En Sıcak Konular

TAKSİM YİNE KARIŞTI

6 Temmuz 2013 21:38 tsi
TAKSİM YİNE KARIŞTI Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Taksim'de toplananlara polis TOMA'lar ile tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu.

Taksim'de polis müdahalesi

Taksim'de eylem yapan gruba polis müdahale etti. Polisin boyalı mermi ve tazyikli suyla müdahale ettiği göstericiler İstiklal Caddesine doğru çekildi. İstiklal Caddesi girişinde barikat kuran polis grubun meydana çıkışını engellendi. Müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara dağıldı. Taksim Meydanı, 1 saat kadar süren olaylardan sonra sakinleşti.

İstanbul Valisi bugün yaptığı açıklamada Gezi Parkı'nın yarın açılacağını duyurmuştu. Taksim Dayanışma ise mahkeme kararını gerekçe göstererek Gezi Parkı'na bu akşam gireceklerini ilan etmişti. Gün boyu süren gergin bekleyiş akşam saatlerinde polis müdahalesi ile son bulmuş oldu.

Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Taksim'de toplananlara polis TOMA'lar ile tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu.  

"Taksim yayalaştırma projesinin mahkeme kararıyla iptal edilmesi üzerine Gezi Parkı'na girmek üzere İstanbullulara çağrı yapan Taksim Dayanışması Platformu'nun, eylemi öncesinde Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne gruplar halinde gelenlere polis müdahalede bulundu.

POLİS SU SAVAŞI YAPANLARI UZAKLAŞTIRDI
Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde saat 18.00'da biraraya gelen İstanbullulardan bazıları kendi aralarında su savaşı yapmaya başladı. Su savaşı sürerken, "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları atıldı. Bu sırada polis, su savaşı yapan kalabalığı anıt çevresinden uzaklaştırmak için üzerlerine doğru yürüdü. Çevik kuvvet, su savaşı yapanları kalkanları ile iterek alandan uzaklaştırdı.

Meydanda toplanmak üzere küçük ya da büyük gruplar halinde ilerleyenlere yönelik müdahalenin ardından halk, İstiklal Caddesi ve Sıraselviler yönüne doğru dağıldı. Çevik Kuvvet polisi de dağılanların peşinden bu caddelere yöneldi ve sokak aralarına giren göstericilere müdahaleyi sürdürdü. Polisin meydandan uzaklaşanlara dönük İstiklal Caddesi ve Sıraselviler'deki müdahale 1 saat kadar sürdü.

İstiklal Caddesi'nde ve meydanda toplananlara TOMA'lar ile sıkılan tazyikli sudan İstiklal Caddesi'nde bulunan herkes etkilendi.

Taksim Meydanı ve çevresindeki polislerin sayısının bugün önceki günlere çok daha fazla olduğu gözlendi.

Taksim Meydanı, 1 saat kadar süren olaylardan sonra sakinleşti.

GÜRSEL TEKİN MÜDAHALENİN ORTASINDA KALDI, GAZDAN ETKİLENDİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve beraberindeki milletvekilleri de müdahalenin ortasında kaldı. Polisin kalkanlarla ittiği gruba, TOMA'dan tazyikli su da sıkıldı. Tekin'in ve beraberindekilerin gazdan etkilendiği görüldü. Polis, gruptaki bazı kişileri de gözaltına aldı.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE POLİSE TEPKİ
Eylemcilere müdahale eden bir grup çevik kuvet polisi, Galata Kulesi'ne kadar göstericilerin peşinden gitti. Yaklaşık 30 polis, Galata'dan İstiklal Caddesi'ni kullanarak Taksim Meydanı'na dönmek istedi. Polis, İstiklal Caddesi'nde ilerlerken vatandaşların tepkisi ile karşılaştı. Bunun üzerine polisler hızlı adımlarla Taksim Meydanı'na doğru ilerledi.

POLİS KASK NUMARASINI KAPATTI İDDİASI
Taksim'de 1 saat kadar süren polis müdahalesi öncesinde çekilen bir fotoğraf ise kafaları karıştırdı. Polis memurlarının kask numaralarını bantlaması ve numarasız kask kullanmaları görenleri şaşırttı.

Taksim'de eylemcilere ikinci kez müdahale edildi
Taksim uzunca bir sürenin ardından yine karıştı. Gezi Parkı için toplanan eylemcilere polis müdahale etti.
Saat 18.00 sularında Taksim Anıtı'nın önünde toplanan kalabalık bir grup kendi aralarında su savaşı başlattı. Ellerinde su tabancaları ve pet şişelerle birbirilerine su atan gurubun savaşı yaklaşık 15 dakika böyle devam etti. Çevik kuvvet polisleri 15 dakikanın sonunda kol kola girerek su savaşı yapan grubu Sıraselviler'e doğru sürerek dağıttı. İlerleyen dakikalarda Taksim Dayanışma üyeleri meydanda toplanarak Gezi Parkı'nın halka açılmasını talep ettiler. İstiklal Caddesi'nin girişinde toplanan kalabalığa polis ikinci kez müdahale etti. Meydanda bulunan CHP milletvekili Gürsel Tekin ve beraberindeki bazı partililer de müdahaleden etkilendi.
Eylemcilere müdahale eden bir grup çevik kuvet polisi, Galata Kulesi'ne kadar göstericilerin peşinden gitti. Polis, İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda bulunan gruplara biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. İstiklal Caddesi'ndeki çok sayıda kişinin biber gazından etkilendiği görüldü. Ara sokaklarda biber gazı kullanan polis, bazı kişileri de gözaltına aldı. Polis, Sıraselviler Caddesi'nin girişini de kapattı.İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarında polisin eylemcilere tazyikli su ve biber gazlı müdahalesi devam ediyor.

POLİSTEN İKİNCİ MÜDAHALE
Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu gruptakiler, İstiklal Caddesi'nin girişinde toplandı. Gruptakiler, İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nden alınan karar metninin fotokopilerini, burada görevli polislere verdi.
"Polisin burada bulunmasının hukuksuz olduğunu" iddia eden gruptakiler, Gezi Parkı'nın halka açılmasını talep etti. Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de beraberindeki partililerle buraya geldi. Çevik kuvvet ekipleri, İstiklal Caddesi girişinde barikat oluştururken, Taksim Dayanışması yetkilileri ve polis arasında görüşme yapıldı. Öte yandan, polisin daha önceki müdahalesiyle ara sokaklara dağılan göstericiler de İstiklal Caddesi girişine geldi. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. Müdahaleden, Gürsel Tekin ve beraberindeki bazı partililer de etkilendi. Ara sokaklara kaçan gruptakilerden bazıları gözaltına alınırken, Taksim'e giriş-çıkışlar polis tarafından kapatıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, yanındakiler tarafından gözüne solüsyon sürülmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim burada ne yaşadığımızı anlatmamıza gerek yok. Sizinle beraber yaşadık. Bunu objektif bir şekilde anlatmanızı bekliyoruz. Bizim milletvekili olmamız da zaten burada bir işe yaramıyor" dedi. Tarlabaşı girişi ve Cumhuriyet Caddesi'nde de polis, toplanan gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti..

Metro seferleri iptal
Müdahaleden sonra metro seferleri Hacıosman-Osmanbey arasında devam ediyor. Taksim'e yapılan seferler iptal edildi.


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/taksim-de-polis-mudahalesi/siyaset/detay/1733082/default.htm


Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,218 µs