En Sıcak Konular

BÜYÜKANIT: ASKERİN DÜŞÜNCESİNİ BİLMEYEN YOK

30 Ocak 2008 11:38 tsi
BÜYÜKANIT: ASKERİN DÜŞÜNCESİNİ BİLMEYEN YOK Orgeneral Büyükanıt,Makedonya Savunma Bakanı Bakanı Lazar Elenovski ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

ANKARA - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, türban konusunda, ''Türk toplumunun bütün katmanlarında bu konuda askerin düşüncesini bilmeyen yok. Bir şey söylememiz malumu ilandan ileri gitmez, onun için bu konuda herhangi bir şey söylemek istemiyorum'' dedi.
     Makedonya Savunma Bakanı Bakanı Lazar Elenovski ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Orgeneral Büyükanıt, ''Ergenekon Operasyonu'' ilgili olarak da, yapılanların yargı önünde görüşülüp kararın verileceğini belirterek, bu tür olayların TSK ile ilişkilendirilmesi çabalarına tepki gösterdi. Orgeneral Büyükanıt, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
     ''Her toplumda yasa dışı yollara giden insanlar çıkabilir. Bunların yaptıkları yargı önünde görüşülür ve yargı kararını verir. O da uygulanır. Benim burada söylemek istediğim bu konuyla ilgili başka bir şey var. Her fırsatta, bu tür ortaya çıkan bir şeyleri Silahlı Kuvvetlerle ilişkilendirme çabaları geçmişte de olmuştur, şimdi de oluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bir suç örgütü değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hata yapan, gereğini, yargı önünde cezasını çeker. Onun için beyhude gayretlerle bu tür şeyleri Silahlı Kuvvetlerle ilişkilendirmek beyhude bir çabadır. Bir suç varsa bunun karşılığında bir ceza da vardır. Bu cezayı verecek olan da yargıdır. Kişiler değildir.''
     Bir gazetecinin ''Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Türkiye'ye davet edilmesi karşısında tavrınız ne olur'' şeklindeki sorusuna ise Orgeneral Büyükanıt, ''Davet var mı yok mu bilmiyorum ki'' karşılığını verdi.
     Gazetecinin ''Davet edilebileceği ifade edildiği için sordum'' sözleri üzerine Orgeneral Büyükanıt, ''Geçen yıl Şubat ayında, neredeyse bir sene oluyor, ABD'de yaptığım bir basın toplantısında hatırlarsanız bir ifadede bulundum. Dedim ki, 'Asker olarak görüşmemizde yarar yok. Ama bu devletin diğer kurumlarının görüşmeyeceği anlamına gelmez'. Burada bizim ipotek koyma imkanımız yok, onu açıkladım. Tutumumuz bu. Bizim asker olarak görüşmemizde bir yarar yok'' diye konuştu.


Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,512 µs