En Sıcak Konular

TFF'NİN 6+0+4 UGULAMASI KULÜPLERİ ZORA SOKTU

8 Temmuz 2013 16:05 tsi
TFF'NİN 6+0+4 UGULAMASI  KULÜPLERİ ZORA SOKTU Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı 6+0+4 kararında değişikliğe gitmemesi kulüpleri zor durumda bıraktı. Dört büyük kulüp, kadrolarındaki yabancı fazlalığı nedeniyle yeniden planlama yapmaya başladı

Kulüpler zor durumda kaldı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı 6+0+4 kararında değişikliğe gitmemesi kulüpleri zor durumda bıraktı. Dört büyük kulüp, kadrolarındaki yabancı fazlalığı nedeniyle yeniden planlama yapmaya başladı 

Yabancı sınırlaması kararını geçtiğimiz sezon alan ve bu sezon uygulamaya sokan TFF, Kulüpler Birliği'nin önerisini dikkate almadı. Böylelikle takımların 18 kişilik maç kadrosunda 6 yabancı bulunabilecek toplamda da 10 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalanacak. Kalan 4 yabancı ise kadroda kendine yer bulamayarak tribüne çıkacak. Geçtiğimiz sezon yürürlükte olan kararda ise takımlar istediği sayıda yabancı oyuncu transferi yapabiliyordu. Bunların 6'sı ilk 11'de 2'si yedek kulübesinde yer alıyordu.
Kulüpleri köşeye sıkıştırdı

Eurosport.com'un haberine göre bu kararın ardından kulüpler, şişen yabancı oyuncu kontenjanlarını boşaltarak transfer yapmak ve yeni sezonda kadrolarını güçlendirmek istiyor. Süper Lig'e yeni yükselen takımlarla beraber geçen sezon sınırsız yabancı kuralına rağmen bu hakkı kullanmayan takımlar oldukça rahat. Fenerbahçe ve Beşiktaş ise UEFA Tahkim Kurulu'ndan gelecek habere göre transferdeki kesin rotalarını belirleyecekler. Özellikle sarı-lacivertli ekip, Şampiyonlar Ligi vizesi alması durumunda forvet hattına transfer yaparak bu bölgedeki açığını kapatacak.

Fenerbahçe'de 3 yolcu var

Ancak Fenerbahçe'nin önündeki tek engel UEFA Tahkim Kurulu değil. Kadrodaki yabancı oyuncu şişkinliği Süper Lig'de sıkıntı yaratacağa benziyor. Kadrosunda 11 yabancı futbolcu bulunduran Fenerbahçe, yeni bir yabancı oyuncu transfer etmese bile 1 yabancısıyla yollarını ayırmak zorunda. UEFA'dan gelecek habere göre de hareket edecek olan sarı lacivertliler, Süper Lig'de oynatabileceği 6 yabancı ve kadro derinliğini yaratacak 2 yabancıyla beraber toplamda 8 yabancı futbolcuyla yoluna devam edecek.

Beşiktaş'ta Aybaba ile gelenler gidecek

Beşiktaş ise önce kadrosuna yabancı oyuncuları katmanın, ardından Escude ile yollarını ayırmanın peşinde. Dentinho'da satın alma opsiyonunu kullanmayacak olan siyah beyazlılar, Hugo Almeida'yı gönderdiği taktirde yerine yabancı bir forvet alacak Daha önce bir sol bek alacağını açıklayan siyah beyazlı yönetim Bilic'in isteği doğrultusunda bu kontenjanını orta sahadan yana kullanabilir. Beşiktaş sezona en fazla 8 yabancı futbolcu ile devam etmek istiyor.

Trabzonspor karalar bağladı

Trabzonspor'da ise durum pek iç açıcı değil. Kadrosunda 10 yabancı futbolcu bulunan bordo mavililer, bu oyuncular ile yolları ayırmadan yeni transfer yapamayacak. Karadeniz ekibinde kendisine takım bulması istenen futbolcular arasında Bamba, Janko, Alanzinho, Henrique, Marek Cech ve Celutsa bulunuyor. Sapara'nın sözleşmesi ise 6 ay sürecek sakatlığı sebebiyle dondurulacak. 

En çok Galatasaray etkilendi 

Galatasaray'da ise işler oldukça karışık. Özellikle şampiyonlukla tamamlanan sezonun devre arasında Sneijder ve Drogba'yı kadrosuna katarak çıtayı yükselten sarı kırmızılı ekip, yabancı sınırlaması kararıyla zor durumda kaldı. Kadrosunda 10 yabancı futbolcu bulunan sarı kırmızlılar, bazı bölgelerdeki oyuncu fazlalığı sebebiyle yabancı futbolcularıyla yollarını ayıracak. Forvet hattında Drogba ve Burak Yılmaz gibi üst düzey futbolculara sahip olan Galatasaray, Elmander'i göndererek bu bölgedeki yabancı oyuncu fazlalığından kurtulmak istiyor. Sercan Yıldırım'ın kadroya dönmesi ve Umut Bulut'un bonservisinin alınması gibi süreçler Elmander'in gidişini hızlandıracak. 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13000919/kulupler-zor-durumda-kaldi


Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,307 µs