En Sıcak Konular

BAŞBAKAN MEHMET ALİ ALABORA'DAN SONRA LEVENT KIRCA'YA TAKTI

2 Temmuz 2013 22:49 tsi
BAŞBAKAN MEHMET ALİ ALABORA'DAN SONRA LEVENT KIRCA'YA TAKTI Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasında Sanatçı Levent Kırca'ya isim vermeden sert bir şekilde eleştirdi.

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasında Sanatçı Levent Kırca'ya isim vermeden sert bir şekilde eleştirdi. 

Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri için "İstanbul kurtarılmıştır" sözlerini kullanan Kırca için "Tüm hukuk yollarını çalıştıracağız, bunun hesabını vermesi lazım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çözüm sürecinde yola çıkarken 'etnik, bölgesel, dinsel milliyetçilik yapmayacağız' dediklerini anımsatarak, "Biz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. AK Parti tüm inanç gruplarına eşit mesafededir. Tüm inanç gruplarının inancını yaşama güvencesi, AK Parti iktidarıdır. Ama bunu farklı noktalara çekmek suretiyle, inanç gruplarımızı tahrik etme gayreti içinde olanlar var. Bu millet o tür grupları da affetmeyecektir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde değişiklik öngören yasa tasarısına ilişkin değerlendirmede bulundu. Erdoğan, tasarı ile demokrasiye güç katarak, demokrasi üzerindeki yanlışı, yıllarca istismar edilen bir gerekçeyi tamamen ortadan kaldıracak bir adım attıklarını ifade ederek, "On yıllardır demokrasiye müdahale için bir gerekçe olarak gösterilen, müdahalelere kılıf olarak sunulan TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddeyi artık değiştiriyoruz" dedi. 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980 müdahaleleri ile 28 Şubat müdahalesi ve daha sonrasında tertiplenen müdahale girişimleri için gerekçe olarak hep TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin gösterildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "AK Parti Hükümetleri olarak anayasal değişiklik yaparak bütün bu müdahaleler için yargı yolunu açan biz olmuştuk. Yargıda hesap veren sorumlular ağız birliği etmişcesine hep bu 35. maddenin arkasında sığınmış, demokrasiye yönelik girişimleri için bir kılıf, bir mazeret olarak sunmuşlardı. Şimdi biz bu kılıfı, bu yanlışı, demokrasimiz üzerindeki bu gölgeyi artık kaldırıyoruz. Yapacağımız değişiklikle TSK'nın vazifesini ve askerlik kavramını yeniden tanımlıyor, bu maddenin farklı şekilde yorumlanmasının, meşhur deyimiyle durumdan vazife çıkarılmasının önüne geçiyoruz" diye konuştu. Erdoğan, düzenlemenin Türkiye'ye, millete, demokrasiye hayırlı olmasını dilerken, milletvekillerine, "Meclis aşamalarında her birinizin bu önemli değişikliğin ruhuna ve felsefesine yaraşır şekilde hareket edeceğine şüphe duymuyorum. Bu maddeyi genel kuruldan geçireceğinize, en önemlisi de bu değişikliği milletimize en iyi şekilde anlatacağınıza inanıyorum" diye seslendi.

-"DÜZENLEMELER HAYATA GEÇMEDEN TATİLE ÇIKMAK YOK"

Yine, sanayi işletmelerine sicil affından yasa dışı bahis oyunlarının engellenmesine, sözleşmeli personelin kadroya alınmasından sürücü belgelerine kadar pek çok önemli değişikliğin de en kısa sürede Meclis Genel Kurul gündemine gelerek, hayata geçirileceğine inandığını ifade eden Erdoğan, "Bunlar çıkmadan tatile çıkmak yok. Önce bunları halledeceğiz, ondan sonra tatile çıkacağız" diye konuştu.


Kaynk: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/erdogan-dan-onemli-aciklamalar/siyaset/detay/1731008/default.htm



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,763 µs