En Sıcak Konular

SURİYE'DEKİ SAVAŞ TÜRK TURİZMİNE NASIL YARADI(!)

19 Ağustos 2013 09:03 tsi
SURİYE'DEKİ SAVAŞ TÜRK TURİZMİNE NASIL YARADI(!) 2011 yılı Nisan ayı içerisinde Suriye’de başlayan iç karışıklıklardan bu yana geçen 2 yıllık dönemde, Türkiye 500 bini aşan Suriyeli’ye ev sahipliği yaptı.

Suriye'deki savaş Türk turizmine yaradı
 
2011 yılı Nisan ayı içerisinde Suriye'de başlayan iç karışıklıklardan bu yana geçen 2 yıllık dönemde, Türkiye 500 bini aşan Suriyeli'ye ev sahipliği yaptı.

AFAD verilerine göre, 14 çadırkent, 1 geçici kabul merkezi ve 6 adet konteyner kentte 210 bin dolayında Suriye vatandaşı var. Kampların dışında çeşitli illerde de yaklaşık 300 bin Suriyeli bulunuyor. Bu insanların insani ihtiyaçları ve sağlık hizmetleri AFAD'ın koordinasyonunda sağlanırken bu güne kadar yapılan harcamanın 1,5 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Suriye'den son 2 yılda gelen ziyaretçilerin yaptıkları harcamalar da (turizm geliri olarak açıklanan) 970 milyon dolar. Özetle Türkiye, son 2 yıl içinde, Suriye için 1,5 milyar Dolar harcamış, 1 milyar Dolara yakın turizm geliri elde etmiştir. Bu hesapla Türkiye, 500 milyon Dolar zarardadır. AKP iktidarından bir ilk daha Ancak, ironik bir gerçek durum da ortadadır. O da, iç savaşın yaşandığı Suriye'deki istikrarsızlığın Türkiye'ye turizm geliri artışı olarak yansımasıdır. Bu bulgu TÜİK veriler göre ortaya şöyle konmaktadır: 2013 yılının ilk yarısında Suriye'den elde edilen turizm geliri 773 milyon Dolar'dır. Bu rakam 2012'nin aynı döneminde 60 milyon Dolar idi. Yani savaş hali, Türkiye'nin gelirini 13 kat artırmıştır. Savaşın başladığı 2011 yılı ortasına göre ise gelirimiz 6 kat artmıştır. (Oysa vizelerin kalktığı 2009 yılından 2012 sonuna kadar gelir artışı % 10 yıllık ortalamalarda kalmıştı) Bu sonuçla denebilir ki AKP iktidarı bir ilki daha gerçekleştirmiştir: Savaş, turizm gelirini artırmıştır. TÜİK'e göre, Türkiye 6 ayda sağladığı gelir artışının yaklaşık % 25'ini Suriye'den sağlamış görünüyor. Aynı verilere göre, gelir artışının % 40'ı da Suriyeli'ler ve yurtdışında yaşayan Türkler'den elde edildi.


Kaynak: (Hüseyin Hakkı Kahveci)  ANAYURT GAZETESİ http://www.anayurtgazetesi.com/default.asp?page=haber&id=461892


Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,757 µs