En Sıcak Konular

TSK MÜZAKERE ZIRHINA ALINDI

1 Temmuz 2013 10:52 tsi
TSK MÜZAKERE ZIRHINA ALINDI “Oslo” sonrası MİT’çileri yasal güvenceye alan iktidar askere yöneltilmesi muhtemel ‘çekilme’ suçlamalarına da özel formül üretti!

TSK da müzakere zırhına alındı

"Oslo" sonrası MİT'çileri yasal güvenceye alan iktidar askere yöneltilmesi muhtemel 'çekilme' suçlamalarına da özel formül üretti!

MÜZAKERE sürecinde etkin rol alan MİT'çilere yasal takibi 'Başbakanlık izni'ne bağlayarak aşan iktidar, askeri de korumaya alıyor.

Genelkurmay'ın talebi
TSK talebi üzerine, İç Hizmet Yasası'nın 35. maddesindeki değişiklikle 'yurt içi görev suçlamaları'na askeri mahkeme bakacak.

TSK da "müzakere zırhı" kapsamında
Oslo görüşmelerine katıldığı gerekçesiyle MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında soruşturma izni isteyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Hayır" diyen Başbakan Tayyip Erdoğan, MİT'ten sonra şimdi de askeri korumaya çalışıyor. Hükümet, İç Hizmet Yasası'nın 35'inci maddesinin değiştirilmesiyle gündeme gelen tasarıda, kurumun yurt içindeki görevi sırasındaki suçlamalara sivil mahkemeler yerine askeri mahkemelerin bakmasını öngördü. Böylece, "PKK çekilmesine seyirci kaldın" iddialarına karşı önlem alınmış oldu. Genelkurmay Başkanlığı'nın talebiyle yapılan düzenleme, "askere güvence" olarak yorumlandı. Yapılan değişiklikle, "Olaylarda valinin isteği üzerine askeri birlik komutanlarından kuvvet tahsis edilmesi durumunda iller veya kuvvetler arasında işbirliği, koordinasyon, emir komuta ilişkileri ve diğer hususlar" yeniden düzenlendi. Bu maddeyle asker çağırmada siyasi sorumluluk ve görevlendirme Bakanlar Kurulu'na verildi. Aynı maddeye, "Görevlendirilen birliklerin faaliyetleri, askerlik görevi sayılır" hükmü eklendi. Böylece TSK'ya, yurtiçindeki görevlerde işini yaptığı veya yapmadığı iddiasıyla açılacak davalara, askeri mahkemeler bakacak.

Kanunsuz emir
PKK'nın "Meclis'ten yasa çıksın" talebine Başbakan Erdoğan, "Yeni süreçte TSK yetkiyi bizden alıp, gereken adımları buna göre atacaktır" demişti. Parlamentodan yasa çıkarmak suç teşkil ettiği için Erdoğan, tıkanıklığı "özel talimat" yoluyla aşacağını söylemiş, "Benden Başbakan olarak, illerde valilerden vali olarak, yetkiyi alıp atması gereken adımları buna göre atacaktır" demişti. Ancak PKK'lılara müdahelenin önünü kapatan her türlü emir ve talimat Başbakanlık mührü taşısa da suç teşkil ediyor. Erdoğan'ın bu açıklamasına hukukçu ve siyasilerden büyük tepki gelmişti.


Kaynak: YENİÇAP GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=86034


Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,666 µs