En Sıcak Konular

ULUSALCILAR'A ''SİLİVRİ'' BASKINI

4 Ağustos 2013 20:51 tsi
ULUSALCILAR'A ''SİLİVRİ'' BASKINI Ümraniye Davası’nın yarınki karar duruşması öncesi getirilen yasaklara uymayacaklarını ilan eden TGB, İşçi Partisi ve Aydınlık gazetesinin yöneticilerine operasyon düzenlendi. 20 kişi gözaltında...

Silivri'ye gideriz diyenlere baskın!

Ümraniye Davası'nın yarınki karar duruşması öncesi getirilen yasaklara uymayacaklarını ilan eden
TGB, İşçi Partisi ve Aydınlık gazetesinin yöneticilerine operasyon düzenlendi. 20 kişi gözaltında...
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Ümraniye Davası'nın yarın yapılacak olan karar duruşması için Silivri'de toplanma çağrısı yapanlara yönelik düzenlediği operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, dün sabah saatlerinde İstanbul ve Ankara'da 25 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İstanbul İl Merkezi, TGB İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir, TGB Genel Başkan Yardımcısı Utku Faik Yılmaz, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Bilge Kuruca ve İşçi Partisi İstanbul İl Yöneticisi Emine Akfırat ve Silivri Nöbet çadırının kurucusu Hıdır Hokka'nın evlerinde arama yapıldı.
 
TGB binasına baskın
 
Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya, Ulusal Kanal Ankara muhabiri Mehmet Kıvanç, Aydınlık muhabiri Osman Erbil ve İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz'ın da evlerinde polis tarafından arama yapıldığı bildirildi. Dün sabah saatlerinde TGB'nin İstanbul Beyoğlu'ndaki il binasına gelen polis ekibi arama yaptı. Bu arada çevrede de çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi aldı. TGB il binasına çıkan sokakların hepsi polis ekipleri tarafından kapatıldı. Operasyonlarda 20 kişi gözaltına alınırken, eylemlerde kullanılan çok sayıda baret ve gaz maskesi ele geçirildi. Polis, inceleme yapmak üzere bazı bilgisayar ve dijital malzemelere de el koydu.
 
Gözaltı sayısı artabilir

Şüpheliler hakkında, "Ülke içerisinde kaos ve kargaşa ortamı oluşturup anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine yönelik suç işleme yönünde çağrı yapmak", "Mevcut hükümeti devirmeye çalışmak ve çağrı yapmak", "Kişileri ve grupları şiddet içerikli eylemlere yönlendirmek için tahrik etmek" ve "Mahkeme heyetini baskı altına alarak etkilemek ve adil yargılamayı etkilemek" suçlarından işlem yapılacağı bildirildi. Yetkililer, gözaltına alınan şüphelilerin, "toplanma çağrısı yapan ve organizasyonu yönetip halkı teşvik eden kişiler" olduğunu ifade etti. Operasyonların devam edeceği ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. 
 
O poster suç delili
 
CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Ali Özgündüz, polis tarafından arama yapılan Türk Gençlik Birliği (TGB) Başkanı Çağdaş Cengiz'in Beyoğlu'ndaki evine geldi. Bir süre içeride kalan milletvekilleri, çıkışta yaptıkları açıklamada evde bulunan baret, deniz gözlüğü ve Gezi olayları sırasında Hatay'da yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in posterine, polisin suç delili sayarak el koyduğunu söylediler. Özgündüz, "Bu şunu gösteriyor ki, burada delil bulma gibi bir şey yok. Bu tamamen korkutmaya, sindirmeye, baskıya dönük bir uygulamadır. Yanlış yapıyorlar. Bütün yetkililere ve Başbakan'a sesleniyorum. Bu şekilde devam ettikçe Gezi'nin etkisi çığ gibi büyür. Silivri'ye gelmeyecekler bile gelir" dedi.
 
CHP'li Tezcan: Şantaja asla boyun eğmeyeceğiz
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Silivri'de yarın yapılacak Ümraniye Davası'nın karar duruşmasına 50 milletvekiliyle katılacaklarını belirterek, "Biz olay çıkarmaya değil, hukuka ve adalete sahip çıkmaya gidiyoruz. Biz şiddet ve zorbalıkla değil, sükunetle orada bulunmaya kararlıyız" dedi. Tezcan, yaptığı açıklamasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun, izleyicilerin salona alınmayacağı yönündeki açıklamasına sert tepki gösterdi. Tezcan "İktidar provokasyona devam ediyor. İstanbul Valisi'nin görevi oraya gidenlerin güvenliğini sağlamak iken saldırının alt yapısını hazırlıyor" diye konuştu. Duruşmanın aleni ve bunun mutlak bir ilke olduğunu ifade eden Tezcan, şöyle dedi: "Evrensel hukuk kuralları sanık yakınlarının alınmadığı, aleniyetin sağlanmadığı bir duruşmanın hukuki olamayacağını açıkça ifade eder. Kaldı ki, duruşmaya kimin alınacağına karar vermek mahkemenin işidir, İstanbul Valisi'nin işi değildir. Valinin açıklamaları, Silivri yargılamalarının iç yüzünü de açığa çıkarmıştır. Bu mahkemeler siyasetin emrinde iktidar talimatıyla hareket eden mahkemelerdir. Vali de bunu bildiğinden duruşmalara ailelerin alınamama kararını ve talimatını kendisinin verebileceğini sanmaktadır." 
 
Hukuka sahip çıkacağız
 
Yarın Silivri'de olacaklarını belirten CHP'li Tezcan, İçişleri Bakanı'na tavsiyem derhal İstanbul Valisi'ni arayıp bu provokatif söylem ve tavırlardan vazgeçmesini sağlamasıdır. Tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceğiz" dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da "Bu davayı izlemezsek ayıp olur" diye konuştu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=87314


Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,525 µs