En Sıcak Konular

KANDİL TEHDİT MERKEZİ OLDU

26 Temmuz 2013 22:49 tsi
KANDİL TEHDİT MERKEZİ OLDU Eli kanlı terör örgütü PKK, yuvalandıkları Kandil’den yaptıkları tehdit dolu açıklamalarla pazarlık masasına oturdukları AKP iktidarını her geçen gün biraz daha zor duruma düşürüyor.

Kandil tehdit merkezi oldu!

Eli kanlı terör örgütü PKK, yuvalandıkları Kandil'den yaptıkları tehdit dolu açıklamalarla pazarlık masasına oturdukları AKP iktidarını her geçen gün biraz daha zor duruma düşürüyor. KCK'nın başı Cemil Bayık, yaptıkları anlaşma gereği bir kez daha İmralı'daki bebek katili Öcalan'ın acilen serbest bırakılmasını isterken, seçimle ilgili hesaplar yapıldığını vurguladı. Bayık, şunları söyledi:
 
Savaş hazırlığı
 
"Önümüzde seçimler var. Bazı söylemlerle çözüm umudunu diri tutup bu süreci atlatma, seçimlere çatışmasızlık ortamında girme hesabını yapıyorlar. Bu basit bir hesaptır. Türk devleti ve hükümeti ikinci aşamaya, önderliğe, PKK'ya ve Kürt halkına ciddi yaklaşmalıdır. Şimdiye kadar geliştirilen yaklaşımları doğru ve ciddi görmüyoruz. Önderliğin koşulları değiştirilmeli, sürece aktif katılımı sağlanmalı ve özgürlüğü için adımlar atılmalıydı." 
Öcalan'ın koşullarının değiştirilerek özgürlüğü için adımların atılması gerektiğini belirten Bayık, yeni karakol yapımıyla AKP'nin savaş hazırlığında olduğunu da iddia etti. KCK'nın başına geçmesinin ardından AKP iktidarını uyarmaya devam eden Bayık, demokratik çözüm sürecinin ikinci aşaması için Türk hükümetini "ciddiyete" davet etti. Bayık, "Türk devleti ve hükümeti ikinci aşamaya, önderliğe, PKK'ya ve Kürt halkına ciddi yaklaşmalıdır. Şimdiye kadar geliştirilen yaklaşımları doğru ve ciddi görmüyoruz" dedi.
 
Orta Doğu'da yeni rol
 
Hükümetin çözümü geliştirmediğini ifade eden Bayık, "Eğer önderliğin koşullarında bir değişim olmazsa, karakol, yol ve baraj yapımları durmazsa, çetelerin sayısının artırılmasından vaz geçilmezse, İmralı'da gerçekleşen mutabakat çerçevesinde adımlar atılmazsa biz, halkımız ve demokrasi güçleri bunları kabul edemeyiz" diye konuştu. Bayık, Suriye'nin değişen yapısındaki kendi rolleri için de, "Demokratik Suriye'nin inşasında Kürtler önemli rol oynayacak. Bu rol tüm Orta Doğu çapında etkili olacak. Kürtler olmaksızın yeni bir Suriye inşa edilemez" ifadelerini kullandı.
Kendilerinin askerleri serbest bıraktıklarını, ateşkes ilan ettiklerini ve PKK'lıların çekilme kararı alarak kalıcı çatışmasızlık sağladıklarını söyleyen Bayık, ancak hükümetin gereken adımları atmadığını söyledi. Bayık, AKP iktidarının somut adımlar atmakta istekli olmadığını, süreci kendi kontrolüne geçirmeye çalıştığını savundu.
 
Rusya'nın Sesi: Kürtler, Ankara'yı endişelendiriyor
 
Suriye'nin kuzeydoğusunda Kürt birlikleri, kendilerine saldıran El Nusra Cephesi'ne karşı saldırıya geçti. İmralı süreci kapsamında Türkiye'yi terk eden PKK militanları da, Suriyeli Kürtlere destek veriyor. Tüm bu olaylar, Ankara için beklenmedik bir gelişme oldu. Çünkü PKK'lıların sadece Kuzey Irak'a çekileceği öngörülüyordu. Ankara tarafından desteklenen güçlere karşı savaşmak üzere Türkiye'den Suriye'ye çekilecekleri hiç düşünülmemişti. 
TÜRKSAM Başkan Yardımcısı Emekli Deniz Kurmay Albay Prof. Dr. Celalettin Yavuz, Rusya'nın Sesi radyosuna konuyu şöyle değerlendirdi: "PKK'ya destek veren Kürtler yüzde 7-8, son zamanlarda olsa olsa yüzde 15 civarındadır. Ama AKP Hükümeti'nin yaptığı yanlışlık sebebiyle ne yazık ki Türkiye'deki bütün Kürtler PKK terör örgütünün şemsiyesi altında toplanmaya gitti. Bu, PKK'ya büyük bir şans verdi. Karşılığında ise PKK Türkiye'yi terk edip Irak'ın kuzeyinde toplanacaktı. Şimdi açılımda gelinen noktaya baktığımızda Hükümet 'PKK Türkiye'yi terk etmedi' diyor. PKK ise, 'Hayır, terk ettik', diyor. Hükümet en fazla PKK'lıların yüzde 15'nin ülke dışına çıktığını söylüyor. Terör örgütü ise yüzde 60'ı çıktı diyor." 
 
Güvensizlik var

Hem hükümetin hem de PKK'nın birbirlerine güvenmediklerini belirten Yavuz, "PKK istediği yerde istediği adamını yurt dışına çıkartıyor, istemediğini çıkartmıyor. Muhtemeldir ki, daha önce giremediği yerlere de bu aşama içerisinde girmiştir. Gezi Parkı olaylarından sonra kuvvetle muhtemeldir ki Başbakan Erdoğan'ın içerde ve dışarıdaki siyaset çizgisinde büyük bir hasar meydana geldi. Belki bundan sonra PKK bunu yapmış olabilir." ifadesini kullandı. Rusya'nın Sesi, ayrıca Ankara'da düzenlenen güvenlik zirvesinde de konunun detaylarıyla ele alındığını duyurdu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=86975


Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,083 µs