En Sıcak Konular

ŞENOL GÜNEŞ'İN SUÇU NE?

24 Ağustos 2013 09:52 tsi
ŞENOL GÜNEŞ'İN SUÇU NE? Milli Takım’a hoca aranırken, neden bu takımı dünya üçüncüsü yapan Şenol Güneş hiç gündeme gelmedi. Ya da kimler engelledi?

Şenol Güneş'in suçu ne?..

FUTBOL Federasyonu başarısızlıklarını örtmek için yine tarihi bir karar alarak Fatih Terim'i Milli Takım'ın başına geçirdi. Tabi teknik direktör mü? Yoksa danışman mı? Henüz belli değil.

Galatasaray'ın cephesinin açıklaması danışmanlık yönünde, Federasyon ise 4 maçlık teknik direktörlük görevine getirdiğini söylüyor. Aslında Terim'i Federasyon başkanı yapsalar daha iyi olurdu. Hem Galatasaray'da hocalığa devam eder, hem de Federasyon'da başkanlık yaparak büyük bir açığı giderirdi! Ama siyasiler böyle karar vermiş. Yapılacak bir şey  yok.

O zaman Abdullah Avcı için siyasi baskı yapanlar yine aynı hataya düşerek spora karıştı ve Terim Milli Takım'ın başına geçirildi. İlk görüşme ise Yıldırım Demirören'in Hom Ofisi olan evinde gerçekleşti. Federasyon binası yok ya!

Milli Takım'a hoca aranırken, neden bu takımı dünya üçüncüsü yapan Şenol Güneş hiç gündeme gelmedi. Ya da  kimler engelledi? Güneş'i takımı dünya üçüncüsü yapmasından sonra  dönemin Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'u bu hocayı gönderiş şeklinden dolayı siyaset ya da Karadeniz lobisi yedi.

Ama şimdilerde Haluk Ulusoy olmadığı halde Şenol Güneş'in adının hiç geçmemesi bana çok garip geldi. Demek ki ya o dönem Haluk Ulusoy Güneş'i göndermekte haklıydı, ya da o dönem Haluk Ulusoy'u yiyenler haklıydı. Karmaşık bu durumdan çıkan sonuç şu: Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmıyor.

Türkiye'nin elinde var yok bir Terim vardı. Oda bu tür girişimlerle yok olup gidecek. Anadolu'da bir söz vardır; bir koltukta iki karpuz olmaz.

Galatasaray'ın kadrosu güçlü isimlerden oluştuğu için bu takım başarılı. Milli Takım'da bu futbolcuları bulma şansımız yok. Federasyon antibiyotik tedavi yerine ağrı kesicileri tercih etmiştir. Siyasi baskılardan dolayı hem Milli Takım hem de Terim bu saatten sonra  bitirilmiştir. Geçmiş olsun.

Siyaset ya da siyaseti kullanarak futbol ve sporun üzerinde baskı kurmaya çalışan birilerinin bu işlerden elinin ayağının çektirilmesi gerekli. Federasyon seçimlerinde de öğle değil mi. Dünyanın neresinde görülmüş  rakipsiz tek aday. Bu Haluk Ulusoy'dan sonra başlayan en büyük hastalık.

Futbolla birlikte sporda aynı hastalığa yakalanmış durumda. Bu sistemde futbol şikeden, sporda dopingde yok olup gidecek.

Türk sporu ve futbolu işi ehline verene  kadar çok çekecek gibi.

Bu milletin önce duygularına sonra da parasına yazık.

Lokman Köse - Milli Gazete

 

Kaynak: MİLLİ GAZTE http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Senol_Gunesin_sucu_ne/16265#.UhhQ4NJSh1I


Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,793 µs