En Sıcak Konular

İSLAMİ KUR'ANI NEBEVİ UYARILAR

3 Temmuz 2013 22:04 tsi
İSLAMİ KUR'ANI NEBEVİ UYARILAR İslam insanlığa bir uyarıdır. İnsan gaflet içindedir. Mutlaka uyarılması lazımdır. Bu uyarıyı kimler yapacaktır? İslamı doğru bilenler yapacaktır.

İslamî, Kur'anî, Nebevî Uyarılar

İSLAM insanlığa bir uyarıdır. İnsan gaflet içindedir. Mutlaka uyarılması lazımdır. Bu uyarıyı kimler yapacaktır? İslamı doğru bilenler yapacaktır.

İslamı doğru bilmek, doğru anlamak için Resulullahı (Salat ve selam olsun ona) ve Ashabını bilmek, tanımak, yollarından gitmek gerekir.

İki kere iki eder dört derecesinde kesin İslamî uyarıların özeti şunlardır:

*Allah vardır, birdir, kemal sıfatlarla sıfatlıdır, noksan sıfatlardan münezzehtir. Ondan başka ilah yoktur. İnsan Ona ibadet=kulluk etmek için yaratılmıştır.

*Allaha doğru ve sahih şekilde iman etmek için Resulullaha iman etmek ve onun Allah katından getirdiği Kitabtaki temel bilgileri kabul etmek gerekir.

*Kur'an, Allahın kadim Kelamıdır, İslamın ana kaynağıdır, ondaki emirleri yerine getiren ve yasaklarından kaçınanlar kurtulur, dünyada aziz âhirette mes'ud olur.

*Kur'anı doğru şekilde anlamak için Peygamberin Sünnetini bilmek gerekir. Sünnet müfesserdir.

*Peygamber, insanlara en güzel örnek ve model olarak gönderilmiştir. Din ve dünya işlerinde onun getirdiği Kitaba ve Sünnetine uymak gerekir.

*Birinci uyarı: İmanınızı tashih ediniz.

*İkinci uyarı: Allah günde beş vakit namaz kılmanızı kesin şekilde emr etmiştir. Peygamber ölünceye kadar bu namazları kılmıştır. Siz de kılınız. Namaz kılmazsanız kurtuluşunuzu ve ebedî saadetinizi tehlikeye atmış olursunuz.

*Çok önemli uyarı: Allaha kesinlikle ortak koşmayınız. Açık şirkten ve gizli şirkten uzak durunuz.

*Birtakım ruhbanları erbab=rabler haline getirmeyiniz, onları putlaştırmayınız, ilahlaştırmayınız.

*Dini, Kur'anı, Sünneti, İslam ahlakını; silsileli ve icazetli rabbanî, ihlaslı, zâhid, âbid, muhlis=ihlâslı, mürüvvetli, İslamı yaşayan, dini ticarete ve prestije âlet etmeyen gerçek alimlerden, fakihlerden, mürşidlerden öğreniniz.

*Dini kötü alimlerden, din ve mukaddesat bezirgânlarından öğrenmeyiniz, sakın onları kendinize rehber ve kılavuz edinmeyiniz.

*Uyarı: Dünya fanidir, gelip geçicidir, bir varmış bir yokmuştur… Çok aldatıcıdır… Dünya çok kahpedir… Çok oyalayıcı ve aldatıcıdır… Hayat biter… Maddî zenginlikler sona erer… Kasalar, masalar, mallar, mülkler, müzeyyen meskenler, lüks otolar, fâhir giysiler, tantanalar, debdebeler boştur. Bunlara bel bağlayanlar, bunları amaç edinenler varlık imtihanını kayb eder.

*Uyarı: İnsanı kurtaran değerler şunlardır: İşe yarar gerçek ilim, yüksek ahlak ve karakter, irfan, ihsan, mürüvvet, İhlas, fütüvvet,

tevazu, haddini bilmek, nefs-i emmâresini dizginlemek, salih ameller=yararlı işler yapmak, ibadet etmek, iyilik etmek…

*Kurtulmak için Allah dostlarını sevmek ve desteklemek, Allah düşmanlarını sevmemek ve onları desteklememek gerekir.

*Uyarı: Kötülükle çok emr eden ve insanı azdıran nefs-i emmâresiyle cihad etmek her Müslümana farzdır.

*Önemli uyarı: Müslümanların birbirleriyle riba muameleleri yapmaları büyük günahtır. Bunu caiz ve helal gösterenler küfre düşer.

*Gayr-i müslimlerden borç ve kredi alıp onlara faiz ödeyenler ve bunu helal ve caiz görenler de küfre düşer.

*Uyarı: Din ilimleri Allah rızasını kazanmak ve ihlasla hizmet etmek için öğrenilir. Bu ilimlerin geçime, ticarete, zengin olmaya alet edilmesi caiz değildir.

*Uyarı: Bütün mü'minler tek bir Ümmet olmalıdır. Tefrika, parçalanma, birbirine düşme, Protestanlaşma haramdır.

*Uyarı: Mü'minler Allaha, Resulüne ve kendilerinden olan emir sahiplerine itaat etmekle vazifelidir. Zamanındaki İmam-ı Kebire biat etmeden ölen kimse sanki cahiliyet ölümüyle ölmüş gibi olur.

*Zekatla ilgili uyarı: Zekatını Kur'ana, Sünnete, Şeriata, fıkha aykırı şekilde verenler, kaptıranlar, bu mâlî ibadeti eda etmemiş, dosdoğru vermemiş olurlar, tekrar vermeleri gerekir. Zekat konusundaki bâtıl ictihadlara ve bozuk fetvalara aldanmamalı, kanmamalıdır.

*Zina haramdır. Mürtekibi (yapanı) Şeriata göre (şayet muhsan ise, yani başından evlilik geçmişse) recmen idam olunur.

*Hırsızlık haramdır. Kur'an hırsızın elinin kesilmesini emr eder. Resulullah böyle yapmıştır ve hırsızlığın kökünü kesmiştir.

*Kur'an kısasta sizin için hayat vardır buyurmaktadır.

*İnsanın çok büyük düşmanlarından biri kendi lisanıdır=dilidir. Her mü'min dilini yalandan, iftiradan, gıybetten, nemimeden, küfür sözlerinden, fitne ve fesattan, insanları kırmaktan, kalp yıkmaktan korumalıdır.

*Rüşvet almak ve vermek haramdır. Rüşvet alanlar ve verenler cehennemliktir.

*Hür İslam kadınlarının ve baliğe kızlarının şer'î tesettüre girmeleri farzdır.

*Şer'î olmayan şeytanî tesettür yasaktır.

*Lüks ve israf büyük günahtır, büyük beyinsizliktir.

*Uyarı: Müslüman zengin de olsa, zekatını verse de israf edemez.

*Babalar ve anneler çocuklarına, oğul ve kızlarına ilmihallerini öğretmekle, onları bilgili ve iyi Müslümanlar olarak yetiştirmekle mükelleftir=yükümlüdür. Müslümanların reisleri, sorumluları, halkı çekip çevirenleri, İslama Kur'ana Sünnete Şeriata İslam ahlakına uygun eğitim veren İslam mektepleri ve medreseleri açmakla yükümlüdür.

*Müslümanların hiçbir dünya işinde Tağuta itaat etmemeleri gerekir.

*Müslüman halkı uyaracakları yerde onları inek gibi sağarak, kaz gibi yolarak zengin olanlar gerçek alim ve kamil mürşid değil, din sömürücüsü zalimler ve fasıklardır.

*Marufla emr ve münkerden nehy etmek ulema, fukaha, meşayih, rüesa-i müslimîn üzerine farzdır. Bu farzı terk ve tâtil ederlere Ümmetin vebali onların üzerine olur ve başlarına azap iner.

*Bütün mü'minler kardeştir. İman kardeşliğini bozan ve sarsan kötü işler yapanlar haindir.

*Ramazanla ilgili bir uyarı: Ramazan kutsaldır, ibadet ve Allaha mânen yönelme ayıdır. Bu ayda İslama, Kur'ana, Sünnete, Şeriata, İslam ahlakına aykırı etkinlikler, şenlikler, kadın erkek karışık azgınlıklar yapanlar, içkili fuhuş mekanlarında israflı ve gösterişli iftar ziyafetleri verenler günaha girmiş olurlar.

*İlmi, irfanı, ihlası olan bütün bilen Müslümanlar; gaflet karanlıklarında yollarını şaşırmış kardeşlerini, vatandaşlarını en uygun, en iyi, en doğru şekilde uyarmakla, müjdelemekle, korkutmakla, hakka davetle, hakkı tebliğ ile mükelleftir. Bu hizmet onların keyfine tercihine kalmış bir iş değildir. Üzerlerine farzdır.

*Cahillerin, ilmi ve kültürü yeterli olmayanların kendi kafalarına, re'y ve hevalarına göre Kur'andan hüküm çıkartmaları, onu yorumlamaya yeltenmeleri Kur'an nimetine küfrandır.

*Bir mü'mini şirk ve küfürle suçlayanın kendisi kafir olur.

*Din, Kur'an, Sünnet konusunda ihtilaf çıkarsa akıllı ve firasetli Müslüman Sünnet ve Cemaat dairesi içinde bulunan icazetli muhlis ve muttaqi ulemaya ve fukahaya yani Sevad-ı Âzama tabi olur.

*Kemal sıfatlarla sıfatlı ve noksan sıfatlardan münezzeh olan Allahü Teala hazretlerini iki çehreli bir Roma putuna benzeten, "Allah gerçek bir Janustur" diyen kimseyi büyük mücahit, din önderi, rehber olarak kabul eden ve gösterenlerin tecdid-i iman etmeleri gerekir.

*Müslümanların Allah katında en üstünleri, en keremlileri taqva sahibi olanlardır. Taqva rütbesine ilimle, irfanla, ihlasla, ibadetle, salih amellerle, ihsanla, mürüvvetle, zühd ve salahla yükselinir.

*Küfrden razı olanlar, küfrü ve kafirleri beğenenler kafir olur. Zalimleri medh ve sena edenler fasıktır ve facirdir.

Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete 


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Islam_Kuran_Nebev_Uyarilar/15622#.UdRnDjvxrao


Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,767 µs