En Sıcak Konular

30 Ocak 2008 Türkiye Gündemi

30 Ocak 2008 10:25 tsi
30 Ocak 2008 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de gündem şu şekilde oluşacak...

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Ekonomi Değerlendirme Toplantısı yapılacak.
    
     2- TBMM Başkanı Toptan, Mısır'da...
     - Köksal Toptan, İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği 5. Konferansı'nın açılış törenine katılacak ve konferansa katılan parlamento başkanları ile ikili görüşmelerde bulunacak.
    
     3- Makedonya Savunma Bakanı Lazar Elenovski Ankara'da...
     - Konuk Bakan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda ziyaret edecek.
     - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Makedonya Savunma Bakanı Lazar Elenovski ile makamında görüşecek.
    
     4- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türk Eğitim Derneği tarafından düzenlenen, ''Eğitim Hakkı ve Gelecek Perspektifleri'' konulu forumun üçüncü gününün açılış konuşmasını yapacak.
    
     5- Ekonomi Koordinasyon Kurulu, ''İstihdam Paketini'' görüşmek üzere Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in başkanlığında Ankara'da toplanacak.
     - Toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan katılıyor.
    
     6- Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu toplantısı Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in başkanlığında Ankara'da toplanacak.
    
     7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve ABD Enerji Bakanlığı desteğiyle, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK), American Turkish Council ve TÜBİTAK işbirliğiyle İstanbul'da düzenlenen ''Temiz Enerji Konferansı'' sona erecek.
    
     8- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından Ankara'da düzenlenen toplantıya katılacak.
    
     9- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Duvarların Arkasında'' kitabının İstanbul'daki tanıtım toplantısına katılacak.
    
     10- TBMM'den...
     - Genel Kurul'da İstanbul'da Piri Reis Üniversitesi kurulmasını öngören kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.
     - Milli Savunma Komisyonu'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ihtiyaç duyulan sınıflarda istihdam edilmek üzere alınacak sözleşmeli subay ve astsubaylarla ilgili düzenlemeler öngören tasarı ile tatbikat ve eğitim süresince erbaş ve erlere ödeme yapılmasına ilişkin kanun tasarısı görüşülecek.
     - Milli Eğitim Komisyonu'nda özel kreş ve gündüz bakımevlerinin açılması, gözetimi ve denetimi yetkisinin Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesini öngören yasa tasarısı ele alınacak.
     -İçişleri Komisyonu'nda Gaziantep'e İstiklal Madalyası verilmesi hakkındaki kanun teklifi görüşülecek. (Saat: 13.00)
     - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.
     - ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, TBMM'de basın toplantısı yapacak.
    
     11- Siyasi partilerden...
     - DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.
     - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor.
    
     12- TBMM AB Uyum Komisyonu üyeleri Paris'te...
     - AK Parti Milletvekili Yaşar Yakış'ın başkanlığındaki heyet, Fransa meclisi ve senatosundaki temaslarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
    
     13- Küresel ısınmanın etkileri ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi konusunda oluşturulan TBMM Araştırma Komisyonu'nun Başkanı Mustafa Öztürk'ün başkanlığında, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde ''Küresel Isınmanın Etkileri ve Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Yönetimi'' konulu toplantı yapılacak.
     - Öztürk ve beraberindeki heyet, daha sonra Edirne Valisi Nusret Miroğlu ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi ziyaret ederek, valilikte basın toplantısı yapacak.
    
     14- Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, mahkum taşıyan aracın uçuruma yuvarlanması sonucu şehit olan Jandarma Er Emrah Aykaç'ın cenazesi, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde törenle toprağa verilecek.
    
     15- Toplantı... Tören...
     - Ankara Sanayi Odası ocak ayı meclis toplantısında, Oda Başkanı Nurettin Özdebir, ''Ankara Sanayiinde Durum Tespiti ve Beklentiler'' konulu anketin sonuçlarını açıklayacak.
     - İzmir Ticaret Odasının aylık olağan meclis toplantısı yapılacak.
     - Türkiye İş Bankası Genel Genel Müdürü Ersin Özince, Dünya gazetesi işbirliğiyle Kocaeli'nde düzenlenecek ''Şirketlerde Devamlılığın Anahtarı: İnovasyon'' konulu toplantıya katılacak.
     - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) düzenlediği, ''Akademik Bilişim 2008 Konferansı'' açılış töreni yapılacak.
     - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ''ulaşım'' konulu değerlendirme toplantısı yapacak.
    
     16- Dünya Bankasının istihdama bakışı...
     - Bankanın, ülke ortaklık stratejisi çerçevesinde vereceği yaklaşık 6,5 milyar dolarlık kredinin önemli bir kısmı istihdam ve rekabete gidecek.
     - Bankaya göre, ''ülke ortaklık stratejisi'' kredisiyle desteklenecek olan Türkiye'de doğru politikaların uygulanması halinde, 2011 yılına kadar 1,5 milyondan fazla yeni istihdam artışı sağlanabilir.
    
     17- Erzurum turistlerin gözdesi oluyor...
     - Erzurum'a 2007 yılında gelen turist sayısında önceki yıla göre yüzde 20 oranında artış yaşandı.
     - 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunlarına ev sahipliği yapacak olan Erzurum'a bu yıl kayak sezonun ilk 2 ayında gelen turist sayısında ise yine bir önceki yıla oranla yüzde 40 artış gerçekleşti.
     -İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk: ''2011 Kış Oyunları sayesinde bir anda dünyanın dikkatini çeken Erzurum'a turistlerin ilgisi artarak devam ediyor''
    
     18- 2010 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye'nin yer aldığı 5. grubun fikstür çekimi Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te çekiliyor.
    
     19- Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'nda 14. ve son maçında Efes Pilsen, deplasmanda İspanya'nın Unicaja Malaga ile karşılaşacak.
     - Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası üçüncü tur ilk maçında, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Fransa'nın Tarbes takımıyla karşılaşacak.
    
     20- Voleybol Indesit Erkekler Avrupa Şampiyonlar Ligi (D) Grubu'nda 6. ve son maçında Arkasspor, İzmir'de Avusturya'nın Aon Hotvolleys Vienna takımıyla karşılaşıyor.
    
     21- Voleybolda Erkekler ve Bayanlar Avrupa Çalenç Kupaları 4. tur rövanş maçları yapılacak.
     - Erkeklerde Halk Bankası, Ankara'da İtalya'nın Pallavolo Modena takımıyla karşılaşırken, bayanlarda DYO Karşıyaka, deplasmanda İspanya'nın Hotel Cantur Las Palmas, Vakıfbank Güneş Sigorta da deplasmanda Fransa'nın Beziers VB takımıyla
     mücadele edecek.
    
     22- Fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasında 3 Şubat Pazar günü oynanacak çeyrek final ilk maçı öncesi, İstanbul Valiliği'nde İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapılacak.
    
     23- 1. Ulusal Spor ve Sağlık Çalıştayı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji binasında başlayacak. Çalıştaya Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da katılacak.
    
     24- Efes Pilsen'in Unicaja Malaga'ya boşu yok...
     - Lacivert-beyazlılar, ULEB Avrupa Ligi'nde yarın deplasmanda karşılaşacakları İspanyol takımıyla Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 5 maçı da kazandı.
     - Efes Pilsen, Avrupa kupalarında İspanyol takımlarıyla yaptığı toplam 53 maçtan 31'inden galip ayrıldı.
     - Avrupa kupalarında bugün dek toplam 386 maça çıkan Türk temsilcisi, 242'sini kazanırken, 144 kez de yenildi.

Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,474 µs