En Sıcak Konular

YURDUN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE MANSUR KALAN OTOBÜSLERE ULAŞILDI

30 Ocak 2008 09:00 tsi
YURDUN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE MANSUR KALAN OTOBÜSLERE ULAŞILDI İki gündür devam eden yoğun kar yağışı yüzünden yurdun değişik bölgelerinde mahsur kalan otobüslere ulaşıldı...

AKSARAY'DA MAHSUR KALAN OTOBÜSE ULAŞILDI

AKSARAY - Aksaray-Nevşehir kara yolunun 26. kilometresinde mahsur kalan otobüse ulaşıldı.
     Önceki gün başlayan ve dün etkisini artırarak sürdüren kar yağışı ve tipi, Aksaray ile çevresinde ulaşımın akmasına yol açtı.
     Yağış ve tipi nedeniyle Aksaray'ı Adana, Ankara, Konya ve Nevşehir'e bağlayan kara yolları ulaşıma kapanırken, mahsur kalan çok sayıda araca, yapılan yoğun çalışmaların ardından güçlükle ulaşıldı.
     Bu arada, Aksaray-Nevşehir kara yolunun 26. kilometresinde yaklaşık 20 saat mahsur kalan yolcu otobüsüne ulaşıldığı bildirildi. Bingöl'den geldiği belirtilen otobüsteki yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.
     Bu yolcularla birlikte, gündüz saatlerinde diğer yolda kalan 8 otobüsün yolcuları da Aksaray'a getirildi. Kriz Merkezi'nin yürüttüğü çalışmalarla merkeze getirilen ve kentte bekletilen toplam 2 bin 500 yolcuya yemek verildi. Yurt, misafirhane ve otellerle görüşülerek geceyi geçirecekleri yerler sağlandı. Kurtarılan otobüslerden birinin yabancı turist taşıdığı öğrenildi.
     Yetkililer, ulaşılan her otobüse araçlarla ekmek, helva ve çocuk maması götürüldüğünü belirterek, ''Şu an itibariyle mahsur kalan araç yok. Kurtarılan bütün yolcuların sağlık durumları iyi. Aksaray'ı çevre illere bağlayan kara yollarında halen ulaşım sağlanamıyor. Aksaray'a ulaşan bütün araçlar bekletiliyor'' dedi.

MAHSUR KALAN OTOBÜSTEKİ YOLCULAR KURTARILDI

BAYBURT - Bayburt'tan İstanbul'a gitmek üzere ayrılan ancak Kelkit-Erzincan arasındaki Pöske Dağı mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan otobüsteki 44 yolcu ile 4 personel, kurtarılarak Karayolları'na ait bakımevine götürüldü.
     Bölgedeki Türk Telekom'a ait radar istasyonlarına personel sevkiyatı yapmakta kullanılan paletli araçla otobüse ulaşan Karayolları görevlileri, 44 yolcu ile 4 personeli, bu araç yardımıyla birkaç seferde otobüsün mahsur kaldığı yere yaklaşık 600 metre uzaklıktaki Karayolları'na ait bakımevine götürdüler.
     Yolcu ve personelin herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını ifade eden yetkililer, sürmekte olan kuvvetli rüzgar ile tipinin dinmesiyle birlikte yapılacak çalışmalarla, yolcuların, mahsur kalan otobüs veya başka bir araçla bölgeden ayrılacaklarını belirttiler.
     Yetkililer, olumsuz hava şartlarının ekipmanlarını etkilemesi nedeniyle yol açma çalışması yapamadıklarını da ifade ettiler.

BİNGÖL-ERZURUM KARAYOLUNDA MAHSUR KALAN OTOBÜSE ULAŞILDI
ERZURUM - Bingöl-Erzurum karayolunda mahsur kalan yolcu otobüsüne 33 saat sonra ulaşılabildi. Yolculardan 3'ünde sağlık sorunu olduğu öğrenildi.
     Silopi'den gelip Trabzon'a gitmekte olan, Bingöl'ün Karlıova ve Erzurum'un Çat ilçeleri arasındaki Kirişli mevkisinde kara saplanarak mahsur kalan 12 AH 932 plakalı yolcu otobüsüne saat 06.50'de ulaşılabildi.
     Otobüsde bulunan toplam 37 kişi kurtarma ekiplerince Çat ilçesine götürülecek.

MAHSUR KALAN OTOBÜS YOLCULARI ÇAT'A GETİRİLDİ
ERZURUM - Bingöl-Erzurum karayolunda mahsur kalan otobüsteki yolcular Çat ilçesine getirildi.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Silopi'den hareket edip Trabzon'a gitmekte olan Bingöl'ün Karlıova ve Erzurum'un Çat ilçeleri arasındaki Kirişli mevkisinde kara saplanarak mahsur kalan 12 AH 932 plakalı yolcu otobüsüne 33 saat sonra ulaşılabildi.
     Erzurum karayolları ve özel idare ekiplerinin aralıksız çalışmaları sonucu kurtarılan 33 yolcu ve 4 personel, daha sonra Çat'a getirilerek burada sağlık kontrolü yapıldı ve gıda desteği sağlandı.



Bu haber 251 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,217 µs