En Sıcak Konular

NABİ AVCI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

13 Ağustos 2013 20:48 tsi
NABİ AVCI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı gazetecilerin sorularını cevapladı.

'Ciddi bir imam hatip talebi var'
 
Nabi Avcı'dan önemli açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu yıl Meclis kapanmadan hazırlanan torba yasa kapsamında 28 Şubat mağdurlarına yeniden işe dönüş hakkı verileceği müjdesini duyuran Avcı gündeme damgasını vuran düz lise olayına da değindi. Bakan, 'Kamoyundaki Anadolu lisesini kazanmayan Meslek ya da İmam Hatip'e gidecek algısı yanlış' diye konuştu. 

İşte o konuşmadan satır başları...

28 Şubat mağdurları

28 Şubat döneminde mağdur edilmiş olan öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız tekrar göreve başlayabilecek. Sayıları henüz net değil. Çünkü bazıları öğretmenlikten ayrılmış ama farklı bir kurumda çalışıyor.

Bu çerçevede dönen 1800 öğretmen ve çalışanımız vardı zaten, bir o kadar daha çıkabilir.

Neden gündeme geldi, Meclis kapanmadan ortaya çıkan son torba yasada alt yapı oluşturdu.

'HERKESİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ ANADOLU LİSESİ DEĞİL'

Düz liselerin Anadolu veya Meslek lisesine dönüştürülmesi 3 yıldır uygulanıyor. 2010 yılından beri süren çalışmalar. Tercihleri Anadolu dışındaki öğrencilerimiz için kontenjanlarımız var. Herkesin birinci önceliği Anadolu lisesi zannediliyor. Kamoyundaki Anadolu lisesini kazanmayan Meslek ya da İmam Hatip'e gidecek algısı yanlış.

Yeterli puanı alamadığı için değil, zaten tercihleri anadolu liseleri dışında olan çocuklarımız için pek çok kontenjean var. Kamuyoundaki 'anadolu lisesini kazanamayan meslek lisesine gider' algısı yanlış bir algı. 

'İMAM HATİPLER BİRİNCİ ÖNCELİK'

Pek çok aile için meslek liseleri, imam hatip liseleri birinci önceliktir. Halktan ciddi anlamda imam hatip lisesi talebi var. Özellikle kız imam hatip liseleri konusunda ciddi bir talep var. Bazı aileler ancak böyle bir uygulama olursa kızlarını okula göndermeye razı oluyor. Anadolu liselerinde bir kontenjan sorunumuz yok.

Meslek liselerini zorunlu kalınca gidilecek okullar olarak göstermek doğru değil.

'SBS YERİNE YENİ SINAV YOK'

Öğrencilerin yıl içinde girdikleri sınavları daha denetimli yaparak notların daha güvenli olmasını yapmaya çalışıyoruz. SBS yerine yeni sınavlar icat etmiyoruz. Okullarda zaten yapılmakta olan sınavların MEB'nin denetiminde yapmayı planlıyoruz.

'BAŞBAKAN 3 YILDIR SÖYLÜYOR'

Dersanelerle ilgili tartışmalar bugünün meselesi değil. "MEB Bakanı değişti, ve bakan dersanelerin kapatılmasına karar verdi" böyle bir şey yok. Sayın Başbakan da üç yıldır bunu defalarca tekrarladı. Bu bir kapatmadan ziyade bir dönüştürme diyebiliriz. Dersaneleri tek bir sınava yönelik kurumlar yerine eğitim kurumlarına dönüştürme çalışmaları var. Ocak ayında dersaneler kayıtlara başlıyorlar. Acele etmeyin açıklaması yaptığım tarihte dersaneler kayıt yapmaya başlamıştı.

'DERSANEYE KAYIT OLANLAR...'

Kayıt olan öğrenciler 2014 Haziran'ına kadar devam edecekler. Dolayısıyla dersanelere kayıt olmuş öğrenciler 2014 haziranına kadar ücretlerini ödediler ve kurslarına başladılar. Dersaneler konusunda dönüştürme programının gerçekleşmesi, için yasal düzenleme gerekiyor. O ancak meclis açıldıktan sonra yapılabilir. Bakanlık olarak tek başımıza yapabileceğimiz bir düzenleme değil.

Ancak o zaman dersaneler özel okla dönüşebilir. O zaman ancak 2014-2015 der yılından itibaren geçerli olur. Bize gelen talep "süre verin" şeklindeydi. Sayın Başbakan'ın ilk açıklama yaptığı günden bu yana 3 yıl geçti. Baktığınızda 4 yıllık bir süre geçmiş olacak.
Köklü kurumlar dönüşümü gerçekleştirmeye başladılar. Daha küçük kurumlar birleşerek benzer bir dönüşümü gerçekleştirebilir.

Başka teşvikler de düşünüyoruz. Arsa, kredi kolaylıkları gibi. Dersanelerde çalışmakta olan öğretmenlerin milli eğitim sistemine entegre edilebilmeleri için de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ne öğrencileri ne velileri ne de işletmecileri mağdur etmeyecek bir sistem içinde meseleyi çözmeye çalışıyoruz


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/ciddi-bir-imam-hatip-talebi-var/561411/1/Gundem


Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,221 µs