En Sıcak Konular

SİİRT VALİSİ: ''DAĞA ÇIKIŞLARDA ARTIŞ VAR''

24 Temmuz 2013 12:26 tsi
SİİRT VALİSİ: ''DAĞA ÇIKIŞLARDA ARTIŞ VAR'' Siirt Valisi Ahmet Aydın, yaklaşık 6 aydır devam eden çözüm sürecinde, Siirt'ten PKK'ya katılım sayısında artış olduğunu söyledi.

Siirt Valisi: Dağa çıkışlarda artış var

Siirt Valisi Ahmet Aydın, yaklaşık 6 aydır devam eden çözüm sürecinde, Siirt'ten PKK'ya katılım sayısında artış olduğunu söyledi. Vali Aydın, "Resmi rakamlar 35-40 civarında. Ama resmi olmayan 100 civarında. Çözüm süreciyle birlikte 2000-2500 diyenler de var" dedi. 
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Siirt Valisi Aydın, geri çekilmelerle ilgili olarak şunları söyledi:
 
Sıkılırsa dönsün!
 
 "Tam bir rakam belirtemiyoruz. Yüzde 15, yüzde 20 diyemiyoruz. Yaklaşık 20-25 civarlarında baktığımız zaman gelenler belli. Bazen nakiller, telsiz kestirmelerinden belli oluyor. Pervari'den falan geliyor ancak bunlar pek fazla değil. Ama son zamanlarda artan bir örgüte katılım var. Mesela Pervari'de bugün baktım iki genç, biri dağa gitmiş. Sanki gezmeye gitmişler. Babasına demişler, 'verin 3 gün kalsın, istemese geri dönsün.' 
3 gün sonra bakıyorsun gençler, 'biz gelmeyecez' diyormuş. Çok ciddi bir artış var, aşağı yukarı, tabi resmi rakamlar 35-40 civarında, ama resmi olmayan 100 civarında. Mesela Siirt'te son 6 aydır dağa giden gençler var. O gençlerin nereye gittiği belli değil. Böyle bir sıkıntı var yani. Çözüm süreciyle beraber işte kimisi 2 bin diyor, 2 bin 500 diyenler de var. 
 
Güven bunalımı
 
Ama tabi kesin bir rakam diyemiyorsunuz. Fakat eskiye nazaran geçen yıldan katılımda artış var. Yani oran yüzde 50 gibi, bize dedikleri doğruysa, hepsini bırakacazlar." Karşı tarafa güvenmediklerini söyleyen Vali Aydın "Gerçekten samimiyseler, barış sağlamsa, çözüm süreciyse çocukları niye kabul ediyorlar, aklımda soru işareti kalıyor. İkincisi, niye bu kadar bekleniyor. Nisan ve Mayıs'tan beri bekliyoruz. Haziran'da bitecekti, Haziran geldi, Eylül'de, Eylül'ü bekliyoruz. Bakalım hayırlısıysa nasıl olacak" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=86906





Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,642 µs