En Sıcak Konular

KARDEŞ DEMİRTAŞ'A ''3. YARGI PAKETİ'' AFFI

27 Haziran 2013 22:25 tsi
KARDEŞ DEMİRTAŞ'A ''3. YARGI PAKETİ'' AFFI Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı ve BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Nurettin Demirtaş hakındaki "PKK propogandası" davası 3. Yargı paketi kapsamında ertelendi.

Kandil'deki kardeşe af

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı ve BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Nurettin Demirtaş hakındaki "PKK propogandası" davası 3. Yargı paketi kapsamında ertelendi.
  
Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı ve BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Nurettin Demirtaş hakındaki "PKK propogandası" davası 3. Yargı paketi kapsamında ertelendi.
 
Demirtaş hakkında, 2007'de Almanya'nın Düsseldorf şehrinde, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterinin önünde konuşarak, "PKK propagandası yaptığı" iddiasıyla dava açılmıştı.
 
Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, Demirtaş'ın 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı hükmü bozmasının ardından Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen duruşmada, Demirtaş'a atılı suçun "3. Yargı Paketi" olarak bilinen yasa kapsamına girdiği belirlendi. Mahkeme heyeti de davayı erteleme kararı verdi.
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi olan Nurettin Demirtaş, asker kaçağı olduğu anlaşılınca, silah altına alınmış, 2009 Temmuz ayında terhis olduktan sonra ortadan kaybolmuştu. Demirtaş'ın dağda olduğunu Abdullah Öcalan'ın Erbil'de yaşayan kardeşi Osman Öcalan açıklamıştı.
Elazığ Palu doğumlu olan 41 yaşındaki Nurettin Demirtaş, PKK davasından 1,5 yıl hapis yattıktan sonra çürük raporu alarak askerlikten muaf tutulmuştu. 8 Kasım 2007'de yapılan DTP kongresinde Genel Başkanlığa seçilmişti.
 
Askerlik raporunun sahte olduğu ortaya çıkınca 17 Aralık 2007'de tutuklanan Demirtaş, yargılama sonuca bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tahliyesi sonrası askere alındı. Daha sonra aktif siyasetten çekilip, ortadan kaybolan Demirtaş, KCK yapılanması çalışmalarında da yer aldı.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=29436


Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,397 µs