En Sıcak Konular

ÖZEL YETKİLİ MAHKUM

6 Temmuz 2013 22:06 tsi
ÖZEL YETKİLİ MAHKUM Terörist Öcalan'ın soruşturma dosyası açılım zarar görmesin diye 3 yıldır sümen altı

Özel yetkili mahkum

Terörist Öcalan'ın soruşturma dosyası açılım zarar görmesin diye 3 yıldır sümen altı
 
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında şüphesini 3 yıldır gideremeyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, açılmış soruşturma dosyası hakkında ne dava açtı ne de takipsizlik kararı verdi. Öcalan hakkında, İmralı Cezaevi'nden avukatlarına verdiği talimatlarla "terör örgütü yöneticiliği" nden açılan soruşturmanın, açılım zarar görmesin diye 3 yıldır açık tutulduğu ortaya çıktı. 2010 başlarında, yetkili savcılık tarafından başlatılan soruşturma dosyasının işlem görmeden, savcı Emin Aydinç'in önünde 2010/521 hazırlık sayı ile bekletildiği öğrenildi. Özel görevli savcıların dahi dokunamadığı Öcalan, üstüne üstlük kanuna aykırı olarak nereden aldığı bilinemeyen "özel yetkilerle" donatılmış olarak MİT Müşteşarı ve milletvekillerinden oluşturulmuş heyetlerle görüştürülüyor, devletle pazarlık yapıyor, anayasa ve yasa önerilerinde bulunuyor.
 
Açılım zarar görmesin
 
İddianın sahibi Avukat Vural Ergül, "Savcılar 3 yıldır hükümetin 'PKK açılımı zarar görmesin' diye hiçbir işlem yapmadan Öcalan hakkındaki soruşturma dosyasını öylece bekletiyor. Savcılar bugüne dek soruşturma dosyasında hangi işlemleri yaptılar, niçin soruşturma dosyasını sonuçlandırmadılar. Görevlerini mi ihmal ettiler, yoksa Başbakanlık veya Adalet Bakanlığı'ndan talimat mı aldılar" diye sordu. Ergül, Öcalan'ın tehdit ettiği siyasetçi, yazar ve sanatçılara polis koruması verildiğini ama terörist başı hakkında işlem yapılmadığını kaydederek, şöyle konuştu: 
 
Dokunulmazlığı var
 
"Öcalan, KCK örgüt şemasının tepesinde gösterilmesine rağmen soruşturmaya dahil edilmemiş. Tehdit ettiği iddiasıyla Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Burhan Kuzu, gazeteci Emre Uslu, yazar Önder Aytaç ve sanatçı Rojin'e polis koruması verildi. Ama bunları tehdit ettiği öne sürülen Öcalan'a açılım politikaları çerçevesinde verilen sözler gereği soruşturma açılamıyor. Çünkü AKP ile PKK arasındaki açılım mutabakatlarının ön koşulları hep Öcalan'ın ağırlaştırılmış müebbet cezasını çektiği koşulların iyileştirilmesi üzerine. Bu yüzden Türkiye'nin en ayrıcalıklı, en dokunulmaz, en özel mahkumu teröristbaşı Öcalan'dır." 
 
İyi hal kılıfı
 
Ergül, uygulanması gereken yasa hükümleri ortada iken kimin talimatıyla olursa olsun keyfi uygulamaların yasadışı olacağını belirterek, "Hükümete PKK'nın dayattığı açılımın ön şartı Öcalan'ın koşullarının iyileştirilmesi. Ona açılacak herhangi bir dava iyi hal durumunu ortadan kaldıracak. Bunun için iyi hal kılıfı uydurma yoluna gidiliyor ve soruşturmalar sonuçlandırılmıyor. 1978-1999 yılları arasında 6 bin 36 saldırı, 3 bin 71 bombalama, 388 gasp, bin 46 adam kaçırma olayında, 4 bin 412 vatandaş, 3 bin 874 asker, 241 polis, bin 225 korucunun öldürülmesi ve şehit edilmesiyle, 5 bin 620 vatandaş, 8 bin 118 asker, 909 polis, bin 655 köy korucusunun yaralanmasından sorumlu olduğu için ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olduğu unutturulmaya çalışılıyor" dedi.
 
Yasalar ne emrediyor?
 
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının bazı hükümleri şöyle: "Hükümlü, tek kişilik odada barınır, günde bir saat açık havaya çıkma ve spor yapma hakkı tanınır. Hükümlü, idarenin uygun göreceği sanat veya meslek etkinliğini yürütebilir. Hükümlü, idarenin uygun gördüğü hallerde 15 günde bir kez olmak üzere 10 dakika telefonla görüşebilir. Hükümlüyü, eşi, altsoy ve üstsoyu, kardeşleri ve vasisi, belirlenen gün ve koşullar içerisinde onbeş günlük aralıklarla ve günde bir saati geçmemek üzere ziyaret edebilir. Hükümlü, idarece belirtilenlerin dışında herhangi bir spor faaliyetine katılamaz, cezasının infazına ara verilemez. Sağlık tedbirleri, tıbbî tetkik hariç ceza infaz kurumlarında, mümkün olmadığı takdirde tam teşekküllü devlet ya da üniversite hastanelerinin tek kişilik koğuşlarında uygulanır."



Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=86235


Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,228 µs