En Sıcak Konular

ANKİAD: ''TARIM DESTEKLERİ GERÇEK SAHİPLERİNİ BULMALI''

12 Temmuz 2013 16:14 tsi
ANKİAD: ''TARIM DESTEKLERİ GERÇEK SAHİPLERİNİ BULMALI'' ANKİAD Yönetim kurulu başkanı Bülent AKTAN; ''Ülke ekonomisinde ferah ve çözüm tarımdadır'' dedi.

TARIM DESTEKLERİ GERÇEK SAHİPLERİNİ BULMALI

Ankara İş Adamları Derneği (ANKİAD) Yönetim kurulu başkanı Bülent AKTAN; ''Ülke ekonomisinde ferah ve çözüm tarımdadır'' dedi.     

DÜNYA BANKASI AVRUPA BİRLİĞİ  VE  IPARD TEŞVİK HİBE VE KREDİLERİ

Dünya Bankası Avrupa Birliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal kalkınma Projeleri adı altında Ekonomiyi güçlendirmek ve bu sektörden geçimini sağlayan insanları da teşvik etmek amacıyla hibe kredi ve teşvik yoluyla ciddi maddi ve manevi destekler  vermektedir .Genellikle bu teşvikler  ekonomik olarak geri kalmış bölgelere ve illerimize verilmektedir. Bununla birlikte Tarım ve Hayvancılık alanında ilginç projeler sunan girişimciler de bu teşviklerden yararlanmaktadır . Ülkemiz de Tarım ve Hayvancılık deyince akla gelen ilk faaliyetler büyük baş ve küçük hayvancılık ,arıcılık ve seracılık gelmektedir . Ankara ilinde genelde Özellikle küçükbaş hayvancılık açısından önemli avantajlara sahip olan Ankara'da 6 bin 500 dekar alanda yürütülen mera ıslah çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Ankara'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından hayvancılık açısından büyük öneme sahip meraların ıslahına yönelik projeler olumlu sonuçlar vermeye başladı. Bu projelerden biri olan Bala'nın Tol Mahallesinde gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde 6 bin 500 dekar alanda yürütülen mera ıslah çalışmaları ilk meyvelerini vermeye başladı  . Ankara ilimiz sınırları için de kentleşme alanı dışında tarım yapılacak yerler büyük bir alanı kaplamaktadır. Çiftçiye gerekli teşvikler ve eğitimler verildikten sonra tarımsal alanda ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak ve çalışacak insanlar istihdam edecek büyüyen bir sektör ortaya çıkabilir.



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,155 µs