En Sıcak Konular

GÜL: ''KARARDA YANLIŞ VARSA DÜZELTİLECEKTİR''

9 Ağustos 2013 21:50 tsi
GÜL: ''KARARDA YANLIŞ VARSA DÜZELTİLECEKTİR'' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ergenekon kararları konusunda yargı sürecinin bitmediğine dikkat çekti.

Gül: Kararda yanlış varsa düzeltilecektir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ergenekon kararları konusunda yargı sürecinin bitmediğine dikkat çekerek, "Ümit ediyoruz ki; önümüzdeki dönem içerisinde gerek Yargıtay, gerek diğer safhalarda, varsa bütün yanlışlar bunlar hepsi düzeltilir ve kamuoyunun vicdanını tatmin edecek kararlar çıkar" dedi. 

Bayram namazını Emirgan Camisi'nde kılan Gül, cami çıkışında bir gazetecinin sorusu üzerine Ümraniye Davası kararlarını değerlendirdi. Gül, "Tabii ki yargı süreci bitmiş değil. Başta söylediğiniz gibi bu uzun bir süreç. Bütün gerek suçlamaların, gerek cezaların kesinleşmesi için Yargıtay safhası, yani temyiz safhası vardır. Ayrıca Türkiye uluslararası hukuku da tanıdığı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi vardır. Şüphesiz ki beraber çalıştığımız Sayın Genelkurmay Başkanıyla ilgili üzüntü duyuyorum. Fakat kesin değildir bunlar. Kanun yolları hep açıktır. Ümit ediyoruz ki; önümüzdeki dönem içerisinde gerek Yargıtay, gerek diğer safhalarda, varsa bütün yanlışlar bunlar hepsi düzeltilir ve kamuoyunun vicdanını tatmin edecek kararlar çıkar" şeklinde yanıtladı. 

Bu ülke hepimizin
 
Cumhurbaşkanı Gül, "Gezi Parkı olaylarıyla biliyorsunuz Eskişehir'de 19 yaşında bir genç rahmetli olmuştu. Görüntülerin silindiği ortaya çıktı. Başsavcılık açıkladı, bir polisin tutuklandığı belirtildi. Acaba yorumunuz var mıdır?" sorusunu ise şu şekilde cevapladı: "Bütün bu olaylarda hayatını kaybeden herkes için büyük acı duyduk. Tabii ki hukukun üstün olduğu, demokrasinin geçerli olduğu bir ülkede barışçı bir şekilde insanlar görüşlerini ifade ederler. Gösteri yapma hakkı, itiraz etme hakkı şüphesiz ki vardır ama bunlar kanunlar çerçevesi içerisinde, eğer barışçı bir şekilde yapılırsa, şüphesiz ki bunlar daha çok dikkate alınır ve o zaman etkisi olur. Tekrar söylüyorum; bu ülke hepimizin ülkesidir, hiçbirimizin birbirimize üstünlüğü yoktur."

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=87468



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,339 µs