En Sıcak Konular

250'Sİ ATLI 3 BİN KAÇAKÇI(!) SALDIRDI

19 Ağustos 2013 09:26 tsi
250'Sİ ATLI 3 BİN KAÇAKÇI(!) SALDIRDI AKP hükümetinin yanlış Suriye politikası, Türkiye’nin başına yeni yeni sorunlar açmaya devam ediyor.

250'si atlı, 3 bin kaçakçı saldırdırdı

AKP hükümetinin yanlış Suriye politikası, Türkiye'nin başına yeni yeni sorunlar açmaya devam ediyor. Sınır ticaretinin tamamen durması ve denetimsizliğin had safhaya ulaşmasıyla gözleri dönen kaçakçılar, motorize, süvari ve  piyade birlikleri kurup sorunu neredeyse savaş boyutuna taşıdılar. Yaklaşık bir aydan beri devam eden sınır ihlallerinde filmleri aratmayacak sahneler yaşanıyor.
 
Mehmetçik püskürttü
 
Türkiye-Suriye sınırında, 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasına önceki gece yarısı gelen ve sayıları 3 bine ulaşan kaçakçılar, bu kez de güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı. Kaçakçı grubu püskürtülürken ölen ya da yaralanan olmadı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, önceki gece saat 20.00 sularında, 50-60 araç, 200-250 atlı ve 1000'e yakın yayadan oluşan kalabalık bir kaçakçı grubu Suriye tarafında toplandı. Sınıra doğru yaklaşan grubun büyüklüğü saat 24.00 itibariyle 3000 kişiye kadar ulaştı. Yapılan tespit doğrultusunda, bölgede bulunan bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, iki Zırhlı Muharebe Aracı, bir Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı ile hududun muhtemel geçiş noktalarına engelleme yapıldı. Kaçakçıların hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Arapça ve Türkçe uyarılar yapıldı, ancak şahıslar uyarılara uymayarak yanlarında bulunan mazot bidonları ile birlikte, hudut hattına 11 farklı noktadan yaklaştı. Kaçakçılar geçiş yollarını kapatan zırhlı araçları yoğun bir şekilde taşladı. Atlı bir grup da sınır hattının 4 kilometrelik bölümünden hududu çeşitli noktalardan geçmeye çalıştı ancak bir tank zırhlı araçlar bu grubun da yasa dışı geçiş girişimini engelledi. Olayda, sınır koruma birliklerinde can kaybı ve yaralanma olmadı.

Muhalifler denetliyor
 
Sınırda yaşananları değerlendiren CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, "Bölgede sınır ticareti durdu, işsizlik 3'e katlandı. Aç insanlar ya kaçakçılık yapacak ya kenevir ekecekler. 190 kilometrelik sınır denetlenmiyor. Suriye tarafında kaçakçılığı muhalifler organize ediyor. Üsleri Uşaklı köyü. Sıfır noktasında kurdukları çadır gümrük işlevi görüyor. Her bidon mazottan haraç alıyorlar" demişti.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=87831


Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,752 µs