En Sıcak Konular

BARZANİ 4 AYAKLI KÜRDİSTAN'IN İSYAN ATEŞİNİ YAKTI

24 Temmuz 2013 12:24 tsi
BARZANİ 4 AYAKLI KÜRDİSTAN'IN İSYAN ATEŞİNİ YAKTI ABD kuklası Barzani, K. Irak’taki toplantıda, isyan ateşini alevlendirdi. “Hiçbir güç Kürtleri bastıramaz” diyen peşmerge reisi, Irak, Suriye, İran ve Türkiye’yi tehdit etti

Barzani isyan ateşini yaktı!

ABD kuklası Barzani, K. Irak'taki toplantıda, isyan ateşini alevlendirdi. "Hiçbir güç Kürtleri bastıramaz" diyen peşmerge reisi, Irak, Suriye, İran ve Türkiye'yi tehdit etti
 
Peşmerge reisi Mesut Barzani, "dört parçalı Kürdistan" temsilcilerinin bir araya geldiği K. Irak'taki Uluslararası Kürt Kongresi'ne hazırlık toplantısını "tarihi gün" olarak yorumladı. ABD beslemesi, "Kürdistan bölgesi deneyimi göstermiştir ki özgürlüğümüz imkânsız değil. Artık kimse Kürtleri silah zoruyla bastırmaya cesaret edemez. Bu gerçek bölge güçleri tarafından da anlaşılmıştır" diyerek Irak, Suriye, İran ve Türkiye'ye kafa tuttu. Barzani, hazırlıklarının titizlikle yapılmasını istediği kongrenin, "Kürdistan olarak nitelendirilen bölgede yaşayan diğer halkların da çıkarlarını göz önüne alınmayacağı" anlamına gelmeyeceğini söyledi.
 
Öcalan'a özgürlük
 
Kürtlerin geleceği ile ilgili büyük umutlar beslediğini vurgulayan Barzani, "Sayın Talabani ve Sayın Öcalan'ın da aramızda bulunmasını isterdim. Allah'tan temennim odur ki, Talabani bir an önce sağlığına kavuşur, Öcalan da özgürleşir ve hepimiz birlikte ulusumuzun çıkarları için mücadeleye devam ederiz. Şehitler ölümsüzdür. Yaşasın Kürtler, yaşasın Kürdistan" dedi. Kongre için uzun zamandır Talabani, Öcalan ve diğer Kürt siyasi çevreleriyle görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Barzani, "Kürdistan bölgesi deneyimi göstermiştir ki Kürtlerin özgürlüğü imkânsız değildir. Allah'a şükürler olsun ki bugün farklı dönemi yaşıyoruz. Artık kimse Kürtleri silah zoruyla bastırmaya cesaret edemez. Bu gerçek artık bölge güçleri tarafından da anlaşılmıştır. Bu yüzden yeni dönemde Kürt halkının ve Kürt siyasi güçlerinin açık ve örgütlü bir stratejiyle ortak bir barış sözleşmesi yaratmaya ve tüm tarafların buna bağlı kalmasını sağlamaya ihtiyaç var" diye konuştu.
Toplantıda, kongrenin en geç bir ay içinde toplanması kararı çıktı. Kongre için gerekli hazırlıkları yapacak 21 kişilik hazırlık komitesi oluşturulacak. Bu komitede Kuzey Kürdistan'dan 6, Batı, Doğu ve Güney Kürdistan'dan ise 5'er temsilci yer alacak. Toplantının sonuç bildirgesinde, tüm siyasi çevrelerin diyalog dili ve barışçıl demokratik yolları kullanması, birbirlerinin iradesine saygı göstermesi istendi.
 
Koşa koşa gittiler
 
Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani'nin de katıldığı toplantıya, Irak Kürdistan Demokrat Partisi, Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği, Suriye'deki PKK'nın kolu PYD'nin eş genel başkanları Salih Muslim ve Asya Abdullah, Türkiye'den BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, KCK'dan Yürütme Konseyi üyeleri Sabri Ok, Zeki Şengali ve Ronahi Serhat da katıldı.
 
Kürtler birleşiyor başrol PKK'nın
 
Uluslararası Kürt Konferansı için "hazırlık" toplantısında terör örgütü PKK başrol üstlenirken, örgütün Suriye'deki uzantısı PYD ise "Kürt devriminin galibi" gibi itibar gördü. Bu tür toplantılar daha önce Brüksel, Ankara, Diyarbakır ve Erbil'de yapılmıştı. Konferansa mevcut Kürt siyasi hareketlerinin en eskisi olan, peşmerge reisi Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) ev sahipliği yapacak. Ancak sahne de başroller de PKKnın olacak. Toplantıdan sonra yayınlanan bildirgede, "tüm siyasi çevrelerin diyalog dili ve barışçıl demokratik yolları kullanmasına, birbirlerinin iradesine saygı göstermesine" vurgu yapıldı. Bildirgede, "tüm Kürt çevrelerin, dar partici, ideolojik yaklaşımlardan uzak durarak ulusal birliği esas alan bir duruş ve tutum içinde olması" gerektiği vurgulandı, Kürt ulusal birliğinin bölgedeki diğer halklar ve siyasi güçler açısından tehdit unsuru olmadığının altı çizildi.
 
'Konferansa gidenler Yüce Divan'a gidecek'
 
Terörist başı Öcalan'ın çağrısı ile gerçekleşecek tarihi belirsiz "Uluslararası Kürt Konferansı" nın ön hazırlık toplantısına MHP'li vekillerden sert tepki geldi. Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, "TBMM çatısı altındaki bir partinin Türkiye'nin dışındaki bir toplantıya katılıp 'Türkiye'yi nasıl böleriz, Türkiye'den koparacağımız parçayla nasıl bir Kürdistan kurarız'ana temalı konferansa gitmeleri suçtur" dedi. 
 
Anayasal suç
 
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da, "Süreç içerisinde bu konuda onay ve  oy verenler de dâhil hepsi Yüce Divan'a gidecek" diye konuştu. Milletin parasıyla maaş alan bir vekilin Türkiye'yi bölme planlarının yapılacağı bir konferansa katılmasının suç olduğunu ifade eden MHP'li Sinan Oğan, şöyle konuştu: "Konferansa müsaade eden, buna çanak tutan AKP de aynı suçu işliyor. Dolayısıyla ne BDP'nin ne AKP'nin ne de başka bir partinin Türkiye topraklarını açıkça tehdit eden böyle bir toplantıya gitmesi, böyle bir toplantıda Türkiye'yi bölme kararlarının alınması kanunlara ve anayasaya göre suçtur. Bunun gereğini yapmayan hükümet, İçişleri Bakanlığı ve mahkemeler de suç işler. Hiç kimse böyle bir konferansa gidemez. Gitse de TBMM çatısı altında bir siyasi parti gibi siyasi faaliyet gösteremez." 
Sadece konferansın değil, çözüm sürecinin başından beri Türkiye'yi olumsuz etkilediğini söyleyen Oğan, sözlerine şöyle sürdürdü: "Türk milletinin uyanması lazım. Türkiye AKP'nin yönettiği sistemden olumsuz etkileniyor. Konferans sadece bunun aşamasıdır. Dolayısıyla konferansa yoğunlaşmak yanlış olur. Bütün süreci ele almak lazım. 'BOP Eş Başkanıyım'diye övünenler, bugün maalesef BOP'un İsrail'in güvenliğini kurtarma ve Kürdistan kurma operasyonu olduğunu görememişlerdir." 
 
Türkiye seyrediyor

MHP'li Yusuf Halaçoğlu ise Meclise girmek için edilen anayasa yeminine uyulmadığını kaydetti. Halaçoğlu, barış sürecine onay verenler ve oy verenler de dahil olmak üzere hepsinin mahkemede hesap vereceğini belirtti. Hükümetin "barış süreci" adı altında Güneydoğu'yu PKK'ya bıraktığını söyleyen Halaçoğlu, konferansa katılmanın anayasal suç olduğuna vurgu yaptı. Türkiye'nin olanları seyrettiğinin altını çizen Halaçoğlu, "Tarihte hiçbir zaman ifade edilmeyen kuzey, güney, doğu, batı Kürdistan tabirleri bugün burada kullanılıyor. Bunu da herkes kabul etti. Açıktan açığa bir Kürdistan devletinin kurulması bir yerlerde planlanmış görünüyor. Bu toplantılar Kürt devletinin kurulmasına yol açacak, Türkiye ise sadece seyrediyor" dedi.



Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=86907




Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,347 µs