En Sıcak Konular

e- DEVLET ŞİFRESİ İPTAL OLUR MU?

6 Ağustos 2013 14:35 tsi
e- DEVLET ŞİFRESİ İPTAL OLUR MU? Son zamanlarda e-Devlet Şifresinin kullanımı ile ilgili bazı yanlış bilgilerin yayılması üzerine e-Devlet Kapısı e-posta yolu ile vatandaşları bu konuda şu şekilde uyardı:

e-Devlet Şifrenizi Kullanırken

Maalesef, son zamanlarda e-Devlet Şifresinin kullanımı ile ilgili bazı yanlış bilgilerin yayıldığını görüyoruz.

Bu nedenle, e-Devlet Şifrenizi almadan önce ve kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı konuları kısaca hatırlatmak istiyoruz.

e-Devlet Şifreniz asla iptal olmaz. Şifrenizin talebiniz ve bilginiz olmaksızın herhangi bir nedenle iptal edilmesi ya da kullanıma kapatılması söz konusu değildir.

Şifrenizi hiç kullanmadan ya da değiştirerek kullanmaya başladıktan sonra sisteme 1 ay, 2 ay, 3 ay, 1 yıl ya da daha uzun sürelerde hiç giriş yapmamış olsanız bile, şifrenizin geçersiz olması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

Kişisel bilgilerinizin güvenliği için, sistem 3 ayda bir şifre değişikliği yapılması uyarısında bulunur. Ancak bu durumda bile isterseniz şifrenizi değiştirmeden kullanmaya devam edebilirsiniz.
e-Devlet Şifreniz size özeldir ve kişisel bilgilerinizin güvenliği için şifrenizi kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir. Kredi başvurusu, işe giriş v.b. nedenler ile sizden şifrenizi isteyen kişilere şifrenizi vermeyiniz. Şifrenizi verdiğiniz kişiler pek çok kişisel bilginize ulaşabilir ve adınıza işlem yapabilir.

e-Devlet Şifrenizi 2TL karşılığında PTT şubelerinden alabilirsiniz. İlk alımdan sonra, takip eden tüm şifre alımları 4TL olarak ücretlendirilir. Eğer yurt dışında iseniz, şifrenizi ücretsiz olarak konsolosluklardan temin edebilirsiniz. Şifrenizi unutmadığınız sürece yeniden almanız gerekmez. Şifre başvurusu yaparken geçerli bir kimliğiniz olması yeterlidir. Kimlik fotokopisi vermenize gerek yoktur. e-Devlet Kapısı çalışanları da dahil olmak üzere kimse şifrenizi göremez veya sizin adınıza şifre değişikliği yapamaz.



Kaynak: e-Devlet Kapısı


Bu haber 3,284 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,795 µs