bile zarar verip 'polis yaptı'süsüne büründürmeye çalışıyorlar" sözleri havada kaldı. Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'de acımasızca dövüldüğünü gösteren 2 yeni görüntü daha çıktı. Görüntülerden ilkinde Korkmaz'ı dövenler arasında aralarında polislerin de olduğu siviller var. Diğer görüntüde ise coplu polisler ve sopalı siviller yan yana görülüyor. Fırın sahibi İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, Ebubekir Harlar, Ali İsmail'i tekme ve sopalarla 68 saniye boyunca dövüyor. Polis memuru Mevlüt Saldoğan da, kafasını üç kez tekmeliyor. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Eskişehir Valisi Tuna'nın "Kendi arkadaşları dövüp polis süsü vermiş olabilirler" sözleri dahil her şeyin incelendiğini söyledi. Güler, "Vali'nin niçin böyle bir açıklama yaptığını da inceliyoruz. Hastaneye geldiğinde daha önce ameliyat olduğundan kalbi için kan pıhtılaşmasını önleyici hap kullanmasına rağmen söylenmiyor. 8-10 basamak merdivenden düştüğü belirtiliyor" dedi.


Kayank: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88013


Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,695 µs