En Sıcak Konular

KAÇAKÇILAR TSK İLE MEYDAN SAVAŞINDA

17 Ağustos 2013 10:33 tsi
KAÇAKÇILAR TSK İLE MEYDAN SAVAŞINDA Suriye sınırının kevgire dönmesiyle büyüyen kaçakçılık sorunu artık savaş boyutuna ulaştı!

Kaçakcılar, TSK ile meydan savaşında

Suriye sınırının kevgire dönmesiyle büyüyen kaçakçılık sorunu artık savaş boyutuna ulaştı! Motorize, süvari ve piyade birlikleri (!) kuran kaçakçılar 200 araç, 250 atlı ve 3 bin yaya ile 9 ayrı noktadan saldırdı Sınır hattında eski Kara Murat filmlerini aratmayacak sahneler yaşandı
 
Türkiye'nin Suriye sınırındaki kaçakçılar işi iyice abarttı. Neredeyse "ordu" büyüklüğüne ulaşan kaçakçılar sınırdaki Türk askerine saldırılarını her geçen gün artırarak sürdürüyor. Genelkurmay, Türkiye-Suriye sınırı 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, önceki gece 200 araç, 250 atlı ve 3 bin yayadan oluşan kalabalık bir kaçakçı grubunun püskürtüldüğünü bildirdi.
"Motorlusu", "atlısı" ve "piyadesiyle" sayıları binleri aşan kaçakçıların Suriye tarafında toplandığı ve gece yarısı hududa doğru yaklaştığı tespit edilince harekete geçildi. Bükülmez Hudut Karakolu'ndan sevk edilen takviye araçlarla birlikte iki zırhlı araç, iki zırhlı muharebe aracı ve bir adet geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı ile muhtemel geçiş noktalarına engelleme yapıldı. Kaçakçıların hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Arapça ve Türkçe uyarılarda bulunuldu, ancak kaçakçılar ikazlara uymayarak yanlarında bulunan mazot bidonlarıyla birlikte hudut hattına dokuz farklı noktadan yaklaşmaya devam etti.

Ateş açtılar
 
Kaçakçıların "dur" uyarısına uymamaları üzerine hudut devriye unsurları tarafından havaya ikaz ateşi açıldı ve gruba göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahale edildi. Bu arada, Suriye tarafındaki kaçakçılar tarafından havaya ateş açıldı,  Mehmetçik de bu ateşe ateşle karşılık verdi. Kaçakçılar sabah saat 06.00 sularında dağılarak bölgeden uzaklaştı. Olaylar sırasında her iki taraftan da ölen veya yaralanan olmadı.
Aynı gece bir başka kaçakçılık olayı ise Türkiye-Suriye hududundaki 2'inci Hudut Alay Komutanlığı Bükülmez Hudut Karakolu sorumluluk sahasında meydana geldi. Güvenlik güçleri, Suriye'den Türkiye'ye doğru hudut hattına yaklaşan bir araç içerisinde 5 sivil şahıs tespit etti. Araçtan inen iki sivil şahıs, nöbetçilere doğru yürüdü ve "dur" ikazına uymayıp hedef gözeterek nöbetçilere beş el ateş etti. Bu kişiler, açılan ateşe, ateşle karşılık verilmesi üzerine bölgeden uzaklaştı.

Diri diri yakmışlardı

Türkiye-Suriye sınırında kaçakçılarla güvenlik kuvvetleri arasında önceki gece çıkan çatışmada alevlerin arasında kalan bir asker Ankara'ya getirilerek GATA'da ameliyata alınmıştı. Vücudunda yanıklar bulunan askerin sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi.Bir süre önce de sınırımıza ordu gibi gelen 350 atlı, 2 bin kaçakçı askerlerimiz tarafından püskürtülmüştü. Suriye sınırındaki TSK devriyelerine bin kişiyle saldıran kaçakçılar, bu kez 2 bin kişiyle Türkiye'ye saldırmışlardı. Kaçakçı grubu uyarılara rağmen farklı noktalara dağılıp, daha sonra Türkiye tarafındakilerle birleşerek askerlerimize saldırmışlardı.
 
Bidon başına 5 lira haraç
 
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Suriye'deki olaylar nedeniyle sınır ticaretinin durduğunu bu nedenle kaçakaçılığa mecbur kalındığını söyledi. Suriye ile ticaretin durmasının insanları açlığa mahkum ettiğini ifade eden Ediboğlu, "İşyerleri kapandı, işsizlik ikiye üçe katlandı. Sınır ticareti durdu. Ya kaçakçılık yapacaklar, ya kenevir ekecekler" dedi. Kaçakçılığa devletin göz yumduğunu vurgulayan Ediboğlu, kaçakçılığı rejim muhaliflerinin organize ettiğini belirterek, "Muhalifler sınırdaki Uşaklı köyünü kullanıyor. Hacı Paşa'da çadır kurmuşlar, burası gümrük işlevi görüyor. Askerimiz de onlarla top oynuyor. Bunlar her bidon mazottan 500 Suriye Lirası yani 5 lira gümrük vergisi adı altında haraç alıyor. Çadırlardaki militanlar 50-60 litrelik bidon başına 5 lira haraç ödüyor. Denetimi muhalifler yapıyor. Jandarma da garabete bakın ki köylere operasyon yapıyor" diye konuştu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=87760


Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,665 µs