En Sıcak Konular

ERCİYES'TE TÜRK KURULTAYI

11 Ağustos 2013 21:35 tsi
ERCİYES'TE TÜRK KURULTAYI MHP yönetiminin iptaline rağmen, Ülkücüler her yıl artan bir katılımla Erciyes’te buluşup merhum Başbuğ Türkeş’in başlattığı geleneği yaşatıyor

Erciyes'te kurultay sevinci

MHP yönetiminin iptaline rağmen, Ülkücüler her yıl artan bir katılımla Erciyes'te buluşup merhum 
Başbuğ Türkeş'in başlattığı geleneği yaşatıyor
 
Ülkücüler Erciyes'te bir kez daha kurultay coşkusunu yaşadı. Kayseri'de Erciyes dağı eteklerindeki Tekir Yaylası'na bayram öncesinden gelmeye başlayan milliyetçiler bayramın üçüncü günü tarihi bir buluşmaya daha imza attı. Erciyes Zafer Kurultayı bu sene yeni anayasa yapım süreciyle bağlantılı olarak Türk kimliğini hedef alan yoğun saldırılar nedeniyle "Erciyes Türk Kurultayı" ismiyle düzenlendi. 
Türkiye'nin dört biri tarafından gelen milliyetçiler sabahın erken saatlerinden itibaren heyecanlı bir bekleyişe girdiler. Bu arada kurultaya katılmak üzere Erciyes'e gelen  Ozan Arif, Esat Kabaklı ve İsmail Türüt'e sevgi gösterilerinde bulunup sohbet eden Ülkücüler daha sonra birlikte tören alanına geçti. Kurultay İstiklal Marşı, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ve şehitler için Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Tekir yaylasındaki vatandaşlar, "Üçüncü gün bayramlaşmak sünnettir" sözleriyle birbirleriyle bayramlaşıp kucaklaştı. Birlikte kılınan namazın ardından kutlamalar başladı. Kurultay katılımcılarına ve kurultaya gelen vatandaşlara etli bulgur pilavı  dağıtıldı.Kurultaya vatandaşların yaşlı ana babaları eşleri ve çocuklarıyla birlikte katılımları, Türkeş'in emanetine sahip çıkılmasının bir göstergesiydi. Kurultayda ayrıca kadın ve çocuk sayısının geçmiş yıllara göre fazlalığı da dikkat çekti.
Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Ulvi Batu, Yusufiyeliler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, Merhum Türkeş'in yakın koruması Tahsin Pehlivanoğlu, MHP Merkez Yürütme Kurulu eski üyesi Gültekin Çavuşoğlu, Fransa Türk Federasyonu eski Başkanı Mevlüt Özdemir, Büyük Türkiye Gençlik Hareketi Birliği Başkanı Erkan Kaya, Büyük Avrupa Birliği Başkanı Kenan Arı, Turan Kültür Derneği Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen 2 Nolu Başkanı Ali İhsan Öztürk, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Elçibey'in danışmanlarından Prof. Hanım Halilova, MHP Muğla eski il başkanı Osman Güven ve MHP Rize eski İl Başkanı Zeki Mayi de kurultaya katılanlar arasındaydı. 
Kurultayın açış konuşmasını yapan tertip komitesi başkanı Necip Dinçer ülkücülere birlik çağrısı yaptı. Dinçer, "Biz birlik olmazsak Türk milletinin bütün kutsallarına saldıracaklar. Birlik olamamamız nedeniyle kutsallarımızı koruyamazsak yarın mahşerde Alparslan Türkeş, Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet'in yüzüne nasıl bakarız" dedi. 

Aydın ve Özdağ'a alkış
 
Bu arada MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ile 21.Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Ümit Özdağ'ın gönderdiği kutlama mesajı sahneden okununca meydanda büyük bir coşku yaşandı. 
Açılış konuşmasının ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı mehter marşları ile kurultaydaki vatandaşları coşturdu. Esat Kabaklı'nın konserinden önce ise Alparslan Türkeş'in sesinden slayt gösterisi yapıldı. Esat Kabaklı'nın coşkulu alkış ve tezahüratlarla konserini tamamlamasının ardından İsmail Türüt sahne aldı. Türkeş'in başlattığı bir geleneği yaşatmanın mutluluğunu yaşadığını belirten İsmail Türüt, türküleriyle Ülkücüleri coşturdu.
Akşam saatlerinde sahneye çıkan Ozan Arif de konserine başlamadan önce meydanı dolduran ülkücülere hitap etti. Erciyes'te kurultay geleneğinin yaşatılmasının önemi üzerinde duran Ozan Arif şöyle konuştu:

Unutturamazlar!
 
Her sene Ağustos ayının ilk haftası Erciyes'in Tekir yaylasında yaptığımız Zafer Kurultayı Ülkücüler için sıradan bir panayır değildi... Erciyes Zafer kurultayı Ülkücüler için büyük yorgunluklardan sonra ulaşılan bir sevinç,  Daha doğrusu bir değerdi...  
Bir çok şeyi olduğu  gibi Erciyesi de unutturmak istediler ülkücülere! Erciyes denen sevincimiz yarım bırakılmak istendi. Ne diyelim sevinçlerimizi yarım bırakanlar utansın! Ama her şeye rağmen Erciyesi unutmayanlar, unutturmayanlar 'İptal edildi' denmesine rağmen onu yaşatmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiler ve geleneği bugüne kadar taşıdılar. Allah onlardan razı olsun. 
Konuşmasının ardından sazını alıp sevilen şarkılarını seslendirmeye başlayan Ozan Arif'e meydanı dolduran binlerce ülkücü de eşlik etti.
Konser sonunda Ozan Arif, Ülkücülerden seneye yine Erciyes'te buluşma sözü alıp yoğun tezahurat ve alkışlar arasında sahneden indi.
 
Sonuç bildirisi 

Kurultayın sonunda yayınlanan sonuç bildirisinde ise şu ifadelere yer verildi: 
 "Yeni anayasa çalışmaları adı altında bin yıllık Türk Yurdunda Türk'ün adı silinmek istenmekte, ay yıldızlı al bayrağımızın adının Türk Bayrağı olmaktan çıkarılıp devlet bayrağı olarak değiştirilmesi fantezisi dillendirilmektedir. Türk milleti zor bir dönemden geçiyor. Biz milletimizin üzerinde oynanan oyunları bozmaya talibiz. Ülkücülük Türk milletinin kurtuluş mücadelesidir. Dünyanın geldiği yerde Türk milletinin birbirine bağlanmasının ve ülkücülerin kenetlenmesinin dışında bir çıkış yolu yoktur. Ülkücü Hareket'in birlik ve beraberliği için Erciyes Zafer Kurultayı'nın da yeniden MHP ve Ülkü Ocakları organizasyonu ile başlatılmasını talep ediyoruz. Türk dünyasının bilge lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'in gönülleri birleştiren bu mirasını yaşatmaya devam edeceğiz."
 
Milliyetçi Hareket'in efsane lideri Alparslan Türkeş'in emaneti olarak kabul ettikleri Erciyes Kurultayına sahip çıkan ülkücüler Tekir Yaylası'ndaki bayramlaşmanın ardından Ozan Arif, Esat Kabaklı  ve İsmail Türüt'ün konseriyle coştular.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=87572


Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,401 µs