En Sıcak Konular

''İNZİVADAKİ VAİZ TÜRK SİYASETİNE EGEMEN''

19 Ağustos 2013 09:39 tsi
''İNZİVADAKİ VAİZ TÜRK SİYASETİNE EGEMEN'' 28 Şubat döneminde ABD’ye giden ve 1999’dan beri bu alkede yaşayan Fethullah Gülen’in ABD’deki evi tepeden görüntüledi.

Kriz dünya gündeminde

28 Şubat döneminde ABD'ye giden ve 1999'dan beri bu alkede yaşayan Fethullah Gülen'in ABD'deki evi Reuters Haber Ajansı tarafından tepeden görüntüledi. Gülen'e ait Altın Nesil İbadet ve Dinlenme Merkezi'nin de bulunduğu ev, Pennsylvania eyaletinin Saylorsburg kentinde bulunuyor.  Destekçileri tarafından İslam'ın aydın ve Batıya dönük yüzü olarak tanımlanan Gülen'in, AKP'yi 2002 yılında başa getirenlerle aynı kitleye hitap ettiği belirtilmiş. Gezi olaylarına da değinilen haberde Gülen'in, Başbakan Erdoğan'ın eylemciler için kullandığı çapulcu tabiriyle ilgili "O sözü kullanmayın" dediği de hatırlatıldı.  Reuters muhabiri Nick Tattersall, "İnzivadaki vaiz, Türk siyasetine egemen" başlıklı yorum haberinde şunları kaydetti:  
 
Gizli gündem iddiası 
 
"Türk siyasetinde önemli rol oynadığı konusunda savunmaya geçen gizli İslamcı hareket ile Başbakan Tayyip Erdoğan arasında ortaya çıkan kriz, Türkiye'nin en güçlü liderlerini zayıflatabilir. Dünya çapında yaygın, okulları bulunan ABD'de yaşayan 72 yaşındaki vaiz, laik Türk devletinde kazandığı önemi sürdürüyor. Yandaşları onu, Erdoğan'ın 2002 seçimlerini kazanmasını sağlayan, açık fikirli, Batı ve ilerici İslam yanlısı olarak kabul ediyor. Laikler ise, onun gizli gündemi olduğuna inanıyor. Gülen'in hareketiyle polis, yargı, bankalar ve medya içinde etkili olduğu düşünülüyor. Haziran'daki hükümet karşıtı gösterilerin ardında olduğu suçlamaları, Gülen'in Hizmet Hareketi reddetti. Ancak nadir görülen yorumlarda, Erdoğan üstü örtülü bir şekilde azarlanırken, Cumhurbaşkanı Gül'e destek verilmeye başlandı. Gülen bugün, New York'un 140 km batısında Pennsylvania'daki Pocono dağında bulunan ve 1990 yılında Türk-Amerikan çocukları için orman içinde inşa edilen, Altın Jenerasyon Dua ve İnziva Merkezi adlı rezidansta yaşamını sürdürüyor."

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=87793


Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,537 µs