En Sıcak Konular

BAĞDAT'TAN KUZEY IRAK'A ''KÜRT KONFERANSI'' UYARISI

11 Ağustos 2013 20:56 tsi
BAĞDAT'TAN KUZEY IRAK'A ''KÜRT KONFERANSI'' UYARISI 14 Ağustos'ta Erbil'de düzenlenecek Kürt konferansı için Bağdat yönetiminden uyarı geldi. Bağdat, "Konferans Kürdistan'ın Irak'tan ayrılması niyeti taşırsa, yönetim olarak tutumumuz değişir" dedi.

'Kürdistan'ı Irak'tan ayıracaksanız...'

Çok sert uyarı!

14 Ağustos'ta Erbil'de düzenlenecek Kürt konferansı için Bağdat yönetiminden uyarı geldi. Bağdat, "Konferans Kürdistan'ın Irak'tan ayrılması niyeti taşırsa, yönetim olarak tutumumuz değişir" dedi.

Ortadoğu'daki Kürt oluşumlarının biraraya geleceği konferansa yönelik açıklama, hükümet sözcüsü Ali Şalla tarafından yapıldı. Şalla, "eğer konferans Kürtlerin Irak'ta daha iyi yaşaması içinse, bununla ilgili bir sorunumuz yok. Diktatörlük ve ayırt etme süreci artık son buldu" dedi. "Ancak niyet Kürdistan'ın Irak'tan ayrılması ise, burada tutumuz değişir" vurgusunu yaptı.

AK PARTİ'YE DAVET

Hükümet sözcüsü Şalla, Kuzey Irak Kürt yönetiminden, konferansa, Iraklı bazı milletvekillerinin de davet edilmesini beklediklerini de sözlerine ekledi. Bölgeden 300'den fazla temsilcinin çağrıldığı konferansa, AK Parti de davet edildi. Ancak AK Parti'nin konferansa temsilci gönderip göndermeyeceği henüz belli değil.

Barzani o iddiaya sert çıktı!

Suriye'de Kürtlere katliam yapıldığı iddiaları üzerine Barzani özel bir komite kurdu. Bu komitenin olayları araştıracağını söyleyen Barzani, "Eğer iddialar doğruysa tüm olanaklarımızı seferber ederiz" dedi

KUZEY Irak'taki bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Suriye'de El Kaide bağlantılı olduğu iddia edilen El Nusra örgütü tarafından sivil Kürtlere yönelik katliam yapıldığı iddiaları üzerine, Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi'nden iddiaların araştırılması için Suriye'ye heyet gönderilmesini istedi. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanlığı internet sitesinde yer alan ve Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesine 2 gün önce gönderilen Mesut Barzani'nin mesajında, Suriye'de Kürtlerin yaşadığı ve Rojava (batı) denilen bölgede sivil Kürtlere yönelik yapıldığı öne sürülen katliamların araştırılması için özel bir komite kurulmasını istedi. Barzani mesajında, şöyle dedi:

'Çocuklar kesiliyor'

"Bir süreden beridir, bazı siyasi ve haber merkezlerinde teröristler tarafından Batı Kürdistan'da Kürtler'e karşı cihat ilan edildiği ve katliamlar yapıldığı, El Kaide'ye bağlı teröristlerin sivil ve masum halka saldırılar yaptığı, Kürt kadın ve çocukların başlarını kestiği yönünde haberler yayınlanıyor. Gerçeklerin açığa çıkması ve bu haberlerin doğruluğunu araştırmak için Batı Kürdistan'a gidecek bir özel komite oluşturulmasını istiyorum. Eğer bu bilgiler doğrulanırsa, masum Kürt vatandaşları, kadın ve çocuklar ölümcül saldırılar, baş kesilmesi ve terör altında ise, o zaman Kürdistan Bölgesi, Batı Kürdistan'daki suçsuz Kürt vatandaşlar, kadın ve çocukların korunması için tüm olanaklarını devreye koyacaktır."

PYD'den son dakika açıklaması
PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen PYD, Ramazan Bayramı nedeniyle ilan ettiği ateşkesi bitirdiğini ve El Nusra'ya saldıracağını açıkladı

PYD'den son dakika açıklaması

PYD tarafından yapılan açıklamada Ramazan Bayramı nedeniyle ateşkes ilan edildiği hatırlatıldı. ANF'de yayınlanan habere göre El Kaide yanlısı El Nusra'ya karşı bayram boyunca saldırı yapılmayacağı belirtilen açıklamada 'Buna rağmen onların saldırıları devam ettiği için ateşkesi bitiriyoruz' denildi.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/kurdistani-iraktan-ayiracaksaniz/560779/30/dunya


Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,458 µs