En Sıcak Konular

SURİYE'DE SONA DOĞRU

6 Ağustos 2013 21:33 tsi
SURİYE'DE SONA DOĞRU Türkiye’yi katillerin, çetelerin, eli silahlı eşkıyanın dostu yapanlar, Türkiye’nin Ortadoğu’da itibarını sıfıra indirenler, Suriye’de muhaliflerin hezimeti karşısında ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.

Suriye'de sona doğru

Türk sınırına dayanan silahlı grupların Türkiye’ye girmek istemesinin engellenmesi karşısında yapılan resmi açıklama ilginçti: “Türkiye girmeye çalışan 2 bin kişilik kaçakçı grubu engellendi. Kaçakçılar Türk askerine ateş açtı.” 
Bugüne kadar binlerce kişiden oluşan kaçakçı grubunun sınır geçmeye çalıştığı vaki midir? 
Kaçakçıların binlerce kişiyle, davul zurna çalarak sınıra dayandığı nerede görülmüştür? 
Bu gelenler kaçakçı değildi. Türkiye’nin desteklediği muhalif gruplardan, Esad’ın ordusu tarafından bozguna uğratılan bir bölümü idi. Can havliyle kaçarak Türkiye’ye girmek istediler ama Türkiye’ye bu yeni ve vahim tablo karşısında aldığı acele kararla “gelmeyin savaşa devam edin” diyerek “dostlarını” içeri sokmadı. 
Türkiye’yi katillerin, çetelerin, eli silahlı eşkıyanın dostu yapanlar, Türkiye’nin Ortadoğu’da itibarını sıfıra indirenler, Suriye’de muhaliflerin hezimeti karşısında ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. 
İran Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın tam da bu esnada söylediği “Amerika, Türkiye’yi kullanıp kirli bir mendil gibi atacak” tespiti tam da oturuyor. 
Atacak ama” bizimkiler” yine de “Ya Rabbi şükür!” diye dua edecekler. 
Bu gelişmeler olurken Mescidi Aksa İmamı Ebu Arefe’nin geçtiğimiz Cuma günü yaptığı muhteşem vaazı dinliyoruz: “Siyonizm, Müslümanlara kan kustururken Suriye’ye cihat ilan etmek yalancılık ve sahtekârlıktır.” 
Ebu Arefe’nin bu anlamlı sözleri, emperyalistlerle ve Siyonistlerle kol kola vererek Müslümanlara cihat ilan eden sahtekâr ve yalancıların yüzüne tokat gibi çarpıyor. 
Ve bu tokadın sesi bütün dünyada yankılanıyor. 
Kerry’den şok sözler
Mısır’da darbe oldu, derdi bizi aldı. Tıpkı Suriye’de olduğu gibi bindirilmiş kıta Müslümanları, sokağa dökülüp Mursi’ye destek yürüyüşü yaptılar. Şimdi anlaşılıyor ki Suudi Arabistan bile Mursi’nin devrilmesi için orduya 1 milyar dolar destek yapmış. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de “Mısır ordusu, Mısır halkını isteği doğrultusunda demokrasiyi kurtarmak için müdahale yaptı” diyor. 
Türkiye “Sandıktan çıkana dokunulmaz, sandık mukaddestir, halkın iradesine karşı gelinmez” diye bağırırken, ABD gayet sakin bir şekilde “Mukaddes olan tek şey benim menfaatimdir. Bu menfaat için günü gelir sandığı desteklerim, günü gelir darbeyi. Günü gelir diktatörü, günü gelir başbakanları.” Türkiye’de asker darbe yapacak diye çuval dolusu belgeyi hükümetin önüne koyup ulusalcı orduyu tasfiye operasyonu başlatan ABD, Mısır’da “ordu, demokrasiyi kurtarmak için darbe yaptı” diyor. Bu anlamlı ve çelişkili tavrı anlamak için stratejik derinlik yazarı olmaya gerek yok; biraz zekâ yetiyor.

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12006727/suriyede-sona-dogru/muharrem-bayraktar


Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,084 µs