En Sıcak Konular

MİLLİ TAKIM YENİDEN TERİM'E TESLİM

23 Ağustos 2013 10:57 tsi
MİLLİ TAKIM YENİDEN TERİM'E TESLİM A Milli Takım’da 3. Fatih Terim dönemi resmen başladı.

MİLLİ TAKIM TERİM'E TESLİM

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal dün sabah Florya'da bir araya geldiği Fatih Terim'e, Mayıs 2014'e kadar şartlı izin verdi. Geri adım atmayan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, başarılı teknik adamla yeniden görüşerek anlaşma sağladı. Bir yıllık sözleşme imzalayan Terim görevine resmen başladı

A Milli Takım'da 3. Fatih Terim dönemi resmen başladı. Abdullah Avcı ile yolların ayrılmasından sonra Türkiye Futbol Federasyonu'nun teklifte bulunduğu Terim görevi kabul etti. Bir yıllık sözleşme imzalayan Terim, tam yetki ile görevde olacak.

Futbolun zirvesinde hareketli bir gün yaşandı. Gözler ilk olarak Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile Fatih Terim arasında yapılan zirveye çevrildi. 11.00 sularında Florya'da buluşan Aysal ile Terim arasındaki zirve yaklaşık 1.15 saat sürdü. Ardından Bodrum'a giden Aysal, kısa bir açıklamada bulunarak, "Fatih Terim'e elemelerdeki 4 maçta A Milli Takımı çalıştırması için izin verdik. Terim isterse mayıs ayına kadar federasyona her türlü desteği verebilir" dedi. Başkan Ünal Aysal, Fatih Terim, TFF'den hiçbir ücret talep etmeyeceğini de bildirdi.

Israrcı oldu

Sabah saatlerinde oluşan hava olumlu değildi. Hatta TFF'nin, Ünal Aysal'ın "4 maç ve danışmanlık" şartına sıcak bakmadığı, başka teknik adamları gündemine aldığı dedikoduları havada uçuştu.  Ancak TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim ile bir kez daha görüşerek kararlılığını gösterdi ve başarılı teknik adamı ikna etmek için yoğun bir çaba harcadı. Akşam saatlerinde taraflar anlaştı ve Fatih Terim, A Milli Takım'ın başına geçti.

A Milli Takım'ın başına geçen Fatih Terim'in gelecekteki görev süresiyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Terim için 1+3 formülü üzerinde duran TFF'nin, Mayıs ayında tecrübeli hoca ile yeniden durum değerlendirmesi yapacağı ileri sürüldü. Galatasaray'la sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Terim'in, A Milli Takım ve Galatasaray'daki geleceğiyle ilgili kararını Mayıs'ta vereceği iddia edildi.

İşte ilk sözler

'Bu görev benim için kaçınılmaz'

Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü görevine getirilen Fatih Terim dün akşam Türkiye Futbol Federasyonu binasında düzenlenen törenle 1 yıllık sözleşme imzaladı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri de törende hazır bulundu.
Sözlerine kendisine duyulan güven nedeniyle Başkan Demirören'e teşekkür ederek başlayan Terim, hedeflerinin 2014 Dünya Kupası'na katılmanın çok ötesinde olduğunu söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, "Konu Milli Takım olunca başka bir şeyin önemi kalmıyor. Türk insanı, Türk futbolunun çevresinde birleşecektir. Kulübümün de anlayışıyla bu görev bizim için kaçınılmaz oldu. Eğer herkes birlikte olmazsa ne ben, ne de bir başkası hiçbir şey yapamayız. Her fert bize yardımcı olacak. Herkesin emeğiyle istediğimiz yere ulaşacağız" diye konuştu.

'Teşhisi koyacağız'
Süratli bir şekilde görev dağılımı yapacaklarını kaydeden Fatih Terim, "Bir an önce teşhisi koyup, tedaviye başlamak istiyoruz. '2014 Dünya Kupası'na gider miyiz?' Soru bu ancak bizim anlaşmamız bundan çok daha öte bir şey. Esas işimiz, olmayan şeyleri bir an önce yapmaktır" dedi.

'Sorunları çözecek kişi yanımızda'

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim'le birlikte yeni bir döneme başladıklarını söyledi. Galatasaray ve Terim'e teşekkür eden Demirören, "Futbolda yaşam devam ediyor. Türk futbolunda sorunlar çok, çözüme ulaştıracak kişi de yanımızda. Hem çok başarılara ulaşmış, hem de halen başarıya aç olan Sayın Fatih Terim ile anlaştık. Ben öncelikle hem Galatasaray camiasına, hem de Galatasaray'da çalışırken ağır bir sorumluluk alarak Milli Takım görevini de kabul eden hocamıza çok teşekkür ediyorum. Hocamız inatla bizden para talep etmiyor, ama ben ısrarla her görevin bir karşılığı olduğuna inanıyorum. İlk yönetim kurulu toplantımızda bunu sonuçlandıracağız"
ifadelerini kullandı.

Parası hayır kurumlarına

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ile yaptığı görüşmelerde para konusunu hiç gündeme getirmeyen Fatih Terim'in kendisine verilecek ücretin hayır kurumlarına aktarılmasını istediği ortaya çıktı. Terim'in bu davranışının yönetim kurulu üyelerinin büyük takdirini topladığı bildirildi.

'Allah çalışanın yolunu açık eder'

Fatih Terim, Milli Takım'da çalışma konusunda zaman sıkıntısı yaşamayacağının altını çizdi. Ay-yıldızlı hoca, "Bizde zaman sorunu yok. Allah yolumuzu açık etsin. Allah çalışanın yolunu açık ediyor zaten" dedi.(NEVZAT DİNDAR - MİLLİYET)
 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://skorer.milliyet.com.tr/milli-takim-terim-e-teslim/galatasaray/detay/1753559/default.htm


Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,533 µs