En Sıcak Konular

O İMAM BAŞKA CAMİYE GÖNDERİLİYOR

5 Temmuz 2013 22:55 tsi
O İMAM BAŞKA CAMİYE GÖNDERİLİYOR Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında Dolmabahçe Bezm-i Âlem Valide Sultan Camii’nde yaşananlarla ilgili iddiaları soruşturan Diyanet müfettişlerinin raporu Başbakanlık’a sunuldu. İşte Diyanet raporundan dikkat çeken ayrıntılar.

O imam ile ilgili flaş karar!

Başka camiye mi gönderiliyor?

Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında Dolmabahçe Bezm-i Âlem Valide Sultan Camii'nde yaşananlarla ilgili iddiaları soruşturan Diyanet müfettişlerinin raporu Başbakanlık'a sunuldu. İşte Diyanet raporundan dikkat çeken ayrıntılar.

İMAM BAŞKA CAMİYE

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Müezzin Fuat Yıldırım'ın Miraç Kandili gecesinde göstericilere konuşma yaptığı ve birlik beraberliğe çağırdığı vurgulandı. Yıldırım hakkında disiplin yönünden bir işlem yapılmayacağı ancak İmam Halil Necipoğlu'nun görev mahallini terk etmesinin sorumluluk duygusuyla bağdaşmaması ve geçmişte de zaman zaman devamsızlık yapması nedeniyle başka bir camiye nakledilmesine karar verildiği açıklandı.


Düzenleme talebi diyanet müfettişlerinin raporunda müftülükler ve cami personelinin toplumsal olaylara müdahale bilgi ve birikiminin bulunmadığı, bu hususta başkanlıkça bir düzenleme yapılmasının yerinde olacağı belirtildi.

Müezzin: Camiye molotof atılabileceği anonsu yaptım

DOLMABAHÇE Bezm-i Âlem Camii Müezzini Fuat Yıldırım polise verdiği ifadede "Olayın ciddiyetini, vehametini anlayarak camide doğalgaz olduğu için yangın çıkarabileceklerini ve provoke edilip camiye molotof atılabileceğini anons ettim" dedi. Anonsun ardından kendisine gruptan tepkiler olduğunu aktaran Yıldırım şöyle devam etti: "Olayın ciddiyetini, içeride bulunan grubun yangın çıkarabileceğini, provoke edilebileceklerini, camiyi yakabileceklerini ve birçok insanın ölümüne sebep olabileceklerini Çevik Kuvvet'e anlattım. Polis müdürü içeride bulunan gruba müdahale etmeyeceklerini, içeride bulunan şahısların slogan atmadan polise taş atmadan oradan uzaklaşmalarına izin vereceklerini söyledi."

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/o-imam-ile-ilgili-flas-karar/551420/1/gundem


Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,936 µs