En Sıcak Konular

''OSMANIM'' NASIL KURTULDU?

7 Ağustos 2013 15:12 tsi
''OSMANIM'' NASIL KURTULDU? Mahkemenin üç kararı etkili oldu...Ankara'da müebbet Silivri'de beraat

'Osmanım' nasıl kurtuldu?

Mahkemenin üç kararı etkili oldu...Ankara'da müebbet Silivri'de beraat

Cumhuriyet Gazetesi'nin 8 -10 ve 11 Mayıs 2006 tarihlerinde bombalanması ve 17 Mayıs 2006'da gerçekleştirilen Danıştay saldırısının Osman Yıldırım ve Alparslan Aslan'ın olduğu bir ekip tarafında gerçekleştirildiği belirlendi. Saldırılarla ilgili Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürütülen davada Osman Yıldırım, Alparslan Aslan ile birlikte müebbet hapis cezasına çaptırıldı.

Hem tanık hem sanık

Tutuklu bulunduğu cezaevinden mahkeme heyetine dilekçeler gönderen Yıldırım, daha önceki ifadelerini redderek Danıştay saldırısını ve Cumhuriyet Gazetesinin bombalanma olaylarını Ergenekon terör örgütünün talimatları doğrultusunda yaptıklarını söyledi. Katliamdan iki yıl sonra, bombaları Süleyman Esen'den değil Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'in de katıldığı bir toplantıda aldığını söyledi. 2008 yılında Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, Osman Yıldırım'ın tanık olarak ifadesini aldı. Yargıtay'ın bozma kararının ardından dava Ergenekon davası ile birleştirildi. Yıldırım ise daha önce tanıklık yaptığı Ergenekon davasında sanık oldu. Ardından, davada ifade veren 'Gizli tanık 9'un da Osman Yıldırım olduğu anlaşıldı.

Beraat, beraat, beraat

Yıldırım ifadesinde bombaları aldığı Ataşehir'deki evi tüm ayrıntılarıyla anlatmasına rağmen çıkarıldığı keşif sırasında anlattığı evi bulamadı. Bu süreçte Yıldırım'ın sorgusuna giren polislerin ona "Osmanım" diye hitap etmesi dikkat çekti. Bir diğer dikkat çeken ise mahkemenin 5 yıllık yargılama sonucunda verdiği karar oldu. Mahkeme kararında Yıldırım'ın Danıştay saldırısına yardım ettiğine dair kesin ve inandırıcı delil olmadığını belirtti. Danıştay davasından beraat kararı veren mahkeme, Cumhuriyet Gazetesi'ne saldırı eylemi suçlamasında da beraat verdi. Mahkeme sanık Osman Yıldırım'ın gazeteye el bombası atılması sırasında olay yerinde bulunmadığı ve el bombasını atan sanık Alparslan Arslan'a bu yönde bir talimat verdiği konusunda delil elde edilemediğini belirtti. Son olarak gazeteye atılan bombaların patlamadığını da dikkat çeken mahkeme, bu suçlardan da Yıldırım'a beraat kararı verdi.

Gizli tanık indirimi

Mahkeme Osman Yıldırım'ı Ergenekon üyeliğinin sabit olduğu gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak Yıldırım'ı bu cezadan 'etkin pişmanlık yasası' kurtardı. Dosya da 'gizli tanık' olduğu anlaşılan Yıldırım'ın bu cezasında 'işlenen suçlarla ilgili bilgi vermesi nedeniyle TCK 221/4 kapsamında' 4 te 3 oranında indirim yapılarak 3 yıl 9 aya indirildi. Mahkeme, Yıldırım'a tehlikeli madde bulundurmak suçundan ise 5 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Toplamda 9 yıl hapis cezası alan Osman Yıldırım, tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak tahliye edildi. Yıldırım hakkında yurtdışı çıkış yasağı konuldu.

İki karar arasında uçurumlar var! 

Ankara'da görülen Danıştay davasında mahkeme, Alparslan Arslan'ın tetiği çektiği eylemde Osman Yıldırım'ın yanı sıra Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır'ın saldırıyı önceden bilerek ve birlikte gerçekleştirmek amacıyla Ankara'ya geldikleri belirtilmişti. Arslan'ın mahkemede "El bombalarını ondan aldım" dediği ve kendisinden "liderim" diye bahsettiği Süleyman Esen de İstanbul'da beraat etti. Esen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ankara'daki davada müebbet hapis alan sanık Erhan Timuroğlu ise Ergenekon'da 21 yıl hapis cezası aldı. Sanık İsmail Sağır her iki mahkemede de Timuroğlu ile aynı cezaları aldı. Alparslan Arslan Danıştay Saldırısını gerçekleştirmeden önce Şeyh Salih Kurter'in evinde kaldığını ve bu evde yapılan konuşmalardan etkilendiğini belirtmişti. Arslan evde konuşulanların kendisini azmettiğini ve saldırıyı ondan sonra gerçekleştirdiğini belirtmesine rağmen her iki mahkeme de Kurter'i beraat ettirdi. İstanbul'daki mahkeme saldırıyı Ergenekon Terör Örgütü'nün yaptığını tespit ederek Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'e azmettiricilikten ceza verdi.(Burak BİLGE / VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/muebbetlik-osmanim-nasil-kurtuldu/560103/1/gundem


Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,559 µs