En Sıcak Konular

MISIR İÇİN GÖZYAŞI DÖKEN ERDOĞAN'A ZOR SORU

23 Ağustos 2013 20:36 tsi
MISIR İÇİN GÖZYAŞI DÖKEN ERDOĞAN'A ZOR SORU “Irak işgalinde çocuk, genç, yaşlı demeden 1.5 milyondan fazla insanı katleden, camileri bombalayan, Müslüman kadınların ırzına geçen ABD askeri için dua eden kimdi?”

Erdoğan'a zor soru

"Irak işgalinde çocuk, genç, yaşlı demeden 1.5 milyondan fazla insanı katleden, camileri bombalayan, Müslüman kadınların ırzına geçen ABD askeri için dua eden kimdi?"
 
AKP, Mısır ve Suriye'deki olaylar nedeniyle yas ilan ederek, belediyelerin konser ve eğlence programlarını iptal etmelerini istedi. AKP yöneticilerinin Afganistan ve Irak gibi ülkelerde yaşanan savaşlarda ölenler ve tecavüz edilen kadınlar hakkında aynı duyarlılığı göstermemiş olması ise soru işaretlerine neden oldu. Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP'nin dünyanın bir çok yerinde insanların öldürülmesine sessiz kalırken Mısır'da gösterdiği duyarlılık inandırıcı bulunmadı. Eski CHP Milletvekili Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Erdoğan'ın Mısır'da yaşananlara karşı gösterdiği duyarlılığı şöyle değerlendirdi: 
 "İnsani açıdan bakarsanız dünyanın birçok yerinde bugün hayatını kaybedenler var. Irak'ta ayda ortalama 500 ila 1000 kişi öldürülüyor. Bunu göz ardı edebilir misiniz? Afganistan'da her gün kaç kişi hayatını kaybediyor. Amerika'nın yaptığı müdahale de Irak'ta 600 bin kişi öldü. Suriye'de 100 bin kişi öldü. Ama Mısır'da gösterdikleri tepkiyi hiç bir yerde göstermediler. Belli ki orada bir ideolojik mesele sözkonusu. Müslüman Kardeşler  Örgütü ile ilgili. Onların iktidardan uzaklaştırılmış olmalarını bir türlü hazmedemiyorlar. Çünkü stratejilerini Müslüman Kardeşler'i bütün Orta Doğu ülkelerinde iktidar yapmak üzere kurmuştular. Otoriter şeriat devletleri olacaktı Orta Doğu'da."  
 
Perişan olduk
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, Erdoğan'ın izlediği dış politikanın Türkiye'yi perişan ettiğini söyledi. Erdoğan'ın Türkiye'yi küresel oyuncu iddiasıyla uçurumun kenarına getirdiğini ifade eden Tekin şöyle konuştu:
"Erdoğan hiç kimseye, hele Amerika'ya kafa tutamaz. Sadece Irak'ta değil Libya'da da aynı davranışı gösterdiler. İktidarın desteğiyle Orta Doğu coğrafyasında, Irak Libya ve çeşitli ülkelere baktığımızda 3 milyona yakın Müslüman yurttaşımız hayatını kaybetti. Bunlarda çok açık destekler oldu. Türk dış politikasında olmayan bir yöntemle,  çantayla para götürüldü oradaki muhaliflere."
 

Ses çıkarmadılar
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise, ABD'nin Irak ve Afganistan'da yaptığı Müslüman katliamına sessiz kalınmasını eleştirdi. Halaçoğlu, "Irak'ta, Afganistan'da Müslümanları öldüren ABD. Neden onlara ses çıkarmadılar, çıkaramıyorlar?" diye konuştu. Halaçoğlu, Başbakan Erdoğan'ın ABD'ye yaptığı eleştirilerde samimi ise BOP eşbaşkanlığından çekildiğini açıklamasını istedi. ABD'nin AKP'nin müttefiki olduğunu ifade eden Halaçolu, şöyle konuştu: "ABD'ye hiçbir zaman karşı çıkmaz. Çünkü kendisinin destekçisi ve müttefiki. Hiçbir yaptıkları söylemleriyle uyuşmuyorlar, bu nedenle dış politika iflas etti. Batı muhatap almıyor, İslam dünyası ciddiye almıyor. Görüştükleri sadece Barzani, Salih Müslim ve bebek katili Öcalan. Çapulcu olan kişilerle görüşür hale geldiler."

"ABD'li askerler için duacıyız" demişti
Erdoğan,  Irak'taki ABD askerlerinin tecavüz ve işkenceleri sürerken, 31 Mart 2003 tarihli The Wall Street Journal'de yayınlanan makalesinde 'Irak'ta savaşan ABD'li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz" şeklinde ifade kullanmıştı. Erdoğan, Irak'ta 6.5 milyon çocuğun ABD'nin kurşunlarıyla öksüz, 2.5 milyon kadının da dul kaldığı dönemde sesini çıkarmamıştı. Irak'ta, kadın ve çocuk ağırlıklı 1,5 milyon kişi katledilmiş, 150 binden fazla kadın tecavüze uğramıştı. Ebu Garib cezaevinde tecavüz edilen Nur isimli bir kadının mektubu da insanlık onurunun nasıl ayaklar altına alındığını dünyaya göstermişti. Nur, mektubunda,  "Burada her gün ırzımıza geçiyorlar. Hem onları hem de bizleri öldürün. Hepimizin karnında onların piçleri var. Biz ölüme razıyız" demişti.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=88007


Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,369 µs